حسن بابایی رئیس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور گفت: تصویب طرح الزام به ثبت رسمی معاملات اموال غیرمنقول را موجب برکات فراوان برای جامعه و نظام حقوقی و قضایی کشور است.
وی گفت: خوشبختانه با مطرح شدن طرح الزام به ثبت معاملات اموال در جلسه مجمع تشخیص مصلحت نظام و تصویب ماده (۱) آن با درایت رئیس و اعضای این مجمع در رفع دغدغههای مقام معظم رهبری و رفع مشکلات و موانعی اسناد عادی برای جامعه گفت: بعد از اینکه طرح از مجلس به مجمع ارسال شد اقدامات خوبی با برگزاری ۲۵ جلسه کارشناسی در دبیرخانه کمیسیون حقوقی قضایی انجام گرفت و برخی ایرادات آ برطرف شد ضمن اینکه ۶ جلسه هم از سوی کمیسیون در این خصوص برگزار شد که با درایت و دیدگاه مترقیانه اعضای مجمع، مشکل ماده (۱) این طرح که مورد اختلاف مجلس و شورای نگهبان بود مرتفع و به تصویب رسید.
رئیس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور گفت: در جلسات آتی مجمع تشخیص مصلحت نظام به سرعت این طرح به تصویب کامل برسد و عدم اعتبار اسناد عادی در مراجع قضایی و اداری به نوعی باشد که بعد از تصویب و اجرایی شدن شاهد کاهش ورودی پروندهها و دعاوی در مراجع قضایی باشیم.
بابایی اظهار کرد: قطعاً یکی از آثار خوب این تصویب و نهایی شدن این طرح، حاکمیت بهداشت قضایی و حقوقی در بحث تملک، خرید و فروش و معاملاتی است که در مورد اموال غیرمنقول انجام میشود و دغدغههای مردم و حاکمیت در بحث این نوع معاملات کاهش خواهد یافت.
وی با تأکید بر اینکه هیچ گونه نگرانی برای مردم جهت اراضی و املاک قولنامهای آنها وجود ندارد گفت: با تصویب نهایی قانون الزام به ثبت رسمی معاملات اموال غیرمنقول، سازمان ثبت مکلف است سامانهای را فعال کند و در این سامانه مالکین اراضی و املاک قولنامهای باید مدارک و مستندات مالکیت خود را با مهلت دو ساله بارگذاری کنند و دو سال بعد از بارگذاری مستندات نیز فرصت دارند که نسبت به دریافت سند اقدام کنند و در مجموع حدود ۴ سال به مردم برای دریافت اسناد رسمی اراضی و املاک قولنامهای فرصت داده شده است.
وی ادامه داد: نقل و انتقالهای بعدی در سامانه ثبت الکترونیک اسناد و در دفاتر اسناد رسمی به صورت قانونی ثبت میشوند و اگر این فرآیندها طی نشود، دعواهای مطرح در مراجع قضایی با اسناد عادی دیگر قابلیت استناد نخواهند داشت و این اسناد در دادگاهها و ادارات هم قابل قبول نیستند، لذا اسناد عادی در اختیار مردم از اعتبار نمیافتند و در این فرآیند به مردم برای تبدیل آنها به اسناد رسمی فرصت داده میشود.
مطابق مفاد تبصره الحاقی به ماده (۱) طرح الزام به ثبت معاملات اموال غیرمنقول مصوب مجمع تشخیص مصلحتنظام" دعاوی راجع به مستندات معاملات ثبت نشده تا قبل از لازم الاجرا شدن این قانون که قطعیت آنها به تشخیص رئیس قوه قضائیه محرز باشد پذیرفته میشود.
مجمع تشخیص مصلحت نظام، رسیدگی به سایر مواد اختلافی مجلس شورای اسلامی و شورای نگهبان درباره طرح الزام به ثبت معاملات اموال غیرمنقول را در جلسات آتی خود ادامه خواهد داد.
اینکارهارو باید برای ثروتمندان بکنید نه عموم ملت که زیر خط فقند
یا ساکن هستند!
و یا فروخته اند!!!
و خیلی ها هم فراری اند.....!
این اموال مربوط به عموم مردم است و باید در اختیار بیت المال مسلمین باشد.
یک پولی بدیم شهرداری
یک پولی بدیم ثبت اسناد
یک پولی بدیم قوه قضاییه و باطل کردن مهر و ...
یک پولی بعدا بدیم مالیات و ...
الان املاک کشاورزی هم شاملش میشه
مثلا یه زمین قولنامه ای خریدیم چکار باید بکینم
اول ازهمه شهرداری و غیره ذلک که بابت سندکردن یک خونه، خداتومن نگیره..انقد سندکردن گرون درمیاد ک همه ب قولنامه راضی میشدن والا..
. ریشه قولنامه ای بودن..هزینه بالای سنددار کردنه..
کسی که با هزار قرض و قوله زمینی خریده الان که میگن حتما باید خانه ساخته بشه تا سند بدن تازه اگه همون حصار و در هم بخواد بذاره که بعدش هم براش کاربردی نداره حداقل دویست سیصد تومن پول میخواد
گفتم البته اگر عقلشان برسد و کار را به گونه ای نکنند که کسی استقبال نکند از این قانون.
درستش اینه که بگن برای اینکه از مردم مالیات بگیرن
همین