برخی از کارشناسان بهداشت می‌گویند، شواهدی وجود دارد که نشان می‌دهد هنگامی که با کفش به خانه وارد می‌شویم میکروب‌هایی را در محیط خانه منتشر می‌کنیم.

به نقل از یورونیوز، برخی از کارشناسان بهداشت محیط می‌گویند، شواهدی وجود دارد که نشان می‌دهد هنگامی که با کفش به خانه وارد می‌شویم میکروب‌هایی را در محیط خانه منتشر می‌کنیم که برای سلامتی مضرند.

«گابریل فیلیپلی»، استاد ایندیاناپلیس و مدیر اجرایی مؤسسه تاب آوری محیطی ایندیانا می‌گوید: یکی از باکتری‌هایی که می‌توانیم با کفش‌های آلوده وارد محیط خانه کنیم، «اشرشیاکُلی» است که باعث «گرفتگی شدید شکمی، اسهال خونی و استفراغ» می‌شود.

به گفته او مطالعاتی وجود دارد که نشان می‌دهد کفش‌هایی که بیرون از خانه می‌پوشیم پس از تمیز کردنشان نیز همچنان آلوده هستند.

فلزات سنگین

به گفته «جیل لیت»، استاد مطالعات زیست محیطی در دانشگاه کلرادو، باکتری‌ها تنها خطری نیستند که ما را تهدید می‌کنند.

او می‌گوید: مطالعات نشان داده‌اند که در مناطق شهری با بافت قدیمی، سرب موجود در گرد و غبار را می‌توان با کفش‌ها وارد خانه کرد. همچنین مطالعات دیگر نیز نشان داده‌اند که بقایای آفت‌کش‌ها از محیط بیرون می‌تواند با کفش وارد خانه شود.

لیت در ادامه افزود: در مناطق شهری سطح آلودگی با فلزات سنگین مانند سرب و مس و روی بیشتر دیده می‌شود این در حالی است که در مناطق روستایی آفت‌کش‌ها بیشترین آلودگی را ایجاد می‌کنند.

به گفته کارشناسان، بیشتر خانه‌هایی که قبل از سال ۱۹۷۸ ساخته شده‌اند، با رنگ‌هایی که حاوی سرب هستند رنگ آمیزی شده‌اند که با کنده شدن و پوسته پوسته شدن می‌توانند برای سلامت انسان خطرناک باشد.

سرب موجود در محیط برای تمام سنین خطرناک محسوب می‌شود. اما اثرات سمی فلزات سنگین دیگر و آفت‌کش‌ها به مراتب می‌تواند برای کودکان خطرناک‌تر باشد، زیرا آن‌ها جثه کوچک‌تری دارند و هنگام بازی کردن روی زمین غلت می‌زنند.

لیت می‌گوید: یکی از راه‌های اصلی قرار گرفتن کودکان در معرض مواد سمی و عوامل بیماری‌های عفونی این است که آن‌ها دست‌های آلوده خود را به دهانشان بزنند.

دستمال نمناک

کارشناسان می‌گویند قبل از اینکه از مردم بخواهید کفش‌های خود را در بیاورند، مطمئن شوید که خانه تا حد امکان عاری از آلودگی باشد. برای تمیز کردن خانه هرگز اول جارو یا جاروبرقی نکشید، چون این کار باعث پخش شدن آلودگی می‌شود. ابتدا بهتر است با یک دستمال نمناک کف خانه را تمیز کنید.

لیت معتقد است: این بهترین راه برای حذف سموم است.

البته تمیز کردن خانه همینجا تمام نمی‌شود، فیلیپلی می‌گوید برای تمیز کردن خانه، نه تنها کف خانه بلکه باید تمام سطوح خانه را از جمله ستون‌ها، تاقچه‌ها، میز و کف صندلی و سایر مبلمان را نیز با یک دستمال نمناک یا اسپری ضدعفونی از آلودگی‌ها پاک کرد.

او همچنین در ادامه افزود یکی از روش‌های مناسب برای پاک کردن آلودگی‌ها استفاده کردن از محلول سرکه و آب است.

به گفته کارشناسان، بیشترین آلودگی‌ها در قسمت ورودی خانه قرار دارد.

لیت با اشاره به این آلودگی‌ها گفت: فرش بیشترین گرد و غبار را به خود جذب می‌کند، بنابراین اگر نگران گرد و غبار و آلودگی هستید بهتر است، فرش را از خانه خود حذف کنید.

اگر هم قصد ندارید فرش‌هایتان را دور بیاندازید بهتر است آن‌ها را با دستگاه حذف ذرات هوا با راندمان بالا یا فیلتر HEPA، جاروبرقی بزنید و پس از اتمام کار، کیسه یا فیلتر را در سطل زباله بیرون بیندازید.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۶
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۳۶ ۲۵ آذر ۱۴۰۲
جای تعجب است یک عده کارهای نشات گرفته ازدین را به عنوان روشنفکر قدیمی ونشانه عقب ماندگی میدانند و در سالهای بعد یک سری اندیشمندکارها را به جای اولش بر میگردانند بعد از آن که دین را ضعیف کردند تمامی کارهای دنیا چه تشخیص آب و هوا و چه برنامه های نجوم و ستاره شناسی و چه زمین شناسی قدیم پیشرفته تر ازحالا بوده یعنی در قدیم تمامی کهکشانها شناخته شده بوده اما یک عده به عنوان پروفسور وا ندیشمند و دانشمند و برای امرار معاش وخود نمایی همه علم واقعی را کنار و وسیله ساز شده و با چاشنی کمی دورغ علم را ضعیف کرده و موقعی ثابت میکنی میگویند ایجاب میکند که انسان اول با رویا و بعدا اثبات کند ولی عاقبت سرشان به سنگ خورده وهمان علم قدیم را تکرار میکنند با این تفاوت که در قدیم علم با ایمان بود اما حالا اگر به واقعیت برگردند دیگر ایمانی نیست
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۳۱ ۲۴ آذر ۱۴۰۲
جای کفش بیرون از محیط خانه است
این از ادب و فرهنگ به دور است که کفش رو بیاریم توی خونه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۱۶ ۲۳ آذر ۱۴۰۲
کفش باید روی موکت یا قالی درآورده بشه تا خاک و خوله هاش جذب بشه و نره تو جارو برقی
United States of America
ناشناس
۱۰:۴۹ ۲۲ آذر ۱۴۰۲
چرااااا
Iran (Islamic Republic of)
محمدی
۰۴:۱۶ ۲۲ آذر ۱۴۰۲
هرکس با کفش وارد خانه شود خانه با سرویس فرقی نداره
Iran (Islamic Republic of)
غفار
۱۳:۲۱ ۱۹ آذر ۱۴۰۲
هرکس باکفش واردخانه بشه
واقعابی ادب کاریش نمیشه کرد