میثم حجتیپور مدیر درمان تامین اجتماعی کرمانشاه با اشاره به اخذ مجوز پذیرش بیماران خارجی در بیمارستانهای تامین اجتماعی استان، گفت : از نظر امکانات و تجهیزات و پزشکان، آمادگی کامل برای پذیرش بیماران خارجی را داریم و هیچ مشکلی وجود ندارد. تنها کاری که باقی مانده روند تعرفهگذاری برای ارائه خدمات به بیماران بینالملل است.
وی با بیان اینکه در حال حاضر پذیرش مختصر بیماران خارجی را انجام میدهیم، افزود: اما با تعیین تعرفهها، این فرآیند جدیتر خواهد شد.
حجتی پور با بیان اینکه اولویت ما ارائه خدمات درمانی به بیمه شدگان تامین اجتماعی است و در قوانین تامین اجتماعی بر آن تاکید شده، گفت: با این وجود از ظرفیت خالی که در اختیار داریم، میتوانیم نسبت به پذیرش افرادی که تحت پوشش تامین اجتماعی نیستند و بیماران خارجی استفاده کنیم و برآورد ما این است در مجموع بتوانیم ۲۰ تا ۲۵ درصد ظرفیتمان را به این بیماران اختصاص دهیم.
مدیر درمان تامین اجتماعی کرمانشاه رقابت با برخی استانهای دیگر برای پذیرش بیماران خارجی را تا حدودی دشوار، اما شدنی دانست و خاطرنشان کرد: هدف اصلی ما از پذیرش بیماران خارجی درآمدزایی نیست، بلکه کمک به ارتقاء کیفیت مراکز درمانی است.
مدیر درمان تامین اجتماعی کرمانشاه در ادامه به آخرین وضعیت اورژانس جدید در دست احداث بیمارستان شهدا هم اشاره کرد و گفت: اگرچه قرار بود این پروژه تا پایان سال ۱۴۰۲ به بهرهبرداری برسد، اما عواملی از جمله حساسیت خاص کیفیت اجرای پروژه باعث شده اتمام آن قدری به تاخیر بیافتد.
حجتیپور ابراز امیدواری کرد این پروژه تا بهار سال آینده افتتاح شود.
وی درباره برنامههایی که برای ساختمان فعلی اورژانس بیمارستان شهدا با افتتاح ساختمان جدید وجود دارد نیز گفت: به احتمال زیاد ابتدا این ساختمان را به اتاقهای عمل بیمارستان شهدا اختصاص خواهیم داد تا اتاقهای عملی فعلی بیمارستان را بازسازی کنیم. در گام بعدی هم به دنبال راهندازی دو بخش دیالیز و CCU در این ساختمان هستیم.
مدیر درمان تامین اجتماعی کرمانشاه همچنین ابراز امیدواری کرد، عملیات اجرایی درمانگاه تخصصی بیمارستان حضرت معصومه (س) که یکی از پروژههای مهم درمان تامین اجتماعی کرمانشاه است تا پایان سال آغاز شود و افزود: به زودی انتخاب پیمانکار برای این طرح نیز انجام خواهد شد.
وی گفت: اجرای این درمانگاه تخصصی حدود دو سال زمان نیاز دارد و میتوان محل فعلی کلینیک این بیمارستان را به سایر کاربریهای درمانی اختصاص داد.
حجتی پور از آخرین وضعیت درمانگاههای تامین اجتماعی سطح استان نیز یاد کرد و ادامه داد: درمانگاه سرپل ذهاب اکنون در ساختمان استیجاری فعالیت دارد و امیدواریم تا پایان سال عملیات اجرای ساختمان ملکی درمانگاه تامین اجتماعی سرپل ذهاب نیز آغاز شود.
مدیر درمان تامین اجتماعی کرمانشاه با بیان اینکه احداث ساختمان ملکی مرکز درمانی تامین اجتماعی پاوه نیز در مراحل اخذ مجوز و تعیین پیمانکار است، اظهار کرد: برای درمانگاه تامین اجتماعی جوانرود نیز در مرحله تهیه و خریداری زمین هستیم. در هرسین، صحنه و کنگاور نیز احداث درمانگاه ملکی تامین اجتماعی در دست اقدام است.
به گفته حجتی پور، با این روند در تمامی شهرستانهای استان که بلحاظ تعداد بیمه شدگان امکان داشتن درمانگاه تامین اجتماعی را دارند تا بهار سال آینده درمانگاه تامین اجتماعی به صورت اسیتجاری راهاندازی شده و احداث مراکز ملکی نیز همزمان پیگیری میشود.
وی به درمانگاه تامین اجتماعی اسلام آبادغرب نیز اشاره کرد که در زمان زلزله سال ۱۳۹۶ آسیب دید و گفت: مقاوم سازی این ساختمان به صرفه نیست و بنا داریم در زمینی که در این منطقه در اختیار داریم یک "دی کلینیک" راهاندازی کنیم که سطح بالاتری نسبت به درمانگاه معمولی داشته و امکان بستری موقت نیز در آن فراهم است.
مدیر درمان تامین اجتماعی کرمانشاه در ادامه از میلیون و ۷۰۰ هزار مراجعه به مراکز درمان تامین اجتماعی استان در هفت ماهه امسال خبر داد و اظهار کرد: در این مدت مراجعات سرپایی و بستری حدود چهار درصد افزایش داشته است.
وی با بیان اینکه سال گذشته حدود ۳.۴ میلیون مراجعه به مراکز درمانی تامین اجتماعی کرمانشاه داشتیم، پیش بینی کرد تا پایان امسال بیشتر از این تعداد پذیرش داشته باشیم.
حجتی پور میانگین مراجعه به مراکز درمان تامین اجتماعی به ازاء هر بیمه شده را حدود چهار مرتبه اعلام کرد که در این زمینه جزو ۱۰ استان اول کشور هستیم و خاطرنشان کرد: از نظر ضریب اشغال تخت نیز هم نسبت به کشور و هم نسبت به سایر مراکز درمانی استان وضعیت خوبی داریم.
مدیر درمان تامین اجتماعی کرمانشاه از افزایش سه درصدی زایمان در بیمارستان حضرت معصومه (س) کرمانشاه در هفت ماهه امسال نیز خبر داد و عنوان کرد: در هفت ماهه امسال حدود سه هزار تولد در این بیمارستان داشتیم و به طور متوسط سهم بیش از یک سومی از موالید استان به این بیمارستان اختصاص دارد که این سهم خوب بواسطه بخش LDR خوب این بیمارستان و توسعه تختها و NICU است.
حجتیپور از وضعیت خوب جذب اعتبارات برای بخش درمان تامین اجتماعی کرمانشاه نیز یاد کرد و افزود: امسال تا کنون سه بار بودجه دارو را ترمیم کردیم و بنا داریم تا قبل از پایان سال یکبار دیگر نیز این کار را انجام دهیم تا بتوانیم انبار دارو را برای سه ماهه اول سال آینده پر کنیم.
به گفته وی، کرمانشاه همیشه از جمله استانهایی است که که از نظر انبار دارو شرایط خوبی داشته و معمولا برای دو ماه ذخیره داریم و اگر گاهی هم کمبودهایی رخ میدهد ناشی از کمبودهای بازار است.
مدیر درمان تامین اجتماعی کرمانشاه با بیان اینکه مطالبات مراکز طرف قرارداد تامین اجتماعی نیز تا حدودی پرداخت شده، اما مطلوب ما نیست، گفت: مطالبات مراکز دانشگاهی تا اردیبهشت و خرداد، پزشکان تا مرداد، داروخانهها تا مهر و بیمارستانهای خصوصی تا خرداد و تیر پرداخت شده است .