متولیان مسجد مکی در راستای کسب منافع نامتعارف و شخصی به صورت غیرقانوی با کمک عوامل خارجی، تعدادی ماینر وارد کشور کرده و با سوءاستفاده از برق رایگان مسجد و مدرسه مکی اقدام به استخراج رمز ارز کردهاند و تا قبل از مرادماه سال جاری برق مصرفی روند ثابتی داشته است، اما در قبض مردادماه به طور جهشی مصرف برق بیش از ۱۶ هزار کیلووات (معادل ریالی تعرفه عادی مبللغ بیش از یک میلیارد تومان) افزایش یافته که این افزایش همزمان با راهاندازی تعداد ۸۰ دستگاه ماینر در مکان فوق بوده است.
شهر زاهدان و استان سیستان و بلوچستان یکی از مناطقی بود که در اغتشاشات سال گذشته به بهانههای مختلف تلاش شد آتش آشوب در آنجا شعلهور بماند و پس از فرونشستن غبار فتنه در کشور، جریانهایی از داخل و خارج کماکان تلاش داشته و دارند تا ناامنی و بیثباتی را در این منطقه زنده نگه دارند. مطابق برآوردها، چهار عامل همواره در بروز و امتداد عدم توسعه منطقه و ناامن ماندن استان نقشآفرینی میکنند: ۱- سرویسهای اطلاعاتی بیگانه ۲- گروهکهای تجزیهطلب مسلح ۳- عوامل سازمان منافقین ۴- جریان ضدامنیتی ساکن در مسجد مکی و دفتر مولوی عبدالحمید اسماعیلزهی.
تمایز ماهوی و عملیاتی این جریانها و بلکه تزاحمهای پیشین آنها فعلاً موضوعیت ندارد؛ آنچه مهم است، منافع مشترک این جریانهاست که در بیثباتی و عدم توسعه استان تعریف میشود. به تعبیر دیگر، ادامه زیست مافیایی و قارچگونه گروهکهای تجزیهطلب، ایجاد ناامنی، برهم خوردن تمرکز امنیتی نظام، بروز تشنج اجتماعی و تعمیق طایفهگرایی و فرقهگرایی در کنار توسعهنیافتگی اقتصادی منطقه، مواردی هستند که این جریانها را به هم وصل میکنند.
جریان مکی در زاهدان و دفتر عبدالحمید اسماعیلزهی یکی از کانونهای امتداد ناآرامی بوده، هر چند عدم همراهی علمای اهل سنت و مردم استان تاکنون سدی در برابر توسعه برنامههای ضدتوسعه این جریان بوده، اما در هر صورت اصلیترین عنصر داخلی در شکلگیری تجمعات پراکنده هفتگی پس از نماز جمعه همین جریان است و کشف این محموله ادوات ارتباطی و ماهوارهای استارلینک و حالا ماینرهای غیرمجاز، رخدادی بود که ارتباط دفتر عبدالحمید با جریانهای ضدمردمی را بهوضوح نشان داد.
منبع: تسنیم