مجتبی شجاعی بیان کرد: پس از دیدار اخیر معتمدان، نخبگان و ریش سفیدان شیعه و سنی سیستان و بلوچستان با رهبر معظم انقلاب، شور و اشتیاق مردمی حاصل از این دیدار و بیانات دلگرم کننده رهبری در خصوص آینده استان و تاکید به مسوولین برای اجرای سریع سیاستگذاری های توسعهای از شمال تا جنوب استان بویژه توسعه سواحل مَکُران دشمن تمام تلاش خود را برای القا شکاف بین گروههای مذهبی و قومی در استان با نظام به کار بست.
وی تصریح کرد: دشمن برای نیل به اهداف شوم خود از ابزارهای مختلف و متنوع جهت تبلیغ برای عدم استقبال مردم از ملاقات با رهبر معظم انقلاب و از سویی در گام بعدی برای بی اهمیت جلوه دادن حضور معتمدان و مردم و نخبگان در این ملاقات به کار بسته و مشخص بود دشمنان و پیمانکاران آنها در منطقه ، عصبانی از این اتفاق ارزشمند و نگران از گام های شتابان توسعه سیستان و بلوچستان، تمام انرژی خود را برای ناامن کردن استان به کار خواهند بست.
کارشناس مسائل سیاسی سیستان و بلوچستان ادامه داد: هدف گروههای تروریستی از ناامنی استان عدم توسعه این منطقه است، این هدف کلان از یک سو زمینه را برای طرح خواستههای دشمن در سطح منطقه فراهم و از سوی دیگر، فضا را برای گسترش ناامنی در این مناطق مهیا میکند بنابراین میتوان این چنین تلاشهای ضدامنیتی در استان را عمدتا در راستای خدشهدار کردن برنامههای توسعهای و توسعه روابط اقتصادی با همسایگان شرقی و روند رشد سواحل مَکُران قلمداد کرد.
وی افزود: سالها سیاست و تمرکز دشمنان بر این بوده که جریان قومی و مذهبی را در منطقه تحریک کند و این نوعی جنگ نرم است که در کشورهای مختلف از جمله جمهوری اسلامی ایران دنبال میکند، آمریکا میداند که قادر به تهاجم و تصرف خاک ایران نیست از این رو با ایجاد ناامنی قصد دارد به اهداف خود برسد و از کوچکترین روزنهها تولید بهانه و از این بهانهها سعی در ایجاد ناامنی و نشر احساس ناامنی دارد.
شجاعی اظهار کرد: دشمن به خوبی میداند ایجاد ناامنی مانع عمده سرمایه گذاری و در نتیجه، توسعه نیافتگی و کند کردن زدودن غبار محرومیت از سیستان و بلوچستان است بنابراین سالهاست باهدف جلوگیری از رشد استان و ارتقا سطح رضایتمندی مردم به دنبال ایجاد و حمایت از هر نوع ناامنی بوده و خواهد بود.
وی تاکید کرد: با توجه به اینکه امنیت و توسعه مفاهیمی به هم پیوسته و لازم و ملزوم یکدیگرند و دستیابی به توسعه بدون برقراری امنیت ناممکن بوده و توسعه نیز در برقراری امنیت نقش به سزایی دارد، توسعه آینده این بخش از کشور و در نهایت تأثیرگذاری در توسعه ملی مستلزم وحدت شیعه و سنی و همه اقوام و ساکنان استان و عدم میدان دادن به دشمن و عوامل آن در منطقه است.
کارشناس مسائل سیاسی ادامه داد: نقش علمای شیعه و سنی و سران طوایف در برقراری امنیت پایدار در منطقه، دارای نقشی معنادار بوده و بیشترین نقش را برقراری امنیت و بستر سازی رشد استان دارند.
ضرورت اقدامات تأمینی لازم در کانون های بسترساز
وی بیان کرد: باید با انجام اقدامات تأمینی لازم در کانون های بسترساز این اقدامات و تعامل با کشور مقابل جهت جلوگیری از پناه گرفتن تروریستها در مرزهای آن کشور جدی گرفته شود و در کنار همگرایی های قومی، دینی و فرهنگی و هم سویی دیدگاه مردم و مسوولان در خصوص مبارزه با تروریسم و عدم حمایت از آن ها که سالهاست مورد توجه قرار گرفته اجازه جولان گروههای تروریستی داده نشود.
شجاعی تاکید کرد: سالهاست گروههای تروریستی مورد حمایت سرویسهای کشورهای متخاصم با جمهوری اسلامی ایران با تمرکز بر سیستان و بلوچستان و نشانه رفتن وحدت قومی و مذهبی و توسعه منطقه، امنیت این استان که متعلق به تمام گروههای قومی و مذهبی ساکن در آن است را نشانه رفته و شیعه و سنی قربانی اقدامات تروریستی گروههای معاند مختلف بودند.
به گفته وی؛ نکته قابل توجه در تمامی این حوادث فعالیت آزادانه این گروهکهای تروریستی در خاک کشور همسایه است که هربار به خود اجازه تجاوز به مرزهای جمهوری اسلامی ایران را میدهند و بعد از هر درگیری به خاک این کشور متواری میشوند و با وجود تفاهمنامههای مشترک مرزی میان ایران و پاکستان و تقویت روابط بین ۲ کشور بویژه در دولت سیزدهم انتظار میرود دولت پاکستان با جدیت بیشتری این موارد را دنبال کند.
کارشناس سیاسی سیستان و بلوچستان افزود: مردم و نخبگان باید مراقب آوا و نغمههایی باشند که به دنبال جدا کردن حساب مذهب یا فرقه خود بوده و باید به چنین اندیشهای به دیده تردید نگاه کرد.
وی گفت: حمله بامداد امروز گروهک تروریستی به مقر انتظامی راسک و شهادت جمعی از نیروهای جان بر کف نیروی انتظامی که نشان دهنده خوی ددمنشانه دشمنان این مرز و خاک است و سبب موج محکومیت ملت شیعه و سنی استان شد قطعا دامن بانیان و عاملان آن را به زودی خواهد گرفت و بی شک با بصیرتی که در مردم سیستان و بلوچستان وجود دارد این اقدام به تقویت وحدت و برادری و شتاب بخشی به تلاش و همت عمومی برای آبادانی استان منجر خواهد شد.