مرکز اصلاحنژاد ماهیان سرد آبی کهگیلویه و بویراحمد با تولید بچه ماهی و تخم چشمزده قزل آلا رنگین کمان نقش مهمی در تامین ماهیان پرورشی استانهای مختلف به ویژه جنوب غربی کشور دارد که توسط شرکت سهامی شیلات ایران در سال ۱۳۶۴ با عنوان مرکز تکثیر ماهی در استان کهگیلویه و بویراحمد احداث و در۲۶ کیلومتری جنوب شهر یاسوج در مسیر جاده این شهر به گچساران در روستای تنگاری از توابع شهرستان بویراحمد شروع به کار کرد.
مرکز تحقیقات ژنتیک و اصلاح نژاد ماهیان سردابی شهید مطهری یاسوج واقع در روستای تنگاری دشت روم از سال ۱۳۶۸ تاکنون نقش مهمی در تامین تخم و بچه ماهی کشور و بویژه استان کهگیلویه و بویراحمد داشته و بر اساس آمار موجود در این مرکز تخمهای تولیدی در ۱۴ استان کشور استفاده شده است.
این بچه ماهیها با هماهنگی شیلات در اختیار پرورش دهندگان ماهی استانهای فارس، اصفهان، یزد، کرمان، آذربایجان غربی، مازندران، گیلان، قزوین، لرستان کردستان، تهران، چهارمحال بختیاری، سیستان و بلوچستان، کهکیلویه و بویراحمد قرار گرفته است.
مرکز تحقیقات ژنتیک و اصلاح نژاد ماهیان سردآبی از پیشرفتهترین و مجهزترین دستگاههای آزمایشگاهی برخوردار است.
از مجموع ۲۰ هزار تن ماهی تولید شده در کهگیلویه وبویراحمد پنج هزار تن در استان مصرف و ۱۵ هزار تن دیگر به استانهای دیگر و کشور روسیه و کشورهای حوزه خلیج فارس ارسال میشود.
هم اینک ۲۷۰ هزار مزرعه پرورش ماهی در استان فعال است.
این استان با ۱۰ درصد تولید ماهیان سردآبی کشور یکی از قطبهای تولید ماهی قزل آلا در ایران بشمار میرود و کارشناسان اعتقاد دارند که کهگیلویه و بویراحمد با در اختیار داشتن۱۰ درصد منابع آبی و ۱۱ و نیم میلیارد مترمکعب روان آب میتواند حرفهای بیشتری در زمینه پرورش ماهی داشته باشد.