محمدرضا فرزین، رئیسکل بانک مرکزی در همایش اقتصاد ایران با تاکید براینکه روند کاهشی نرخ رشد نقدینگی همچنان ادامه دارد، اظهار کرد: نرخ رشد نقدینگی در پایان فروردین ۳۳.۱ درصد، شهریور ۲۶.۹ درصد، مهر ۲۶.۴ درصد و آبان ۲۶.۲ درصد شد.
وی ادامه داد: همچنین نرخ رشد پایه پولی که در پایان فروردینماه ۴۵.۲ درصد بود، در مهرماه به ۳۹.۶ درصد و آبانماه به ۳۸.۵ درصد کاهش یافت.
رئیس کل بانک مرکزی تاکید کرد: در دولت و بانک مرکزی تلاش میکنیم این روند تا پایان سال ادامه داشته باشد.
فرزین ادامه داد: هم اکنون تراز تجاری ۱۱ میلیارد دلار مثبت بوده و حساب جاری ۶.۴ میلیارد دلار مثبت است و منابع ارزی بیشتر داریم.
وی با تشریح تراز تجاری اظهار کرد: تراز تجاری گمرکی ۵۰ سال است که منفی است.
تسهیلات تکلیفی دلیل اصلی ناترازی بانکی
فرزین گفت: یکی ار دلایل اصلی ناترازی بانکها تکالیف دولت و مجلس بوده است. دلیل این موضوع نیز ناترازی دولتها بوده است و دلیل دیگر ان ضعفهای نظارتی است.
وی ادامه داد: اگر ما سیر تاریخی موضوع را بررسی کنیم در دهه ۶۰ دلیل اصلی رشد پایه پولی افزایش بدهی دولت به بانک مرکزی بوده است. اما دردهه ۸۰ با توجه به مصوبه مجلس که به دولت اجازه نمیداد به طور مستقیم از بانک مرکزی استقراض کند این موضوع به حاشیه رفت.
رئیس بانک مرکزی گفت: از طرفی در اوایل دهه هشتاد اجازه دادند موسسات غیر مجاز شکل بگیرند. اما در دهه ۸۰ اتفاق بدی نیفتاد به دلیل اینکه مخارج دولت از محل نفت تامین میشد و به این دلیل نیازی نداشت دست در جیب بانکها کند.
فرزین افزود: نکتهای که وجود دارد این است که در دهه ۹۰ به دلیل محدودیت در منابع نفتی، دولت مجبور شد ناترازی هایش را به بانکها منتقل کند. به همین دلیل هرچه تحریم تشدید شد این فرایند نیز تشدید شد.
بانک مرکزی آمادگی نظارت بر بانکهای خصوصی در دهه ۸۰ را نداشت
فرزین ادامه داد: اتفاق دیگری که در دهه ۸۰ افتاد این بود که مجوز تاسیس بانکهای خصوصی داده شد، اما بانک مرکزی آمادگی نظارت بر این بانکها را نداشت. این موضوع در دهه ۹۰ تشدید شد. همانطور که گفته شد ما در بانک مرکزی دو دسته سیاست داریم، احیا و سامان دهی بانکها و یا توقف و انحلال آنها.
وی گفت: در دورهی احیا و ساماندهی ما به ۸ بانک برنامه اصلاح دادیم و پایش عملکرد ماهانه داریم. اگر نتوانند اصلاحات لازم را انجام ندهند تعیین تکلیف خواهند شد. در مورد توقف و انحلال ابتدای سال برنامه مشخصی اعلام کردیم، که در خصوص موسسه نور و توسعه انجام شد.
انتخابات نزدیک است وجیب ها خالی
نجومی نه تنها کفاف تمامی زندگیشونو می ده
یلکه کفاف هفت نسل آیندشون را هم می ده؟؟؟؟!!!!
یارو از وزارت ارتباطات اومده ما به به عدالتی اعتراض می کنیم که چرا باید اینقد در حق پست و کارمند پست ظلم بشه؟؟؟؟!!؟!
طرف یا نماینده وزارت ارتباطات میگه این انتخاب خودتونه
پس باید با آن کنار بیاید؟؟؟؟؟!!!!
طرف که شیخ بود با این استدلال به نظر می رسید به عدالت و آیات فراوان قرآن کریم در مورد عدالت اعتقادی نداشت که این جای تاسفه
روحانی و عدم اعتقاد به عدالت؟؟؟!!!!
می گه این انتخاب خودتون بوده؟؟؟؟!!!!
وقتی رانتخوار و پارتی داران بدون آزمون استخدامی تمامی جاههای خوب را اشغال کرده اند آیا جای انتخابی برای ما گذاشته اند که معتقدند انتخاب ما غلط بود؟؟؟؟!!!!!
سوم حالا که حاج آقا به می گه ما انتخابمون بد بود کاش می گفت خودش چطور استخدام جای خوب شده آیا آزمون استخدامی داده یا با رانت رفته و فر صت برابر برای رقابت را از ما گرفته و حالا مدعی شده که ما خود اشتباه کرده ایم؟؟؟!!!
نه صادرات دارید نه تراز بازرگانی نه استقراض ملی
برای کسری بودجه دولت تا توانستید پول چاپ کردید با افزایش حجم نقدینگی هم تورم آوردید هم گرانی خود ساخته برای پر کردن جیب خالی دولت
صندوق ارزی کشور را به نابودی کشانده اید
خزانه دولت هم که چشم به جیب ملت دارد
صندوق های بازنشستگی تماما ورشکسته هستند
بانک های دولتی و شبه دولتی تماما از دولت طلب دارند
تمام موسسات مالی ورشکسته شده اند
حالا هم با سیاست انقباضی مالیات به دار و ندار مردم بسته اید
چند ده اختلاس و فساد مالی مشخص نشده دارید
پشتوانه ی طلای کشور را از برنامه ی سوم تا به امروز از ۶۵ به ۲۰ درصد رسانده اید
چه مدیریتی برادر من، اگر این مدیریت است، شما اوضاع و احوال را به حال خود رها کنید بهتر است
آقای رییسی هم ک هرچ امار دروغ بهش میدن جلوی دوربین اعلام میکنه والبته حق داره چون دربین مردم نیست و از مردم نیست
جلو تسهیلات خرده رو گرفتی
و بازار و بازاری رو داری نابود میکنی
نتیجه شم ابتدای سال اینده خواهی
دیده که ده سال کشور رو نابود کردی
خو شما که بیشتر کشور رو تحریم
کردی.از غرب وشرق