ابراهیم دیده ور، مدیر اداره آب و فاضلاب کنارک با اشاره به رهاسازی فاضلاب در دریا، اظهار کرد: این مورد ناشی از تخلف برخی از افراد است که بطور غیرقانونی اقدام به رهاسازی فاضلاب مینمایند.
وی افزود: مرکز بهداشت، شهرداری، آب و فاضلاب و… در قالب گشت بهداشتی افراد متخلف را ابتدا اخطار و تذکر و سپس به دادستانی و مراجع قانونی معرفی مینمایند.
مدیر اداره آب و فاضلاب کنارک تصریح کرد: با در مدار قرار گرفتن ایستگاههای فاضلاب و اجرای شبکه فاضلاب در بندر کنارک که از پروژههای اولویت دار کنارک است، قطعا بسیاری از مشکلات برطرف خواهد شد.
وی با بیان اینکه اجرای فاضلاب در شهر بندری و ساحل نشین کنارک با شهرهای دیگر فرق میکند، تصریح کرد: به دلیل بالا بودن سطح آب و جنس خاک، هزینه اجرای فاضلاب در کنارک نسبت به شهرهای دیگر مثل چابهار یا بطور مثال زاهدان چندین برابر هست.
دیده ور گفت: به دلیل جنس خاک و بالابودن سطح آب، اجرای فاضلاب به سپرکوبی نیاز دارد و به همین دلیل و تحمیل هزینه در پروژه تاخیر به وجود میآید.
مدیر اداره آب و فاضلاب کنارک با بیان اینکه به هر حال با تمام سختی اجرای کار، میبایست این پروژه اجرا و به اتمام برسد، تاکید کرد: امیدواریم با تامین و تخصیص اعتبارات کافی شبکه فاضلاب کنارک به اتمام برسد.
رحیم بخش پاک اندیش، معاون هماهنگی و برنامه ریزی امور عمرانی فرمانداری کنارک بیان کرد: پروژه فاضلاب کنارک به عنوان یکی از شاخصترین پروژههای شهرستان مطالعات طرح جامع آن در سال ۱۳۷۹ شروع و بازنگری شد و در سال ۱۳۸۱ توسط شرکت مهندسی و فاضلاب کشور مورد تصویب قرار گرفت.
وی ادامه داد: مطالعات مرحله دوم طرح در سال ۱۳۸۸ در دفتر مدیریت امور مطالعات و بررسیهای فنی شرکت مهندسی و فاضلاب کشور مورد تصویب قرار گرفت.
معاون هماهنگی و برنامه ریزی امور عمرانی فرمانداری کنارک با بیان اینکه افق طرح و آغاز آن سال ۱۳۸۰ و پایان آن سال ۱۴۰۵ در نظر گرفته است، افزود: تا این لحظه در واقع پیشرفت فیزیکی طرح فاضلاب کنارک با احتساب شبکهٔ ایستگاه پمپاژ و کیت تصفیهها ۹۷ درصد تخمین زده میشود.
وی با اشاره به مباحث مطرح شده شهروندان در بحث مشکلات فاضلاب در فضای حقیقی و مجازی، تصریح کرد: یکی از مشکلات اصلی ناشی از این موضوع بحث عدم تکمیل پروژه فاضلاب شهر کنارک است.
پاک اندیش با بیان اینکه در دو سال اخیر با نگاه ویژه دولت سیزدهم، مجموعه استانداری و شرکت فاضلاب استان به این موضوع اقدامات خوبی در این زمینه انجام شده است، اذعان کرد: در سال ۱۴۰۱ در واقع ۴۲ میلیارد تومان مصوب این پروژه بود که مبلغ تخصیص آن ۳۳ میلیارد تومان بود و امسال نیز باز متناسب با وضعیت اعتباری مبلغ قابل توجه ۳۱ میلیارد تومان مصوب شده است که تا کنون برای آن تخصیص ابلاغ نشده است، ولی با این تفاسیر کار تعطیل نشده و پروژه در حال انجام کار است.
وی تاکید کرد: برای به سرانجام رساندن پروژه و برآوردی را که برای تکمیل پروژه فاضلاب شهر کنارک توسط مدیریت بحران بعد از سیل سال ۱۴۰۰ انجام شده ۱۶۰ میلیارد تومان پیشبینی شد و با گذشت زمان و بحث تورم طبیعتا هم اکنون اگر برآوردی در بحث اعتبار مورد نیاز داشته باشیم این پروژه با اعتباری قریب به ۳۰۰ میلیارد تومان در واقع مورد نیاز دارد.
با برسی موضوع رهاسازی فاضلاب در ساحل دریا که انجام شد، خوشبختانه در نقطهای که فاضلاب به دریا ریخته میشود در محدوده دیوار حفاظتی قرار دارد و خانوادههایی که فاقد انشعاب قانونی هستند یعنی انشعاب غیرقانونی دارند و یا به اداره آب و فاضلاب جهت خرید انشعاب مراجعه نکردهاند. جمعآوری آبهای سطحی توسط شهرداری انجام میشود.
معاون هماهنگی و برنامه ریزی امور عمرانی فرمانداری کنارک ادامه داد: یک قسمت کار نیز آبهای رها شدهٔ سطح معابر و خیابان در داخل کانالهاست که شهرداری مرتبا بحث پاکسازی و جمع آوری آبهای سطحی را در دستور کار دارد، زیرا رهاسازی فاضلابهای خانگی قاعدتا مسائل و مشکلات بهداشتی ایجاد خواهد نمود و باعث نگرانی شهروندان خواهد شد.
پاک اندیش گفت: مجموعه مرکز بهداشت شهرستان نیز در بحث نظارت و کنترل وضعیت فاضلابهای خانگی خانوادههای ساکن در سطح شهر ورود کند و چنانچه هم مورد تخلفی مشاهد کردند بایستی بدون اغماض در بحث برخورد با متخلفین رهاسازی فاضلاب وجود داشته باشد.
وی افزود: یکی از این زنجیره برخورد با متخلفین خود اداره محیط زیست است که بایستی در دستور کار قرار دهد، زیرا متولی اصلی دبیری کمیسیون پسماند در سطح شهرستان را دارد و محیط زیست نیز اخیرا ورود جدی به این موضوع داشته است که نتیجه آن در دست بررسی و جمعبندی و گزارش کار در جلسه کارگروه مدیریت شهرستان مطرح خواهد شد.
معاون فرمانداری کنارک گفت: از ظرفیت مجموعه دستگاه قضا در جهت برخورد با کسانی که اقدام به رهاسازی فاضلاب در کانالها میکنند باید استفاده شود.
پاک اندیش به ارتقاء سطح آگاهی جامعه و فرهنگ سازی بین اقشار مختلف مردم بویژه دانش آموزان و خانوارها در زمینه حفاظت از محیط زیست و کاهش آلودگی و جلوگیری از ورود آلایندهها همچون پساب منازل و فاضلابها به منابع آبی و زیستبومها جهت کاهش بیماریها، خطرات زیست محیطی و نیز افزایش سلامت عمومی تاکید کرد.