در این برنامه که معاون هماهنگی امور افتصادی استانداری فارس و نیز مدیران حوزه اقتصادی و صنعتی استان نیز حضور داشتند از شرکت واژه ماشین پاسارگاد ماشین تولید کننده ماشین آلات معدنی، شرکت ب. آ تولید کننده غذاهای نیمه آماده، شرکت آریا سام صادر کننده میوه و تره بار، شرکت دادگستران دنا تولید کننده تجهیزات پزشکی و شرکت فاتح صنعت کیمیا تولید کننده تجهیزات نفت، گاز و پتروشیمی بازدید کرد و از نزدیک در جریان مسائل و مشکلات این واحدها قرار گرفت.
محمد هادی ایمانیه استاندار فارس نیز در این برنامه در بازدید از مجموعه تولیدی ب. آ حضور یافت و در جلسهای مسائل و مشکلات را بررسی کرد.
معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منطقهای وزارت کشور هم حضور جوانان تحصیل کرده و متخصص و باانگیزه در واحدهای تولیدی و صنعتی را جلوه زیبایی از شور و نشاط و تلاش آنها برای عمران و آبادانی کشور دانست و گفت: مهمترین سرمایه بخش صنعت، نیروی انسانی توانمند و جوانان تحصیل کرده و متعهد هستند که باید تلاشهای آنها را ستود و ارج نهاد.
محسن کوشش تبار با اشاره به بازدید از مجموعه صنعتی فاتح صنعت کیمیا گفت: آنچه که نام این مجموعه را شایسته خود کرده محصولات تولیدی آن نیست بلکه نوع مدیریت آن است که توانسته یک مجموعه منسجم و مقتدر را برای حذف حلقههای وابستگی کشور در این صنعت متنوع فراهم کند.
معاون وزیرکشور افزود: زیباترین بخش کار شما چهرههای مصصم، بانشاط و باانگیزهای است که در بخشهای مختلف این مجموعه فعالیت دارند و سرمایه اصلی شما نیروهای توانمندی است که جذب کرده اید.
او اظهار کرد: قطعا اگر این مجموعه در چند حوزه متنوع و اثربخش حضور فعالانه و اثربخش نمیداشت معلوم نبود که این رفتارهای سراسر ددمنشانه و ظالمانه، با صنعت ما چه کرده بود.
معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منطقهای وزارت کشور گفت: مجموعه را گسترش دهید و محصولاتی تولید کنید که در صنایع اصلی کشور کاربرد دارد برای همه ما و آینده کشور بسیار اعتماد به نفس به دنبال داشته و امیدوار کننده است.
کوشش تبار افزود: جمهوری اسلامی و مادر وطن باید یک جایی به یک پشتوانه محکم تکیه کند و به آینده نگاه کنید که آن تکیه گاه همین مجموعههایی مانند فاتح صنعت و جوانان توانمندی است که آنجا کار و فعالیت دارند و با سایر صنایع دنیا رقابت میکنند.
او، با اشاره به بررسی مسائل و مشکلات واحدهای تولیدی استان فارس در جلسه کارگروه رفع موانع تولید اظهار کرد: در این جلسه مسائلی که امروز در جریان بازدید از فاتح صنعت کیمیا مطرح شد مورد بررسی و تصویب قرار خواهد گرفت.
کوشش تبار افزود: این مجموعه هم از خروج ارز از کشور جلوگیری میکند، هم ارزآوری دارد و هم حلقههای وابستگی را کم کرده و بنابراین نگاه ویژهای هم به آن خواهیم داشت و مباحث مرتبط با آنرا با جدیت در تهران پیگیری خواهیم کرد.
او افزود: فعالیتهای انجام شده در این مجموعه تولیدی با فعالیت ۲۲ شرکت زیرمجموعه و تولید ۴۰۰ محصول استراتژیک مصداق عینی و عملی تحقق شعار ما میتوانیم است که علی رغم وجود محدودیتها و تحریمهای خصمانه دشمن اقدامات اساسی را در راستای خودکفایی کشور و جلوگیری از خروج ارز برداشته است.
مدیر عامل شرکت شهرکهای صنعتی فارس نیز در این بازدیدها با اشاره به ظرفیتها و توانمندیهای شهرک صنعتی بزرگ شیراز گفت: این شهرک صنعتی که از بزرگترین شهرکهای صنعتی کشور محسوب میشود، مهمترین قطب صنعتی استان فارس به شمار میآید.
سید مصطفی هاشمی با بیان اینکه حدو ۵۸ درصد از واحدهای صنعتی مستقر در شهرکهای صنعتی استان فارس در شهرک صنعتی بزرگ شیراز مستقر هستند، افزود: این موضوع بیانگر اهمیت راهبردی این شهرک صنعتی است، بنابراین باید با توسعه و تکمیل زیرساختها و رفع چالشها و مشکلات، بهترین خدمات به صنعتگران ارائه شود.
او با بیان اینکه شهرک صنعتی بزرگ شیراز با دارا بودن واحدهای مطرح و شاخص کشور در حوزههای مختلف صنعتی نقش مهمی در تولید ملی و صادرات و تامین نیازهای داخلی بر عهده دارد، ادامه داد: در حال حاضر ۴۷۰۰ قرارداد با متقاضیان در این شهرک صنعتی منعقدشده و ۲۲۵۰ واحد تولیدی، صنعتی و صنفی با اشتغالزایی افزون بر ۲۵ هزار نفر در این شهرک صنعتی مشغول فعالیت هستند.
هاشمی با اشاره به اینکه شرکت شهرکهای صنعتی فارس برای تکمیل زیرساختها و رفع مشکلات زیرساختی شهرک صنعتی بزرگ شیراز گامهای مؤثری در ۲۰ ماه گذشته ماه اخیر برداشته است، از اجرای ۱۲ پروژه بزرگ زیرساختی خبرداد و گفت: در زمینه تأمین آب شرب به عنوان مهمترین نیاز این شهرک صنعتی قرارداد تأمین و اجرای خط انتقال آب شرب شهرک صنعتی بزرگ شیرازبا ظرفیت ۵۰ لیتر برثانیه و با اعتبار ۵۵۰ میلیاد ریال بعنوان اقدامی مهم که پس از ۱۲ سال انجام شده و امیدواریم با همت و تلاش شرکت آبفای شیراز با بهره برداری از این طرح تا یک ماه آینده بخش زیادی از کسری آب شرب شهرک صنعتی تأمین شود.
مدیر عامل شرکت شهرکهای صنعتی فارس در ادامه از تکمیل طرح انتقال پساب از تصفیه خانه شهر شیراز تا شهرک صنعتی بزرگ شیراز خبرداد و گفت: این طرح شامل اجرای خط انتقال و ایستگاه پمپاژ است که با اعتباری افزون بر ۳۰ میلیارد ریال اجرا و به شبکه توزیع رینگ شهرک صنعتی شیراز که ویژه توزیع پساب اجرا شده متصل شده است.
هاشمی با بیان اینکه در مرحله نخست، موافقت خرید ۱.۵ لیتر بر ثانیه پساب استاندارد با کیفیت مطلوب، با آبفای شیراز منعقد شده است گفت:در مجموع این خط ظرفیت انتقال ۱۰۰ لیتر برثانیه پساب را دارد که متناسب با تقاضای واحدهای صنعتی، ظرفیت خرید پساب افزایش مییابد.
او افزود: بخشی ازپساب موجود، به مصرف فضای سبز خواهد رسید تا میزان آب شربی که هم اکنون در فضای سبز استفاده میشود ذخیره و در مصارف شرب و واحدهای صنعتی استفاده شود و بخشی از آن نیز به مصرف واحدهایی که از پساب در خطوط تولید خود استفاده میکنند نظیر نظیر واحدهای بتونی و کانی غیر فلزی خواهد رسید.