معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری سیستان وبلوچستان در آیین افتتاح خانههای سازش که در سرسرای معاونت استانداری و فرمانداری ویژه شهرستان زابل برگزار شد گفت: یکی از چالشها در سند تحول قضایی در اسنتاد بالادستی اطاله دادرسی، کسرت و افزایش پروندههای ورودی به دستگاه قضا بود که یکی از راهکاری ویژه سیستان وبلوچستان برای کاهش پروندههای ورودی به دستگاه قضا ایجاد خانههای سازش است.
حجت الاسلام غلامرضا نجفی با بیان اینکه ایجاد خانههای سازش مورد توجه روسای قوه قضاییه است افزود: ۲۳ خانه سازش در حوزه سیستان با پنج شهرستان زابل، زهک، هیرمند، هامون و نیمروز ایجاد شده که انتخاب اعضا و حکمهای صادر شده بر عهده روسای قضایی شهرستانها است.
وی اظهارکرد: خانههای سازش به عنوان نهاد مردمی همکار دستگاه قضا در حل و فصل مشکلات است و اعضای آن باید به دانش علمی، قضایی و مبانی حقوق در سازش آشنا باشند.
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری سیستان و بلوچستان با اشاره به جایگاه، اثرات و برکات سازش در اسلام گفت: خانههای سازش رفع اختلافات را بجز مسائلی که مربوط به برهم زدن نظم اجتماعی و امنیتی مردم میشود را پیگیری میکنند.
وی تاکید کرد: حوزههای قضایی و دستگاههای نظامی با خانههای سازش همکاری خواهند داشت و جلسات توجیهی برای تعامل بیشتر میان همدیگر برگزار میشود.
امام جمعه زابل نیز اظهار کرد: برای عبور از مساله در اختلاف راه حل آن خود مساله است و نباید دردی برای طرفیت ایجاد شود.
حجت الاسلام مجتبی عزیزی اصلاح و مداوا، تساوی در نگاه و تقوا را با توجه به آیات قرآن در حل مسائل در خانههای سازش تاکید کرد و افزود: اگر شما طالب رحمت و اصلاح هستید برابرانه مشکلات را حل و خدا را در نظر بگیرید.
فرمانده سپاه زابل نیز گفت: منطقه سیستان یک عرف دارد و آن عرف قانون ما است و سابقه دیرینه در مردم این منطقه دارد که باعث صلح پایدار میشود.
سرهنگ پاسدار موسی سنچولی افزود: ما انسانها اگر به وظایف خود در قالب امر به معروف و نهی از منکر عمل کنیم بازدارندگی در اجتماع ایجاد میشود.
در پایان احکام اعضای خانه سازش در منطقه سیستان از سوی معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری سیستان وبلوچستان، فرمانداران، دادستانها و روسای دادگستری شمال سیستان وبلوچستان اعطا و تعدادی از خانههای سازی پس از پایان جلسه افتتاح شد.