مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای اردبیل گفت: امسال ۶ هزار میلیارد ریال اعتبار برای شبکه آبیاری خدا آفرین اختصاص داده شده است.

علی حیدری اناری گفت: عملیات اجرایی طرح شبکه آبیاری خدا آفرین مطلوب است ، ناحیه عمرانی اول و دوم با استاندارد روز و مدرن اجرا شده و از ناحیه عمرانی سوم و چهارم هم کانال اصلی، ایستگاه‌های پمپاژ اصلی و بخشی از شبکه عملیاتی شده است.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای اردبیل سیفون دره‌رود خدا آفرین را به‌عنوان شاهرگ اصلی تامین آب در ابتدای شبکه آبیاری و زهکشی خداآفرین دانست و گفت: این بخش از طرح آبیاری و زهکشی خدا آفرین به منظور انتقال آب از سدهای خدا آفرین و قیز قلعه‌سی اجرا می‌شود که با اتمام این طرح ۶۰ مترمکعب بر ثانیه آب به شبکه مذکور قابل انتقال خواهد بود.

به گفته او، کانال اصلی خداآفرین در منطقه مغان در طول مسیر ۹۲ کیلومتری خود تعداد ۶ دستگاه سیفون دارد که از این تعداد، سیفون دره‌رود به طول ۲ هزار۱۶۰ متر با ظرفیت ۶۰ مترمکعب بر ثانیه و با استفاده از پنج رشته لوله فولادی به قطر ۲ هزار و ۸۰۰ میلیمتر اجرا می‌شود.

حیدری اناری افزود: طرح سیفون دره‌رود به منظور امکان بهره‌مندی سریع و فراهم کردن امکان انتقال آب از تاسیسات بالادستی اجرا و پس از تکمیل سازه‌های ورودی و خروجی، امکان انتقال آب با دبی ۲۵ مترمکعب بر ثانیه را فراهم خواهد کرد.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای اردبیل ارزش روز کل طرح شبکه آبیاری و زهکشی خداآفرین، اعم از تاسیسات و تجهیزات اجرا شده بالغ بر ۱۰۰ هزار میلیارد ریال اعلام کرد و گفت: پیش‌بینی می‌شود با بهره‌برداری از این طرح عظیم تولید سالانه محصولات زراعی و باغی مغان از ۱.۵ میلیون تن به ۲.۵ میلیون تن افزایش یابد که رشد جهشی به میزان یک میلیون تن را در این منطقه شاهد خواهیم بود.

او همچنین با اشاره به چالش‌های عمده بخش آب استان برای سال‌های آینده افزود: شرکت آب منطقه‌ای اردبیل برای تامین منابع آب در افق سال‌های ۱۴۱۰ به‌صورت کوتاه مدت و افق ۱۴۲۵ در بلند مدت برنامه‌ریزی کرده است.

حیدری اناری استفاده از روش‌ها و ابزارهای نوین برای حل چالش و بحران آب را یادآور شد و گفت: با وجود احداث ۵۳ سد در استان اردبیل همچنان نیازمند احداث سد در مناطق مختلف استان هستیم.

او با بیان اینکه ظرفیت منابع آب استان کفاف توسعه بخش کشاورزی را نمی‌دهد ، تصریح کرد: سدهای استان اردبیل به‌دلیل نبود بارش و افزایش مصرف آب نیمه خالی شده و بیم آن می‌رود که در اثر کاهش ذخایر سدها، تنش و بحران آبی در سال‌های آینده استان اردبیل را فرا بگیرد.

 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.