در میز اقتصاد امروز موضوع صورت حساب های الکترونیک و سامانه مودیان مورد بحث و گفتگو قرار گرفت و موحدی، سخنگوی سازمان امور مالیاتی و اسکندری،کارشناس مرکزی پژوهش های مجلس و پورابراهیمی، رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس به سوالاتی پاسخ دادند.
موحدی در خصوص آخرین وضعیت صورت حساب های الکترونیکی گفت: با توجه به فراخوان هایی که از سال گذشته سازمان امور مالیاتی داشته است، در حال حاضر بالغ بر ۷۲ هزار مودی در سامانه مودیان عضو هستند و صورت حساب الکترونیک دارند. این مودیان تاکنون بالغ بر ۵۵۰ میلیون صورت حساب الکترونیک را به سامانه ارسال کرده اند.
او افزود: حدود ۴۵۸ شرکت بورسی و فرابورسی و تقریباً ۱۰۰ شرکت دولتی به عضویت سامانه درآمده اند و بقیه مودیان نیز شامل اشخاص حقوقی و کمتر از ۵ هزار شخص حقیقی است که به سامانه متصل هستند.
موحدی در خصوص وضعیت اتصال شرکت های دولتی گفت: از حدود ۳۲۱ شرکت دولتی، ۲۵۴ شرکت فعال داریم و برخی از این شرکت ها راکد و در حال تسویه هستند. ۱۰۰ شرکتی که وارد سامانه شده اند و ثبت نام کرده اند عمدتا شرکت هایی مربوط به وزارت خانه های نیرو و شرکت های زیرمجموعه وزارت نفت هستند.
سخنگوی سازمان امور مالیاتی ادامه داد: امیدواریم از ابتدای دی این شرکت ها به سامانه متصل شوند و ارسال صورتحساب داشته باشند. اگر اشخاص حقیقی با میزان فروش خالص در سال ۱۴۰۲ بیشتر از میلیارد تومان باشند، موظف به ارسال صورت حساب های الکترونیک ۱ و ۲ خواهند بود. دسته دوم صاحبان مشاغل پزشکی و داروخانه و وکلا و مشاوران خانواده هستند که با هر میزان از فروش کالا و خدمات ملزم به اتصال به سامانه هستند.
پورابراهیمی در ادامه گفت: به دلیل عدم اجرای به موقع قانون سامانه مودیان در نهایت دولت لایحه تسهیل را ارائه کرد تا هم بازه زمانی بیشتری در اختیار دولت و فعالان اقتصادی باشد و هم مدت زمان ضوابطی که تمام شده بود تمدید شود. در حال حاضر اهتمام بیشتری به این حوزه داده شده و آزمون و خطاهایی که در گذشته داشتیم کمی این موضوع را به عقب انداخته است اما برداشت ما این است که بخش عمده ای از اجرای قانون نهایی شده است و امیدواریم در گزارش سه ماهه چهارم ۱۴۰۲ تمام گزارش ها و ظرفیت های قانونی در چهارچوب این ضوابط اجرا شود.
اسکندری هم گفت: قانون سامانه مودیان به منظور ترمیم زیرساخت های مالیاتی ایجاد شده است و برای این است که زیرساخت هوشمند مالیاتی در کشور فراهم شود. قانون تسهیل تکالیف مودیان تفاوتی میان مودیان کوچک و بزرگ قائل میشود و مودیان کوچک نیازی به ثبت صورت حساب الکترونیک ندارند. به عبارتی زیر ۱۸ میلیارد تومان الزامی به ثبت صورت حساب الکترونیک ندارند.
او افزود: قانون تسهیل با این هدف در مجلس تصویب شد که یک تسهیل گری برای مودیان به ویژه مودیان کوچک انجام شود. اما تسهیلاتی هم برای مودیان بزرگ دیده شده است. مودیانی که تاکنون صورت حساب صادر نکرده اند مشمول بخشودگی جرایم میشوند. همچنین تعرفه صدور صورتحساب الکترونیک هم در قانون تسهیل حذف شده و آن را دولت پرداخت خواهد کرد.