استاندار آذربایجانغربی روز شنبه در جلسه راهداران، انجمن و صنوف حمل و نقل جادهای استان گفت: ۲۵ درصد از پایانههای مرزی کشور مربوط به این استان است که با همت ویژه دولت سیزدهم و اولویت قرارگرفتن توسعه این پایانه ها، زمینه برای ارتقای شاخصهای خدماتی در آنها و ارائه خدمات بهتر مهیا شده است.
محمدصادق معتمدیان آذربایجان غربی اظهار کرد: یکی از زیرساختهای توسعه استانهای مرزی داشتن جادههای ایمن و پایانههای قدرتمند است که دولت سیزدهم نیز در صدد توسعه کمی و کیفی این پایانهها بوده و برنامه ریزی خوبی نیز در این خصوص داشته است.
وی با اشاره به ماموریتهای مجموعه راهداری اضافه کرد: طولی بودن استان و وجود بیش از ۲ هزار روستا موجب سختی قابل توجه کار در حوزه راهداری در آذربایجان غربی است که البته با این وجود اقدامات خوبی در این راستا صورت گرفته است.
مقام ارشد اجرایی استان با اشاره به لزوم ایجاد توازن در توسعه و پیشرفت آذربایجان غربی ادامه داد: نقشه راه دولت سیزدهم برای این استان حذف نقاط حادثه خیز و ایجاد راههای ایمن در محورهای مختلف است تا زمینه توسعه مناطق گوناگون فراهم شود.
استاندار آذربایجان غربی با بیان اینکه ۲۵ درصد از پایانههای مرزی کشوری در این استان است، افزود: بر اساس موقعیت جغرافیایی استان به دنبال توسعه پایانهها برای تسهیل تردد مرزی هستیم.
معتمدیان با اشاره به اقدامات انجام شده در راستای توسعه پایانه مرزی تمرچین گفت: امیدواریم تا پایان سال آینده، مسیر این پایانه مرزی را به جاده چهار بانده تبدیل کنیم که میتواند در توسعه مراودات این مرز بسیار موثر باشد.
وی اضافه کرد: سال گذشته ۱۵۳ کیلیومتر راه روستایی در آذربایجان غربی ساخته شده بود که امسال با رکورد شکنی، این رقم به ۱۶۰ کیلومتر افزایش یافته است.
وی با بیان اینکه راهها مهمترین پیشران توسعه یافتگی در استان هستند، ادامه داد: آذربایجانغربی به دلیل کم کاری و موانع در ایجاد زیرساختهای جادهای عقب ماندگی تاریخی را تجربه کرده و امروز با تلاش دولت سیزدهم درصدد جبران این کمکاریها در راههای استان است تا به مطالبات مردمی پاسخ مثبت داده شود.
استاندار آذربایجان غربی اظهار کرد: امیدوارم در ۶ ماه آینده با اتمام زیر ساختهای لازم ظرفیت حمل و نقل در پایانه مرزی سرو را ایجاد کنیم که موجب تحول حمل و نقلی در مرکز استان خواهد شد.
معتمدیان با اشاره به حمل و نقل کالا نیز گفت: تمامی صادر کنندگان به دنبال صادرات از مسیر کوتاه با کمترین هزینه هستند که امروز آذربایجان غربی با توسعه پایانههای مرزی درصدد ارتقای ظرفیت مسیرهای صادراتی است.
آذربایجانغربی با داشتن ۶ پایانه مرزی دارای سهم ۲۵ درصدی پایانههای مرزی کشور است.