علیجعفر رضایی، مدیرکل امور عشایری استان کرمانشاه گفت : جمعیت عشایری استان کرمانشاه ۱۳ هزار و ۸۰۰ خانوار است که بیش از ۷۶ هزار نفر جمعیت دارند که با در اختیار داشتن یکمیلیون و ۴۰۰ هزار رأس دام سبک، ۳۰ درصد نیاز پروتئین استان را تأمین میکنند.
وی ادامه داد: عشایر کرمانشاه با کمترین هزینه، سالانه با تولید ۱۲ هزار تن گوشت قرمز، ۲۴ هزار تن شیر و فرآوردههای آن، یکهزار و ۷۰۰ تن الیاف دامی (پشم، کرک و مو) و ۹۰۰ تن روغن حیوانی؛ بیشترین خدمات را به اقتصاد استان دارند.
مدیرکل امور عشایری استان کرمانشاه تصریح کرد: ۳۰ درصد صنایع دستی کرمانشاه هم توسط جامعه عشایر استان تولید میشود؛ سالانه ۲۱ هزار قطعه صنایع دستی همچون چیغ، چادر، خورجین، توبره، گلیم، گیوه، قالی، قالیچه، نمد، موج، جاجیم و... توسط عشایر این دیار تولید میشود.
وی اضافه کرد: عشایر کرمانشاه علاوه بر تأمین امنیت غذایی نقش مهمی در تأمین امنیت مرزها دارند؛ عشایر این استان ۶ ماه از سال را در منطقه ییلاقی در سطح استان کرمانشاه پراکنده هستند و ۶ ماه دیگر را در مناطق قشلاق به صورت درونکوچ در مناطق گرمسیری استان کرمانشاه و بیش از ۳ هزار خانوار هم به صورت برونکوچ در استانهای خوزستان، ایلام و لرستان مستقر میشوند.
وی در پایان در رابطه به خدماترسانی امور عشایری استان، گفت: الان خدمات امور عشایر از صفر تا ۱۰۰ به مناطق گرمسیری استان (قصرشیرین، سرپلذهاب و گیلانغرب) و استانهای خوزستان، ایلام و لرستان اختصاص یافته است .