صادق خیاطیان، رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی گفت: با سرمایه‌گذاری در طرح‌های دانش‌بنیان ۳۸ درصد سود دریافت می‌کنید.

با اعلام صندوق نوآوری و شکوفایی، برنامه تلویزیونی «شکوفا» بر روی آنتن شبکه یک سیما می‌رود و قرار است پروژه‌ها و طرح‌های دانش‌بنیان را برای جذب سرمایه مردمی معرفی کند.

به گزارش روابط عمومی وزارت علوم، ابزار تأمین مالی جمعی (Crowdfunding) یک سازوکار دقیق است که طی آن افراد عادی با هر میزان سرمایه می‌توانند در پروژه‌ها و طرح‌های دانش‌بنیان سرمایه‌گذاری کنند و در انتهای پروژه سود دریافت کنند. ایده اصلی تأمین مالی جمعی، جمع‌آوری سرمایه‌های خرد و مردمی است که می‌تواند به عنوان منبع مالی برای یک طرح فناورانه یا پروژه تحقیق و توسعه برای یک شرکت در نظر گرفته شود.

با اعلام صندوق نوآوری و شکوفایی ریاست جمهوری قرار است برنامه جدیدی با عنوان «شکوفا» بر روی آنتن شبکه یک سیما برود. شکوفا قرار است ساعت ۱۹ شنبه‌ها و دوشنبه‌ها پخش شود و پروژه‌ها و طرح‌های دانش‌بنیان را برای جذب سرمایه معرفی کند.

به گفته صادق خیاطیان، رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی، «میانگین سود این طرح‌ها حدود ۳۸ درصد است و پیش‌بینی شده است که میزان جذب سرمایه توسط شرکت‌های برنده در این مسابقه به ۴۰۰ میلیارد تومان برسد.»

پیش‌تر نیز، مسابقه تلویزیونی «کارویا» که برای اولین بار در سال گذشته از شبکه اول سیما پخش شد، مسیری برای آشنا کردن مخاطبین با این روش سرمایه‌گذاری بود. در این برنامه شرکت‌های دانش‌بنیان به رقابت پرداختند و پس از نظر هیئت داوران طرح‌های دانش‌بنیان منتخب در سکو‌های (پلتفرم) تامین مالی جمعی مورد تأیید فرابورس ایران قرار گرفتند و تا یک مدت زمان مشخص هر کسی می‌توانست با هر مبلغی در طرح سرمایه‌گذاری کند.

در نتیجه برنامه کارویا، ۱۸ طرح منتخب بر سکوی تامین مالی جمعی قرار گرفتند. از این میان، ۱۷ طرح برنده توانستند با مشارکت ۱۴۲۷ سرمایه‌گذار علاقه‌مند، به ۳۹ میلیارد تومان سرمایه دست پیدا کنند. برای مثال، تولید برد هوشمند ۸۶ اینچی، یکی از این طرح‌های فناورانه بود که ۳ میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان از ۱۶۹ سرمایه‌گذار جذب کرد. این شرکت مقرر کرده بود که بعد از یک سال اصل سرمایه را با ۵۰ درصد سود به مشارکت‌کنندگان پرداخت کند.

گفتنی است، در تأمین مالی جمعی، شما با هر مبلغی می‌توانید در طرح‌ها سرمایه‌گذاری کنید و بعد از مدت زمان مشخصی اصل سرمایه را با درصد مشخصی سود پس بگیرید. نکته جالب توجه در این روش سرمایه‌گذاری این است که سرمایه‌گذاران فقط سود می‌برند و اگر میزان جذب سرمایه محقق نشود، اصل پول به سرمایه‌گذاران برگردانده می‌شود.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار