معاون رییس جمهور و رییس سازمان برنامه و بودجهی کشور که در سفری یکروزه و با هدف بررسی طرحهای نیمه کاره و اولویت دار گیلان امروز به رشت آمده بود.
معاون رییس جمهور در نخستین برنامهی کاری خود در نشست مشترک با استاندار و مجمع نمایندگان گیلان با تاکید بر اهتمام جدی دولت برای اتمام طرحهای دارای بیش از ۷۰ درصد پیشرفت کار، گفت : هم اکنون ۶۰ طرح عمرانی، زیرساختی و توسعه ایی با پیشرفت کار بالای ۷۰ درصد در گیلان وجود دارد که اتمام هرچه سریعتر آن از اولویتهای دولت است.
آقای داوود منظور با بیان اینکه برای اتمام این ۶۰ طرح اولویت دار که بخش مهمی از آنان جزو مصوبات سفر دور نخست رییس جمهور به گیلان است، ۷ هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز است و تلاش میشود با تخصیص به موقع این اعتبارات، حداکثر تا پایان سال آینده این ۶۰ طرح به بهره برداری برسد.
وی، خط آهن رشت - کاسپین را بخشی از این طرحها دانست و افزود: این طرح تا پایان امسال افتتاح میشود و بقیه طرحها هم به تدریج در سال آینده مورد بهره برداری قرار خواهد گرفت.
معاون رییس جمهور همچنین افزود: طرحهای حوزهی فاضلاب شهری رشت، ساماندهی کامل پسماند و احیای محیط زیست طبیعی از جمله طرحهایی است که همراه با انواع طرحهای تولیدی و صنعتی، محورهای مواصلاتی داخل و بین استانی و نیز بیمارستان ۴۲۱ تختخوابی جنرال لاکان رشت در اولویت اجرا و بهره برداری قرار دارند.
آقای داود منظور بر لزوم حمایت از تولیدات کشاورزی گیلان بویژه در دو حوزهی چای و برنج تاکید وتصریح کرد: دولت برای حمایت از شالیکاران بنا دارد از طریق ستاد تنظیم بازار به تعادل در روند عرضه و تقاضا بپردازد و مباشرین بخش خصوصی را برای خرید برنج مرغوب گیلان وارد عمل نماید.
استاندار نیز با مثبت ارزیابی کردن سفر رییس سازمان برنامه و بودجهی کشور به گیلان گفت: بازدید از انواع طرحهای عمرانی، تولیدی و اشتغالزا، زمینهی تخصیص اعتبارات لازم را به اولویتهای گیلان مهیا مینماید و بی شک این اولویتها هم به تقویت تولید و اشتغال استان کمک میکند و هم جایگاه منطقه ایی استان را برای توسعهی مبادلات خارجی ایران با حوزهی اوراسیا ارتقا میدهد.
رییس مجمع نمایندگان گیلان نیز در نشست بررسی اولویتها و الزامات توسعهی استان در رشت گفت: در این نشست انواع طرحهای اولویت دار استان برای تسریع در روند توسعه و تکمیل زیرساختها تعیین تکلیف شد، اما انتظار میرود دولت با لحاظ اعتبارات لازم در لایحهی بودجهی سال آینده، زمینهی حمایت از شالیکاران گیلانی و تقویت اقتصاد کشاورزی را به عمل آورد.
در ادامهی این نشست آقایان سید علی آقازاده، جبار کوچکی نژاد و محمدرضا احمدی از نمایندگان مردم رشت و خمام، سید کاظم دلخوش نمایندهی مردم صومعه سرا، رسول فرخی نمایندهی مردم لاهیجان و سیاهکل و حسن محمدیاری نمایندهی مردم تالش، ماسال و رضوانشهر هر یک در سخنانی عمدهترین محدودیتها و مشکلات استان را در بخشهای تولیدی، صنعتی، لزوم تحقق عدالت اجتماعی در روند توزیع اعتبارات، ارتقا زیرساختها، توجه به الزامات محیط زیستی، تداوم ساماندهی معضل دیرینهی پسماند و فاضلاب تشریح و بر لزوم تخصیص منابع لازم برای طرحهای اولویت دار استان تاکید کردند.