فروغ نیلچی زاده، روانشناس در گفتوگو با باشگاه خبرنگاران جوان اظهار کرد: ازدواج اجباری نتیجهای جز پشیمانی نخواهد داشت. برخی والدین به جز ترغیب به ازدواج، روی ازدواج فرزندشان با فرد موردنظرشان تاکید میکنند. شما به عنوان پدر و مادر اگر قصد معرفی فردی را به جوان خود دارید یا میخواهید او را به ازدواج تشویق کنید، نظر خودتان را صرفا باید با یک پیشنهاد مطرح کنید تا هر گونه استنباط اجبار در ذهن جوانتان شکل نگیرد.
وی افزود. وقت ازدواج فرزندتان طوری رفتار نکنید که او حس کند از خودش هیچ اختیاری ندارد. والدین باید نظر موافق یا مخالف خودشان را اعلام کنند. ولی در نهایت تصمیم گیری را به عهده خود فرزند بگذارند، زیرا اوست که باید مسئولیت یک عمر زندگی را به دوش دارد. و کسی تا آخر این مسئولیت را به عهده داردکه خودش از اول انتخاب کرده باشد.
وی مطرح کرد: والدین به دلیل تجربه بیشتری که دارند تصور می کنند فرزندشان توانایی تصمیم گیری درست را ندارد و همه جوانب را نمیسنجد؛ پس در ازدواج فرزندانشان دخالت میکنند. بسیاری از فرزندان که قصد ازدواج دارند، معمولا با مشکل نداشتن استقلال دست و پنجه نرم میکنند و همین مسئله باعث میشود تا والدین به توان انتخاب و تصمیم گیری در فرزند خود اطمینان نداشته و به او اعتماد نکنند، جوانان باید به خانواده خود اطمینان دهند که برای حرفها و اعتقادات آنها احترام قائل هستند، والدین را درک میکنند و با احترام و علاقه با آنها رفتار میکنند. در عین حال نشان دهند که تصمیم خود را گرفتهاند.
وی گفت: والدین هم نباید به گونهای رفتار کنند که فرزندشان احساس کند از خودش هیچ اختیاری ندارد. مسئولیت بزرگ ازدواج جوان را باید دائم در نظر داشته باشند و یکدیگر را تشویق به موضع گیری با خانواده خودشان نکنند. بلکه برعکس یکدیگر را به مذاکره و در عین احترام تشویق کنند. با خانواده گفتگو کنید و در صورت مخالفت هم با احترام و پس از صحبت نتیجه گیری کنید. توجه کنید که سکوت، لجبازی، قهر و جبهه گیری شرایط را پیچیدهتر میکند.کمک یک مشاور هم میتواند در چنین مواقعی بسیار کمک کننده باشد.
نیلچی زاده افزود: حتی اگر دلیل پدر و مادر نیز غیرمنطقی و بی اهمیت باشد. باز هم لجبازی و جنگیدن با آنها توصیه نمیشود. زوجین باید آن قدر درایت داشته باشند تا بتوانند با دوستی و جلب اعتماد با پدر و مادر کنار بیایند، جوانان برای تأمین هزینههای ازدواج به والدین وابسته هستند و بدون کمک آنها نمیتوانند زندگی مشترک را شروع بنابراین والدین این حق را به خود میدهند که برای فرزندشان تصمیم بگیرند و همسر او را انتخاب کنند. ازدواج پنهانی از عواقب دخالت بیش از حد والدین گاه دخالت والدین در ازدواج سبب میشود جوان از روی لجبازی با خانواده و یا احساسات و هیجانات خود به صورت پنهانی و بدون اطلاع خانواده با شخص مورد نظر خود ازدواج کند و دست به انتخابی غیر عاقلانه بزند. ازدواج پنهانی خطر بسیار بالایی دارد. عواقب ازدواج پنهانی زمانی بیشتر میشود که فرد در انتخاب خود برای همسر و شریک زندگی، دچار اشتباه شده باشد.
وی افزود: شما با والدین تان لجبازی نکنید و با درایت و دوستی و جلب اعتماد با پدر و مادر کنار بیایید. نظرات و انتقادات درست را بپذیرید و درباره اختلافاتتان باهم به تبادل نظر محترمانه بپردازید. خانواده بدون دلیل منطقی و از سر ناراحتی با شما مخالفت میکنند،مشورت در چنین مواقعی بسیار کمک کننده باست. چرا که میتوان با و گفتگوهای گروهی به همراه مشاور شرایط را کمی بهتر کرد تا والدین تا حدی نرم شوند.
توصیه ما به جوانان این است که با والدین خود صحبت منطقی داشته و نظرات آنها را جویا شوند، والدین از شما با تجربه ترند و خوشبختی شما آرزوی آنهاست بنابراین واقع بینانه به موضوع نگاه کنید. آینده خود را تنها به خاطر لجبازی و یا از روی احساسات به خطر نیاندازید.
دوست پسر هم نداشتم و ندارم و انشاءالله نخواهم داشت
دیگه مردی وجود نداره که با احترام بیاد خواستگاری و ازدواج کنه!
دلتون خوشه!
با این گرونی و تورم
اهان شاید منظورت ازدواج پیرمردا با دخترای نوجوونه؟
اوکی