سرهنگ مهدی فرازپور اظهار کرد: در سالهای اخیر با فراگیر شدن اینترنت در بین اقشار مختلف مردم، خرید و فروش کالا و خدمات از طریق اینترنت پر رونق شده و به دلیل سهولت و مزایای فراوان، این نوع از معاملات طرفداران زیادی در بین کاربران فضای سایبر پیدا کرده است.
وی افزود: علیرغم تمام مزایایی که برای خدمات خرید و فروش آنلاین متصور است، لیکن این نوع معاملات، چون عموما بین افراد ناشناس انجام میشود دارای مخاطراتی نیز است که باید مد نظر قرار بگیرند، یکی از این مخاطرات، ارسال رسید جعلی توسط خریدار کالا یا خدمات، به فروشنده است.
رئیس پلیس فتای استان ادامه داد: در حال حاضر نرم افزارها و اپلیکیشنهای متنوعی وجود دارند که کلاهبرداران اینترنتی از طریق آنها به راحتی میتوانند رسیدهای جعلی ایجاد کنند، در این اپلیکیشنها امکان تعیین شماره کارت مقصد، تاریخ تراکنش، مبلغ و حتی نام و نام خانوادگی صاحب حساب به صورت دلخواه وجود دارد و کلاهبرداران از این امکان سوء استفاده کرده و رسید جعلی دقیقا مطابق اطلاعات واقعی ایجاد میکنند.
سرهنگ فرازپور اضافه کرد: این رسیدهای تقلبی به لحاظ ظاهر، کاملا مشابه رسیدهای واقعی، شبیه سازی شدهاند و عملاً هیچ راهکاری برای تشخیص عدم اصالت آنها از روی ظاهر وجود ندارد به گونهای که کلاهبردار خود را به عنوان خریدار کالا یا خدمات معرفی کرده و پس از جلب اعتماد فروشنده، رسید جعلی را برای وی ارسال کرده و کالا یا خدمات مورد نیاز خود را دریافت میکند.
این مقام انتظامی بیان کرد: لازم است همشهریان ضمن حفظ هوشیاری در هنگام خرید و فروش اینترنتی، از اعتماد بیجا به افراد ناشناس خودداری کرده و در صورتی که رسید انتقال وجه از طرف خریدار برای آنها ارسال شد، حتماً با اخذ مانده موجودی حساب، و بررسی پیامک واریز که از طرف بانک ارسال میشود، از واریز وجه به حساب خود مطمئن شده و پس از آن کالا یا خدمات مورد معامله را در اختیار خریدار قرار دهند.
سرهنگ فرازپور با اشاره به لزوم حفظ هوشیاری کاربران هنگام فعالیت در فضای مجازی، از عموم مردم خواست: در صورت مواجه شدن با موارد مشکوک و مجرمانه مراتب را از طریق شماره تماس ۰۹۶۳۸۰ مرکز فوریتهای سایبری پلیس فتا گزارش کنند.