محسن فنودی گفت: این تجهیزات نوین با هدف تقویت امکان نظارتی و حفاظتی یگان حفاظت از محل اعتبارات موافقتنامه استانی تدارک، تامین و خریداری شده است.
وی اضافه کرد: هم اکنون شهرستان نیشابور با توجه به توانمندی کسب کرده در هدایت پهپاد به صورت کامل به این امکان مجهز شده است و شهرستان سرخس نیز دومین شهرستان برخوردار از این امکان است که در حال تقویت توان برای دریافت دستگاه است.
مدیرکل منابع طبیعی خراسان رضوی گفت: یکی از سه پهپاد خریداری شده به صورت متمرکز در اداره کل و برای ماموریت های ویژه و موارد خاص مورد بهره برداری قرار می گیرد.
فنودی با بیان این که اعتبار هزینه شده برای خرید این سه دستگاه حدود ۱۱ میلیارد ریال است، افزود: پیش بینی می شود تا پایان سال مالی تعداد پنج دستگاه دیگر نیز به ظرفیت یگان حفاظت پهپادی استان افزوده شود.
وی اظهار کرد: برای پنج شهرستان استان تامین پهپاد تعریف شده است که با اولویت شهرستانهای درگیر موضوع قطع درختچههای بیابانی انتخاب شدهاند و با احتساب نیروهای ستاد استانی در مجموع ۱۵ نفر در این زمینه آموزشهای لازم برای کار با این تجهیزات را دریافت کردهاند.
مدیرکل منابع طبیعی خراسان رضوی گفت: طبق برنامهریزی انجام شده سالانه پنج پهپاد به ظرفیت موجود استان افزوده می شود تا تمامی شهرستانها مجهز به این امکانات نوین در امر حفاظت از منابع طبیعی بشوند.
فنودی با اشاره به فعالیت ۱۲۰ نیرو در یگان حفاظت استان و ضرورت افزایش این شمار به ۳۵۰ نفر افزود: با توجه به عدم امکان جذب نیروی انسانی بیشتر و مشکلات اعتباری در این زمینه، تقویت ناوگان و تجهیزات نظارتی به خصوص بهرهگیری از تجهیزات نوین بسیار با اهمیت و در دستور کار جدی قرار دارد.
وی اضافه کرد: وسعت مناطق تحت مدیریت این اداره کل به قدری است که ۷۰ درصد عرصه هر شهرستان خراسان رضوی ، تحت مدیریت منابع طبیعی محسوب میشود بنابراین حفاظت و صیانت از این عرصه پهناور نیازمند تقویت ناوگان و تجهیزات است.
هم اکنون هشت میلیون و ۲۰۰ هزار هکتار از مجموع ۱۱ میلیون و ۸۰۰ هزار هکتار پهنه کل استان خراسان رضوی را عرصه های منابع طبیعی تشکیل میدهند که ۵.۵ میلیون هکتار آن مناطق بیابانی است.