یوسف صادقی مدیرعامل شرکت توزیع برق قم از روند ساخت ۲۶۵ مگاوات انرژی تجدیدپذیر در اين استان گفت: در همین خصوص احداث نیروگاه خورشیدی ۲۲۵ مگاواتی در محدوده دریاچه حوضسلطان آغاز شده که یکی از طرحهای شاخص در احداث نیروگاههای تجدیدپذیر است.
مدیرعامل شرکت توزیع برق قم بیان کرد: همچنین یک نیروگاه خورشیدی با ظرفیت تولید سالانه ۴۰ مگاوات برق نیز در محدوده جاده قم - گرمسار نیز در دست احداث است.
صادقی عنوان کرد: قم به دلیل داشتن روزهای آفتابی زیاد در طول سال، ظرفیت بسیار مطلوبی در توسعه و سرمایهگذاری در انرژیهای تجدیدپذیر دارد.
مدیرعامل شرکت برق قم تصریح کرد: درحال حاضر بزرگترین نیروگاههای خورشیدی قم ظرفیت تولید ۱۰ مگاوات برق دارد که این نیروگاههای جدید میتواند تحول چشمگیری در سرمایهگذاری در بخش انرژیهای تجدیدپذیر در استان را رقم بزنند.
صادقی تصریح کرد: سال گذشته ۳۲۰ کیلووات بر ساعت انرژی خورشیدی و تجدیدپذیر در قم به فروش رفته که نشان از ورود این استان به سرمایهگذاری در بخش نیروگاههای خورشیدی است.
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق قم با بیان اینکه طرح ملی توسعه انرژیهای تجدیدپذیر با مشارکت بسیج سازندگی، بانک ملی و شرکت توسعه انرژیهای تجدیدپذیر در حال انجام است، گفت: مدارس و سایر نهادهای دولتی بستر آمادهای برای سرمایهگذاری و کسب درآمدهای پایدار برای عموم مردم و خیرین به وجود آوردهاست.
در سطح استان قم ۶۲۰ هزار مشترک برق وجود دارد که از این بین ۵۰۰ هزار مشترک در بخش خانگی است که ۸۰ درصد مجموع مشترکان را شامل میشود. هفت هزار مشترک بخش صنعت و کشاورزی نیز به ترتیب حدود ۳۰ و ۱۵ درصد از ظرفیت برق این استان را مصرف میکنند. ۱۵ درصد برق قم نیز در سایر مصارف مصرف میشود.
قم چهار هزار کیلومتر شبکه فشارضعیف و چهار هزار کیلومتر نیز شبکه فشار متوسط اجرا شدهاست، همچنین یکهزار ترانس زمینی به همراه ۹ هزار ترانس هوایی برق نیز در سطح استان قم با پیکبار حدود هزار و ۲۰۰ مگاوات نصب گردیدهاست.