پس از پایان بررسی هیات‎‌های اجرایی و نظارت در حوزه انتخابیه قم، ۵۷ درصد از نامزد‌ها توانستند مجوز ورود به رقابت دوازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی را در این استان کسب کنند.

بر اساس نتایج اعلام شده از بررسی صلاحیت نامزد‌های انتخابات مجلس شورای اسلامی در استان قم، ۵۷ درصد از نامزد‌ها تأیید صلاحیت، ۲۵ درصد عدم تأیید، ۴ درصد عدم احراز، ۲ درصد انصرافی و ۱۲ درصد عدم اعتراض به نتایج هیأت اجرایی بودند.

هیأت نظارت بر انتخابات مجلس شورای اسلامی در قم معتقد است که از همه گروه‌ها و جریان‌های سیاسی در استان نامزد برای رقابت وجود دارد.

گفته شده در بررسی اولیه پرونده داوطلبان در قم، ۱۷۲ نفر عدم واجد صلاحیت بودند که بخش عمده‌ای از مشکل آنان نقص در مدارک بود که با این افراد تماس گرفته و مدارک آنان کامل شد و این تعداد به ۱۱ نفر کاهش یافت.

به گفته حجت الاسلام والمسلمین محمد جواد مهری رئیس هیأت نظارت انتخابات مجلس شورای اسلامی در حوزه انتخابیه قم گفت: در روند بررسی صلاحیت افراد در استان قم جریان‌ها و گروه‌های سیاسی ملاک عمل نبوده و هم اکنون از همه سلایق در میان نامزد‌های تأیید صلاحیت شده حضور دارند که امیدواریم شاهد یک رقابت باشکوه و حضور گسترده مردم در عرصه انتخابات باشیم.

 رئیس هیأت نظارت انتخابات مجلس شورای اسلامی در حوزه انتخابیه قم بیان کرد: افرادی که عدم احراز صلاحیت و یا عدم تأیید صلاحیت شدند باید تا ۱۹ دی ماه اعتراض خود را به سامانه در نظر گرفته شده اعلام کنند و هیأت مرکزی نظارت بر انتخابات و شورای نگهبان تا ۲۰ بهمن ماه امسال فرصت بررسی مجدد را دارند.

رئیس هیأت نظارت انتخابات مجلس شورای اسلامی در حوزه انتخابیه قم در خصوص امکان تغییر حوزه انتخابیه کاندیدا‌ها نیز گفت: افرادی که قصد دارند حوزه انتخابیه خود را تغییر دهند این امر نیازمند موافقت از مبدا و مقصد است.

حجت الاسلام مهری با بیان اینکه نامزد‌های انتخابات باید خود را ملتزم به قانون بدانند افزود: هر گونه فعالیت تبلیغاتی تا زمان اعلام رسمی تبلیغات ممنوع است و ما فردی در استان قم داشتیم که یک ماه قبل دفتر ارتباطات مردمی خود را فعال کرده و این در حالی بوده که صلاحیت وی مورد تأیید قرار نگرفت.

او ادامه داد: اعلام تأیید صلاحیت فعلی افراد قطعی نیست و ممکن است برخی از کاندیدا‌ها به دلایل تخلفات انتخاباتی و تبلیغاتی و مستندات جدیدی که به هیأت نظارت می‌رسد؛ صلاحیت آنان مورد بازبینی قرار گیرد که در ادوار گذشته مواردی با عدم صلاحیت مواجه شدند.

اعضای هیأت نظارت استان قم از ماه‌ها قبل از آغاز فرایند انتخابات مشخص و فعالیت خود را آغاز کردند و در ادامه نیز عوامل نظارتی در سه شعبه قم، کهک و جعفرآباد انتخاب خواهند شد تا انتخابات در ۷ بخش،۱۳ دهستان و ۶ شهر قم با حضور بالغ بر ۳ هزار نفر از عوامل نظارتی برگزار شود.

رئیس هیأت نظارت بر انتخابات مجلس شورای اسلامی در حوزه انتخابیه قم با بیان اینکه ۷۴۸ شعبه اخذ رأی شامل ۶۶۲ شعبه شهری و ۸۵ شعبه روستایی در استان قم وجود خواهد داشت افزود: در هر شعبه اخذ رأی هم عوامل اجرایی و هم عوامل نظارتی حضور دارند و فرآیند رأی گیری را دنبال می‌کنند.

حجت الاسلام مهری افزود: در هر صندوق یک سرناظر و سه ناظر معمولی و در هر ۱۰ صندوق یک سرناظر دیگر نیز حضور دارند و بر امر انتخابات نظارت می‌کنند.

او ادامه کرد: عوامل نظارتی که دارای شرایط لازم هستند در طول سال مورد شناسایی قرار می‌گیرند و پس از بررسی اولیه، افراد در مرحله نهایی گزینش می‌شوند و در ادامه آموزش‌های مختلف حضوری و مجازی از تمامی مراحل برگزاری انتخابات به آنان ارائه می‌شود.

رئیس هیأت نظارت انتخابات مجلس شورای اسلامی در حوزه انتخابیه قم افزود: غالب فرایند برگزاری انتخابات در استان‌های مختلف کشور به صورت الکترونیکی است که البته مراحلی نیز به صورت دستی صورت می‌گیرد و ما در استان قم به دنبال آن هستیم که از جمله استان‌هایی باشیم که انتخابات به صورت تمام الکترونیک در آن اجرا خواهد شد و این امر بستگی به شرایط و زیرساخت‌های استان در زمینه‌های مختلف همانند اینترنت و تجهیزات دارد.

او در ادامه با اشاره به برگزاری انتخابات مجلس خبرگان رهبری بیان کرد: ثبت نام انتخابات خبرگان رهبری از ۱۴ آبان ماه تا ۲۰ آبان ماه به مدت ۷ روز صورت گرفت و طی این مدت ۵۱۰ نفر در استان قم ثبت نام کردند که از این تعداد ۶۹ نفر از نمایندگان فعلی و ۵۰ نفر از نمایندگان ادوار مجلس خبرگان رهبری بودند که نیاز به آزمون کتبی و شفاهی نداشتند.

حجت الاسلام مهری اضافه کرد: ۳۲۸ نفر از داوطلبان باید در آزمون کتبی و شفاهی حضور می‌یافتند که در ۳۰ آبان ماه امسال این آزمون برگزار شد و در ادامه نیز آزمون شفاهی هم از افراد گرفته شد و نتایج نهایی در ۴ بهمن ماه امسال اعلام می‌شود.

تعداد ۸۶۱ هزار نفر از شهروندان استان قم در این دوره از انتخابات مجلس شورای اسلامی واجد شرایط رأی گیری هستند و این استان در آخرین انتخابات برگزار شده یعنی انتخابات ریاست جمهوری سال ۱۴۰۰، مشارکت ۵۳ درصدی داشته است.

استان قم در حال حاضر سه شهرستان دارد که شهرستان‌های کهک و جعفرآباد در سال ۱۴۰۰ تأسیس شدند؛ اما جمعیت در این دو شهرستان تازه تأسیس؛ به میزانی نیست که بتوانند نماینده‌ای مجزا داشته باشند، بدین ترتیب تعداد نمایندگان قم در دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی همان سه کرسی نمایندگی است.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۵۹ ۱۸ دی ۱۴۰۲
خداکنه اقای امیرآبادی برگرده حیف شد الحق بهترین بود
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۳۲ ۱۸ دی ۱۴۰۲
اره