معاون وزیر راه و شهرسازی گفت: در حال حاضر ۲۰ میلیون نفر ساکن بافت‌های فرسوده کشور هستند که اگر تسهیلات به موقع پرداخت شود نوسازی این بافت‌ها جان تازه‌ای می‌گیرد.

طبق آخرین آمار‌هایی که اعلام شده است در حال حاضر ۷۴ هزار هکتار بافت فرسوده، ۵۹ هزار سکونت‌گاه غیررسمی و حاشیه‌ای و ۳۲ هزار بافت فرسوده تاریخی در کشور وجود دارد همچنین ۴۵۰۰ هکتار در شهر تهران واجد شرایط نوسازی است که در این زمینه باید همکاری شهرداری بیش از گذشته شود.

دولت بنا دارد با تدوین بسته‌های تشویقی اعم از اداری، مالی، شهرسازی به این طرح شتاب دهد و موانع کار را از دوش مردم بردارد.

به منظور تحقق وعده دولت و نیز الزامات قانونی ساخت سالانه یک میلیون مسکن، سیاست‌های تشویقی برای ساخت‌وساز در بافت‌های فرسوده لحاظ شده است. وزارت راه‌وشهرسازی برای تسریع احیای بافت‌های فرسوده علاوه بر اعطای زمین به صاحبان مسکن در این بافت‌ها، صدور پروانه‌های ساختمانی را سرعت بخشیده تا ساکنان بافت‌های فرسوده انگیزه بیشتری برای ساخت‌وساز پیدا کنند.

از آنجا که ارائه بسته تشویقی برای ترغیب مالکان به نوسازی واحد‌های مسکونی فرسوده، از اولویت‌های وزارت راه و شهرسازی است، متقاضیان می‌توانند حداقل از ۵۰ درصد تخفیف در عوارض پروانه و تراکم ساخت استفاده کنند. همچنین افزایش همکاری صاحبان بافت‌های فرسوده با سازمان فنی‌وحرفه‌ای کشور و آموزش ساکنان، از دیگر اقدامات وزارت راه‌شهرسازی در این حوزه بوده است.

آمار ساخت‌وساز در نقاط ضعیف شهر‌ها بیانگر این است که ساخت مسکن در بافت‌های فرسوده، رکورد حدود یک دهه اخیر را شکسته به‌گونه‌ای که سال گذشته، بیش از ۶۴ هزار واحد مسکونی در بافت‌های فرسوده ساخته شده است. با این رقم که از سال ۹۲ تا کنون بی‌سابقه بوده، رکورد تازه‌ای در ساخت‌وساز مسکن در بافت‌های فرسوده شهر‌های کشور طی ۱۰ سال گذشته ثبت شده است.  

 به جز سال‌های ۱۳۹۰ تا ۱۳۹۲ که ساخت‌وساز در بافت‌های فرسوده، بیش از ۸۰ هزار واحد یا حدود این رقم بوده، از سال ۱۳۹۳ تا ۱۳۹۹ اغلب ساخت‌وساز‌ها زیر ۵۰ هزار واحد بوده و فقط در سال ۱۳۹۷ به ۶۰ هزار واحد رسیده است. با این حال، این روند بعد از روی کار آمدن دولت سیزدهم در قالب طرح  نهضت ملی مسکن  تاکنون بیش از ۲۰۳ هزار واحد در دست نوسازی بوده که بیش از ۱۸۲ هزار واحد در این دولت شروع شده است.

دولت با ارائه بسته‌های تشویقی درصدد رونق ساخت مسکن در بافت‌های فرسوده است

در همین رابطه محمد آیینی مدیرعامل شرکت باز آفرینی شهری کشور به باشگاه خبرنگاران جوان گفت:حدود ۴ میلیون واحد مسکونی فرسوده در کشور داریم که در حکم یک بمب برای کشور به شمار می‌روند و در صورتی که حادثه‌ای از جمله یک زلزله کم ریشتر هم در کشور رخ دهد این واحد‌های فرسوده باعث می‌شود که تعداد زیادی از ساکنان زیر آوار می‌مانند.

وی ادامه داد: در راستای تشویق مالکان به نوسازی بافت‌های فرسوده تا به امروز اقدامات زیادی انجام داده ایم، اما طی چند ماه گذشته با برنامه ریزی که  انجام داده ایم و با تهیه بسته‌های تشویقی سعی کرده ایم که از طریق تجمیع پلاک‌ها روند نوسازی را در کشور توسعه دهیم.

معاون وزیر راه وشهرسازی تاکید کرد: دولت با ارائه بسته‌های تشویقی درصدد رونق ساخت مسکن در بافت‌های فرسوده است، بیان کرد: برخی از شهرداری‌های کشور ۵۰ درصد تخفیف برای عوارض پروانه و تراکم ساخت در بافت‌های فرسوده اختصاص دادند.

آیینی ادامه داد: برخی از شهرداری‌های کشور این تخفیف عوارض را به ۱۰۰ درصد رساندند و به لحاظ قانونی اعمال این تخفیف هیچ منعی ندارد و تقاضای ما از شهرداری‌ها و اعضای شورای شهر آن است که اعمال ۱۰۰ درصدی تخفیف عوارض پروانه و تراکم ساخت را در بافت‌های فرسوده اجرا کنند.

مدیرعامل شرکت باز آفرینی شهری تصریح کرد: استان تهران با اجرای ۹۳ درصد برنامه‌های ابلاغی در بافت‌های فرسوده در بین استان‌های کشور پیشتاز است و خراسان رضوی و یزد در جایگاه‌های بعدی قرار دارند.

آیینی همچنین در خصوص تسهیلات نوسازی بافت‌های فرسوده هم تصریح کرد: بندی در برنامه هفتم آمده است که بر اساس آن تمامی حمایت‌ها، تسهیلات و تخفیف‌های نهضت ملی مسکن به بافت فرسوده تعلق می‌گیرد که تاکنون ۸۰ همت در این بخش به کار گرفته شد.

۱۸۵ میلیون تومان تسهیلات بافت فرسوده با سود صفر درصد پرداخت می‌شود

مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران گفت: تخصیص وام ارزان قیمت در بافت‌های ناکارآمد و بافت‌های هدف بازآفرینی در برنامه است.  

آیینی افزود: امسال تسهیلات نهضت ملی مسکن که ۵۵۰ میلیون تومان است به بافت‌های فرسوده نیز تعلق می‌گیرد که در بافت‌های فرسوده ۱۸۵ میلیون تومان با سود صفر و دوره بازپرداخت نیز ۷ ساله است که این رقم در سال گذشته ۱۵۰ میلیون تومان وام با سود صفر و دوره بازپرداخت سه ساله بود.

قرارداد پرداخت تسهیلات ۲۳ هزار و ۵۰۴ واحد بافت فرسوده منعقد شد

به گفته وی، تاکنون برای ۲۳ هزار و ۵۰۴ واحد قرارداد پرداخت تسهیلات در بافت‌های فرسوده با مالکان منعقد شده است.

فرشید پور حاجت دبیر کانون سراسری انبوه سازان مسکن کشور هم در خصوص روند نوسازی به باشگاه خبرنگاران گفت: یکی از اصلی‌ترین معضلات در بخش نوسازی بافت‌های فرسوده مربوط به طولانی شدن روند صدور پروانه‌های ساختمانی است که در این زمینه باید شهرداری‌ها پای کار بیایند.

وی افزود: یکی از اقداماتی که باعث می‌شود انبوه سازان و سازندگان برای نوسازی بافت‌های فرسوده پای کار نیایند دوندگی برای گرفتن پروانه ساختمانی است که در این بخش باید شهرداری برنامه ریزی لازم را انجام دهد، اما متاسفانه با وجود آنکه در قانون داریم که مدت زمان صدور پروانه ساختمانی به بیش از ۲ ماه طول نکشد، اما شاهد طولانی شدن مدت زمان صدور پروانه ساختمانی تا ۸ ماه هستیم.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱۶
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۴۹ ۲۱ دی ۱۴۰۲
کدام وام دوسال شروع کردم به ساخت پول کم آوردم خوابیدم منطقه ده تهران بانک صادرات کمیل و سرپرستی غرب آنقدر مشکلات مانع تراشی کردن تا این ساعت هیچ چرا به مردم دروغ می‌گوین
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۴۲ ۲۱ دی ۱۴۰۲
مردم ایران الان تقریبا همه در تکاپوی انتخابات هستند و برای روز سرنوشت ساز انتخابات لحظه شماری میکنند،من هرکی رو میبینم فکر و ذکر و بحثش همینه لطفا با این خبرها مردم رو از این حال و هوا دور نکنید.ممنون از yjc
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۴۰ ۲۱ دی ۱۴۰۲
والا اینا خیلی وقته قراره وام مسکن روستایی بدن ولی هیچ خبری نیست
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۱۴ ۲۱ دی ۱۴۰۲
من سرپرست خانواده ام یه منزل پدری داریم هر لحظه امکان دارد رو سرمون بیاد پایین ولی نه پولی نه امکانی برای استحکام آن نداریم هر شب با استرس تو سالن می‌خوابیم و همیشه اشهد مون می‌خونیم .چرا کشوری که بیشترین ثروت داره امثال من باید به این گونه زندگی کنیم خونه مسکن مهر هم بهمون ندادن شورای شهر مون پارتی غ کردن زمین به خودشون و بچه های خودشون دادن من هم مجرد هنوز تو خونه پدری .حق من نیست جالبه بگم یارانه سهام عدالت هم نداریم اندازه اتباع خارجی هم حق و حقوق نداریم . این هم نتیجه حکومت جمهوری اسلامی بر ایران
Germany
ناشناس
۱۴:۰۰ ۲۱ دی ۱۴۰۲
باید مجوز زمین جدید ندن
با مدیریت شهری که نداریم میشه بافت قدیمی شهر ها به محل جدید جوانان تبدیل کنیم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۰۱ ۲۱ دی ۱۴۰۲
بافت متراکم باید اولویت اول مترو با‌شه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۲۵ ۲۱ دی ۱۴۰۲
از یه طرف میگن تراکم جمعیت شهر مانع ازمدیریت بحرانه از طرف دیگه تسهیلات برای بافت فرسوده میدن!! اینطوری تراکم جمعیت کم نمیشه؟؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۱۰ ۲۱ دی ۱۴۰۲
همه چیز گزون کنید
معلومه عمدا دارید همه چیز گرون میکنید
خونه ،زمین ،مسکن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۵۴ ۲۱ دی ۱۴۰۲
راه نجات شهرهای ایران توجه هرچه بیشتر به بافت فرسوده است
از لحاظ تولید سرپناه و هم از لحاظ بازشدن معابر باریک و تسهیل در ترافیک شهرها
دولت باید بیشتر مشوق ها را با چاشنی اجبار برای ثاحبان بافتهای فرسوده در نظر بگیرد تا مشکل شهرها حل بشود
احتیاج به شهرکهای جدید نیست مگر در تهران
Iran (Islamic Republic of)
سعيد
۱۰:۳۸ ۲۱ دی ۱۴۰۲
خستمون كرديد به خدا
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۳۵ ۲۱ دی ۱۴۰۲
دولت توانایی مالیش رو نداره
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۰۴ ۲۱ دی ۱۴۰۲
شهرداریها همکاری لازم با مصوبات وزارت راه و شهرسازی را ندارند و بعضا از انجام مشوقهای پیش بینی شده امتناع میکنند.
Iran (Islamic Republic of)
ابراهیمی
۰۹:۴۹ ۲۱ دی ۱۴۰۲
این هاکسانی هستندکه درپیروزی انقلاب اسلامی نقش داشتند اکنون درحکومت اسلامی بایدمشکل مسکن داشته باشند ؟ خودشان هم فرسوده شدن.
Iran (Islamic Republic of)
کارگر
۰۹:۳۶ ۲۱ دی ۱۴۰۲
الان ۵ ماهه که ثبت نام کردیم ولی هیچ خبری از وام نیست ما به امید دریافت وام خونه را تخریب کردیم اگه میدونستیم وام نمیدن واقعا این کارو نمیکردیم و هزینه اجاره نشینی ام که نداریم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۲۷ ۲۱ دی ۱۴۰۲
اگه پولی باشه شهرداری سازمان مهندسی اداره برق و گاز و آب برق. و هر ارگانی نصف پول رو میگیره.... و خدمتی نمیده .در ضمن قیمت یک عدد آجر ۴۰۰۰ تومان و بقیه مصالح سر به فلک وام هم بدین با حق کارگری ۸ الی ۱۰ تومان چطور می توان صاحب خونه شد. همش وعده که نمیشه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۲۷ ۲۱ دی ۱۴۰۲
شرایط گرفتن وام را آسان کنید،ما برای وام مسکن روستایی ۳۵۰ میلیونی اقدام کردیم گفتن باید ۵۰۰ میلیون سفته بیارید و ۳ نفر ضامن کارمند یا کاسب که دسته چک داشته باشند میخواد و تازه باید کپی همه اموال کسی که میخواد ضامن بشه را بهمراه اصل مدارک دارایی های خودمون ببریم تا وام بدهند. بعد هم موقع ساخت و ساز باید یکسری کارهای دیگه تو ساختمان انجام بدید مثلا نبشی کاری اضافی و غیره تا وام را بدهند در غیر اینصورت از وام خبری نیست.اولا تو این دوره دیگه برادر هم ضامن برادرش نمیشه اونم با این شرایط.دوما برای گرفتن جواز ساخت خود بنیاد مسکن سختگیری داره و مهندس ناظر هست چرا باید گرفتن وام را منوط به این اضافه کاری ها تو ساختمان کنند و هزینه اضافی روی دست سازنده بگذارید.با این وضع ما پشیمون شدیم و بیخیال ساخت خانه شدیم
آخرین اخبار