عبدالعلی جلیلیان رئیس اداره جنگلکاری و جنگلداری ادارهکل منابع طبیعی استان کرمانشاه امروز در جمع خبرنگاران، در توضیح طرح مردمی کاشت یکمیلیارد درخت در کشور، گفت : طرح مردمی کاشت یکمیلیارد درخت در کشور در طی چهار سال از سال ۱۴۰۲ تا پایان سال ۱۴۰۷ در راستای تعهدات بینالمللی کشور در کنوانسیونهای بینالمللی، تغییرات اقلیمی و مقابله با بیابانزدایی ایجاد شده است.
وی با بیان اینکه سالیانه باید ۲۵۰ میلیون اصل نهال در کشور کاشته شود، گفت: سهم استان سالانه کاشت ۹ میلیون اصله نهال است که در نهایت در پایان چهار سال ۳۶ میلیون اصله کاشته خواهد شد.
رئیس اداره جنگلکاری و جنگلداری ادارهکل منابع طبیعی استان کرمانشاه ادامه داد: یکی از ضرورتها طرح احیای ظرفیت و زیرساخت تولید نهال در نهالستانهای جنگلی است که خوشبختانه در استان با احیای ۲ نهالستان در اسلامآباد غرب و سرپلذهاب و جلب مشارکت مردم و بخشهای خصوصی و دولتی حدود سه میلیون تولید داریم و عرصه برای کاشت هم مشخص شده است.
وی تأمین زیستی کشور و طرح توسعه سرانه فضای سبز را در قالب ضرورتهای اجرای این طرح عنوان کرد و افزود: این طرح بر مبنای مشارکت و بهره گرفتن از تمامی دستگاهها، ارگانهای نظامی و انتظامی و تمامی افراد و آحاد جامعه که به نحوی میتوانند برای سرسبزی ایران نقش داشته باشند، به اجرا در آمده است.
جلیلیان یکی دیگر از اهداف طرح کاشت مردمی نهال را توسعه زراعت چوب برای جلوگیری از قطع و نابودی جنگلها دانست و گفت: توسعه زراعت چوب توسط بهرهبرداران و مجریان با تأمین نهاد رایگان توسط ادارهکل منابع طبیعی بهمنظور تأمین سایر گونههای چوب مورد نیاز کشور، یکی دیگر از اهداف این طرح است.
کاشت درخت توسط شهرداریها به نسبت توسعه فضای سبز در کمربند سبز شهرها، در دانشگاهها، تأسیسات آموزشی، صنایع و کارخانجات از دیگر گامهای اساسی منابع طبیعی برای تحقق کاشت ۳۶ میلیون اصل نهال طی چهار سال در استان است که جلیلیان به آن اشاره کرد و افزود: با استفاده از ظرفیت پروژههای جنگلداری و جنگلکاری که پروژه دولتی است، تعهدات استان باید اجرایی شود .