جعفری مدیرگروه سلامت کار ومحیط معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد گفت: استاندارد میزان مصرف نمک در نان یک و هشت دهم به ازای هر ۱۰۰ گرم ماده خشک نان است که در استاندارد جدید این میزان به یک گرم کاهش یافته است.
او افزود: میان مصرف نمک در نان از اهمیت بالایی برخوردار است، زیرا که استفاده بی رویه از نمک در عمل آوری خمیر میتواند در بروز بیماریها یا تشدید بیماریها غیرواگیر تاثیر گذار باشد.
مدیرگروه سلامت کار ومحیط معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد گفت: مصرف بی رویه نمک علاوه بر ایجاد سرطان باعث بالا رفتن فشارخون، سکته قلبی و مغزی و بیماریهای قلبی و عروقی میشود و با کنترل میزان مصرف میتوان برخی از بیماریها را کاهش داد.
جعفری در ادامه با اشاره به تدوین سند بهبود کیفیت نان در استان اظهار داشت: سند بهبود کیفیت نان در استان مصوب شده و ساخت سیلوهای
استاندارد و اصلاح میزان مصرف نمک نان و بازرسی از نانوائیها و آموزش به نانوایان از مصوبات این سند بوده است.
معاون فنی مرکز بهداشت استان یزد در ادامه بیان داشت:یکی از بیماریهای مزمن غیرواگیر جامعه بیماری پرفشاری خون است و بر اساس آخرین مطالعات استان یزد از نظر شیوع رتبه دوم کشور را دارا است.
شریفی یکی از عوامل موثر بر پرفشاری خون را مصرف زیاد نمک دانست و بیان داشت:مصرف نمک یکی از متهمین اصلی بیماری فشارخون و عمده مصرف آن در نان است.
او تاکید کرد:افزایش میزان نمک در نان باعث باعث افزایش فشار خون افراد مبتلا به بیماری فشارخون میشود و همچنین زمینه ابتلا برای دیگر افراد را به این بیماری فراهم میکند.