OpenAI و بزرگترین حامی آن یعنی مایکروسافت، مدتی است که با چندین پرونده قضایی مواجه هستند. برای مثال نیویورک تایمز از این شرکت به اتهام استفاده بدون مجوز از آثار دارای کپیرایت برای آموزش مدلهای زبانی بزرگ (LLM) شکایت کرد. OpenAI نیز به تازگی گفته است که آموزش مدلهای هوش مصنوعی امروزی بدون استفاده از محتواهای دارای کپیرایت امکانپذیر نیست و معتقد است که شکایت نیویورک تایمز ارزش حقوقی ندارد. همچنین OpenAI ادعا میکند که نیویورک تایمز در مثالهای خود از عملکرد ChatGPT، این چتبات را فریب داده تا کپی مقالات آن را بازتولید کند.
براساس گزارش گاردین، OpenAI به کمیته ارتباطات دیجیتال مجلس اعیان بریتانیا گفته است که نمیتواند مدلهای زبانی بزرگ مانند مدل GPT-۴ خود را بدون دسترسی به آثار دارای کپیرایت آموزش دهد.
OpenAI دراینباره گفته است: «از آنجایی که امروزه کپیرایت تقریباً هر نوع بیان انسانی از جمله پستهای وبلاگ، عکسها، پستهای انجمنها، کد نرمافزارها و اسناد دولتی را شامل میشود، آموزش مدلهای هوش مصنوعی امروزی بدون استفاده از محتواهای دارای کپیرایت غیرممکن خواهد بود.»
همچنین OpenAI گفته است که نیویورک تایمز در بیان ادعاهایش علیه این هوش مصنوعی کاملاً صادق نیست. این ادعا که ChatGPT، داستانهای تایمز را کلمهبهکلمه بازتولید میکرد کاملاً صحیح نیست و به گفته OpenAI نیویورک تایمز پرامپتها را دستکاری کرده است. OpenAI میگوید که حتی هنگام استفاده از چنین پرامپتهایی، مدلهای هوش مصنوعی این شرکت معمولاً آنطور که نیویورکتایمز القا میکند رفتار نمیکنند، این مسئله نشان میدهد که نیویورک تایمز این مدل را فریب داده تا آنچه را که مقصود آنهاست، بیان کند.
OpenAI میگوید که محدودکردن محتواهای هوش مصنوعی به کتابها و تصاویر خارج از قانون کپیرایت، سیستمهای هوش مصنوعی را ناکافی میکند: «محدودکردن دادههای آموزشی به کتابها و تصاویر عمومی که بیش از یک قرن پیش ایجاد شدهاند، ممکن است راهکار جالبی باشد، اما چنین شکلی از هوش مصنوعی پاسخگوی نیازهای امروزی شهروندان نخواهد بود.»
همچنین این شرکت در پاسخ به شکایت نشریه نیویورک تایمز در یک پست وبلاگی در وبسایت خود نوشت: «ما از روزنامهنگاری حمایت میکنیم، با سازمانهای خبری نیز همکاری میکنیم و معتقدیم که شکایت نیویورک تایمز فاقد ارزش حقوقی است.»
پیشازاین، این شرکت گفته بود که به حقوق سازندگان و صاحبان محتوا احترام میگذارد. درواقع شرکتهای هوش مصنوعی در استفاده از مطالب دارای کپیرایت متکی به قانونی موسوم به «استفاده منصفانه» هستند. این قانون به شرکتهای هوش مصنوعی اجازه استفاده از محتوا را در شرایط خاص بدون کسب اجازه از مالک میدهد. OpenAI با استناد به این قانون معتقد است که قانون کپیرایت، آموزش هوش مصنوعی را ممنوع نمیکند.
OpenAI گفته است که همچنان امیدوار است بتواند به مذاکرات با نیویورک تایمز برای مشارکتی مشابه آنچه با رسانههای اکسل اسپرینگر و آسوشیتدپرس دارد، ادامه دهد. این شرکت گفته است: «ما به یک همکاری سازنده با نیویورک تایمز امیدواریم و به سابقه طولانی آنها احترام میگذاریم.»
منبع : دیجیاتو