نادر مطیع حقشناس دانشیار مؤسسه تحقیقات جمعیت کشور در یک برنامه رادیویی درباره اعلام خبری از سوی بازرس ویژه رئیسجمهور مبنی بر گرفتارآمدن در تله جمعیتی گفت: نقش مداخلات دولت در سیاستهای جمعیتی اهمیت دارد و آلارمها نیز از قبل زده شد و کارهای پژوهشی در مؤسسه تحقیقات جمعیت صورت گرفت؛ ولی این کارها دیده نشد و امروز ما را با مشکل جمعیت روبهرو ساخته است.
وی با بیان این که تحلیل مسائل کنونی جمعیت ناظر بر آینده میباشد و در فضای خلأ اتفاق نخواهد افتاد، گفت: شواهد آماری نشان میداد که میزان رشد جمعیت در حال کاهش است و امروز نیز مشکلی با حجم جمعیت کشور نداریم؛ ولی، چون میزان باروری کل کاهشیافته است و تعداد ولادتها به زیر یک میلیون رسیده، به مداخلات دولتی نیازمند هستیم.
مطیع حقشناس گفت: در این راستا هدفگذاری و سیاستهایی تدوین شد و بر اساس تجارب دیگر کشورها اسناد بالادستی درباره جمعیت را ابلاغ کردیم و قانون جوانی جمعیت و حمایت از خانواده نیز در حال اجراست که البته اثرگذاری آن در یکی دو سال مشخص نمیشود.
این جمعیتشناس با اشاره به سیاستهای جمعیتی در برنامه هفتم تأکید کرد اقدامات صورتگرفته لازم، ولی کافی نبوده است و ازاینرو در کشور نیاز داریم رابطه دولت و جامعه را از طریق پژوهش شکل دهیم و نهادها و سازمانها نیز دراینبین باید نقشآفرین باشند تا توازنی متوازن در جمعیت شکل گیرد.
به گفته مطیع حقشناس باید هر شش ماه یکبار قانون جوانی جمعیت و خانواده رصد شود تا سنجشی برای پیشرفت قانون در اختیار ما باشد و از طرفی باید دید این قانون تا چه میزان موفق بوده است.
وی ادامه داد: نتایج مطالعات نشان میدهد ابعاد مختلفی در کاهش جمعیت دخیل است که شامل موانع روانی، فرهنگی و اقتصادی میباشد؛ ولی بهطورکلی نگرش کلی مردم نسبت به فرزندآوری در اجرای قانون تأثیر به سزایی خواهد داشت.
چون ریشههای فرزندآوری از گذشته در میان مردم بوده است و اقدامات خوبی نیز صورتگرفته و مثلاً صداوسیما توانسته در حوزه تولید ادبیاتِ جدیدی در زمینه جوانی جمعیت گامهای خوبی بردارد؛ ولی باز هم این اقدامات کافی نبوده است.
مطیع حقشناس اضافه کرد: در این زمینه حرکت کردیم تا تسهیلات رفاهی را اعطا کنیم؛ ولی این کار هم با کندی پیش میرود که نیازمند همدلی بیشتر میان نهادهایی است که در جوانی جمعیت تأثیر دارند و در این صورت قانون باید تظاهر عینی در جامعه داشته باشد.
وی خاطرنشان کرد: در ۱۴۱۵ رشد جمعیت بسیار کاهش مییابد و به عقیده برخی کارشناسان به صفر میرسد و برخی نیز اعتقاد دارند از ۱۴۲۰ این رشد منفی خواهد شد و کشورهای دیگر نظیر آلمان نیز چنین روندی را تجربه کرده است.
مطیع حقشناس گفت: ما باید فضای اجتماعی را برای رشد جمعیت آماده کنیم؛ ولی چالشها و موانعی هم بر سر راه وجود دارد که باید با عزم به هدفگذاریها برسیم و این مشکل را حل کنیم.
۳۰ درصد خونواده های این استانها فقط یک بچه دارن ولی چوب اون ۷۰ درصدی که ۴ تا ۶ بچه دارن رو میخورن
من یه بچه دادم بهم وام و امتیاز تعلق نمیگیره ولی اگه توی استان دیگه بودم و ۷ تا بچه داشتم بهم تریلی میدادین چرا؟
امتیاز و وام و زمین رو به تعداد فرزند هر خونواده اختصاص بدین نه رشد جمعیت استانی
چیزی زدی؟؟
ادم باهوش با این گرونی و تورم و بیکاری و هزار بدبختی که این حکومت برای مردم درست کرده کی جرعت داره ازدواج کنه که بعد بچه دار هم بشه مگه خودت در این کشور زندگی نمیکنی با این گرونی که این دولت ۱۳ درست کرده نمیشه دو کیلو گوشت خرید یا یه مسافرت کوتاه رفت با کدوم امکانات توقع ازدواج و فرزند اوری دارید؟؟
خیلی خوشحالین والله
گفتند استان سیستان وبلوچستان شهرستان ایرانشهر اصلا تعلق نمیگیره چراچون آمارتولدش بالاست پیگیری کنید.
به نظر من دولت نباید دخالت کند و باید دولت اجازه دهد اقتصاد روند طبیعی خود را پیش گیرد، دولت نباید رقیب اقتصاد خصوصی باشد
فقط اقتصاد و بورس رو رونق بدید ملت خودشون بلدن چکارکنند
ملت رو به دلال تبدیل کردید دلال سکه و دلار و مسکن
راه چاره فقط سرازیر شدن سرمایه های ملت به بورس است و حمایت واقعی از سهامدار خرد
ترس از شیر خشک پوشاک ریسک تولد فرزند را کاهش می دهد.
به جز یه مشت طرفدار خودشون که اونقدر تعدادشون کمه که اگه ماهی یک بچه هم به دنیا بیارن تو آمار تاثیری نداره
زن وشوهری ک نتونن خونه رهن کنن بچه میخوان ؟
زوجینی ک نتونن درسال پول ده کیلو گوشت رو پس انداز کنن و خودشان گرسنه اند میتونن ب فکر بچه باشند.
من در خانواده ای ۱۰نفره متولد شدم و ۳۸سالمه و بچه هم نداریم.چرا چون از پس هزینه های زندگی بر نمی اییم
چند نفر در تصادفات میمیرن. جاده های غیر استاندارد -- ماشین های غیر استاندارد
عدم رعایت اصول امینت جانی در بیمارستان ها و...
چند نفر دارد به این دلایل میمیرن...
جلوی همین مرگ ومیر را بگیریم
جمعیت مارا فرا میگیره