خزایی مدیر جهاد کشاورزی شهرستان کنگاور گفت : گیاه کاملینا میتواند نماد اقتصاد مقاومتی در دانههای روغنی ایران باشد و این گیاه علاوه برمقاومت به خشکی و سرما مقاومت بالایی نسبت به آفات و امراضی رایج در دانههای روغنی دارد.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان کنگاور با تاکید بر اینکه در سال زراعی جاری، شهرستان کنگاور با کاشت بیش از هزار هکتار کاملینا قطب کاشت این دانه روغنی در غرب کشور شد، تصریح کرد: با تامین و تدارک نهادههای مورد نیاز نظیر کود و بذر توسط سازمان جهاد کشاورزی، کشاورزان شهرستان کنگاور اقدام به کاشت حدود هزار و ۳۰ هکتار دانه روغنی کاملینا در اراضی دیم خود کردند.
خزایی خاطرنشان کرد: این میزان سطح نزدیک به نیمی از سطح زیر کشت کاملینای استان کرمانشاه را به خود اختصاص داده است و شهرستان کنگاور را به قطب کاملینای غرب کشور تبدیل کرده است.
وی اذعان داشت: بیش از ۹۵ درصد مزارع مذکور به صورت مکانیزه کشت شده و پیشبینی میشود بیش از هزار تن محصول کاملینا از مزارع کاملینای شهرستان کنگاور برداشت شود.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان کنگاور گیاه روغنی کاملینا را بسیار مقاوم به خشکی ارزیابی کرد و افزود: این گیاه با توجه به کاهش نزولات جوی الگوی کشت مناسبی برای تناوب با گندم و جو است و در صورت حمایت دولت و تضمین خرید شاهد توسعه روزافزون این محصول با ارزش خواهیم شد و توسعه این محصول میتواند باعث کاهش وابستگی به واردات روغن و ارزآوری برای کشور شود.
گفتنی است حدود ۹۵ درصد مصرف دانههای روغنی کشور وارداتی است و سالانه حدود ۳.۳ میلیون تن روغن و دانههای روغنی به کشور وارد میشود که کشت کاملینا در زمینهای دیم میتواند تولید روغن را در کشور افزایش دهد .