علیرضا منادی رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی در توضیح آخرین وضعیت قانون رتبهبندی معلمان گفت: امروز یک میلیون معلم در حال رتبهبندی هستند و رتبههای آنها تعیین شده است؛ این قانون یکی از افتخارات مجلس یازدهم است که بعد از ۱۲ سال که از سند تحول بنیادین آموزش و پرورش میگذرد، این قانون را به تصویب رساند.
وی اضافه کرد: در این قانون رتبهبندی برای یک میلیون معلم پیشبینی شد که برای آنها ۵۰ همت منابع پیشبینی شده است اکثر معلمان رتبهبندی شده و اعتراضات هم مورد رسیدگی قرار گرفته که در نتیجه آن برخی از معلمان مشمول افزایش رتبه نسبت به قبل و برخی دیگر با تنزل مواجه شده و بعضی هم تغییری نداشتند.
رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی همچنین اظهار کرد: آییننامه تدوین شده برای اجرای رتبهبندی اشکالاتی داشت که باعث کاهش رتبهها میشد، این آییننامه در کمیته تطبیق قوانین رد شد، در نتیجه با اصلاح آییننامه، رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی معلمان بر اساس حقشان رتبهبندی شدند، اما با توجه به اینکه ما در ابتدای کار هستیم ممکن است در برخی موارد اشتباهاتی رخ دهد که آنها هم رفع میشود همچون اینکه معلمی با ۳۰ سال سابقه رتبه آموزشیاری گرفته حال اینکه حق او استادمعلمی بوده است.
۱۵۰۰ نفر از کارکنان سازمان نوسازی مدارس تحت رتبهبندی قرار میگیرند
منادی گفت: طبق مصوبه دیوان محاسبات، رتبهبندی شامل کانون پرورشی فکری کودکان، مدارس استثنایی، پژوهشسراها و ۱۵۰۰ نفر از کارکنان سازمان نوسازی مدارس نمیشد که با دفاعیات ما، آنها هم مشمول میشوند. علاوه بر آن بیش از ۷۰ هزار معلم مهرآفرین نیز رتبهبندی میشوند.
رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی درعین حال گفت: در این بین حدود ۲ هزار کارمند مشغول در ادارات آموزش و پرورش داریم که مشمول رتبهبندی نمیشوند در صورتی که آنها معلم شده و به خدمتشان در مدارس ادامه دهند، شامل رتبهبندی هم خواهند شد برای آنها هم راهکار داریم تا مشکل حل شود.
وی رتبهبندی را یک کار بسیار ارزشمندی خواند و گفت: بعد از ۱۰۰ سال از تاسیس مدارس جدید تحولی در عرصه مدارس رخ نداده بود که رتبهبندی یک تحول واقعی بود. با رتبهبندی عنصر رقابت وارد آموزش و پرورش شد و علاوه بر آن شأن و منزلت معلمان حفظ شد و کیفیت آموزش هم ارتقاء پیدا میکند.
منادی در واکنش به انتقادات برخی از نمایندگان مبنی بر اجرا نشدن درست رتبهبندی تصریح کرد: ما میخواستیم که با رتبهبندی، معلمان ۸۰ درصد حقوق اعضای هیات علمی را بگیرند که قانون اجازه نداد، اما با رتبهبندی جدید حقوق معلمان از سه تا هفت میلیون تومان افزایش پیدا کرد به طوری که قریب به ۳۰ درصد حقوق هر معلم را رتبهبندی تشکیل میدهد.
وی اضافه کرد: علاوه بر این رتبهبندی را برای معلمان سازمان آموزش و فنی حرفهای کشور در نظر گرفتیم تا آنها نیز مشغول رتبهبندی شوند.
معلمان غیردولتی در آینده رتبهبندی میشوند
رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی در مورد وضعیت رتبهبندی معلمان غیردولتی اظهار کرد: هنوز برای آنها رتبهبندی در نظر نگرفتیم، ولی در آینده مشمول میشوند البته با مصوبات مجلس شورای اسلامی در طرح اصلاح موادی از قانون تاسیس و اداره مدارس و موسسات آموزشی و پرورشی غیردولتی معلمان غیردولتی مقطع ابتدایی به جای ۴۴ ساعت موظفی کار هفتگی، با ۲۵ ساعت، حقوق کامل قانون کار را میگیرند این میزان برای معلمان مقطع متوسط غیردولتی ۳۰ ساعت و کارکنان مدارس غیردولتی ۳۶ ساعت در هفته تعیین شده است.
وی ادامه داد: این مصوبه باعث افزایش کارآیی و کیفیت در مدارس غیردولتی میشود علاوه بر آن صندوقی برای حمایت از مدارس غیرانتفاعی و بیمه آنها پیش بینی شده است.
منادی در پایان اظهار کرد: برای رتبهبندی معلمان مدارس غیردولتی به قانون و مصوبه جدیدی نیاز نیست؛ قانون رتبهبندی همه چیز را مشخص کرده است هر زمانی که وزارت آموزش و پرورش لازم دید میتواند معلمان غیردولتی را هم مشمول رتبهبندی کند که در این صورت باید به ازای رتبه هر معلم به آنها پول پرداخت شود.
منبع: ایسنا
سال تحصیلی 1402 1403 دقیقه 171 روز باید معلم بره سرکلاس تا پایان خرداد ماه (تعطیلات آلودگی هوا و سردی هوا و در خوزستان گرمی هوا رو حساب نکردم)
خخخخخخخ مرد باشید و حق و حقیقت رو قبول کنید
ولی معلم های حق تدریسی بیچاره آن چون دقیقا اندازه که درس دادن حقوق میگیرن و مابقی بیکارن
و اکنون رییس اداره پست شهرستان
واقعا معلمی تفریح است در مقابل کار طاقت فرسای پست
اکثر فرهنگیان تا 35سال می مونند
بنده با همبن سنوات 24 خدمت بدون ارفاق و بدون پاداش پایان خدمت حاضرم بازنشست شوم
حتی
اگه بگند مدیرکل و یا پست مدیرعاملی بهت می دیم بازهم ترجیح می دم بازنشست شوم
ولی اگه دبیر ریاضی بهم بدند شاید تا چهل سال هم درخواست بازنشستگی هم نکنم
چون تفریح به نظر من در برابر کار پست
با این حجم کار و حقوق ده تومن
خاک بر سر ما که عمرمون رو تلف کردیم و رفتیم درس خوندیم تا معلم بشیم
اگه دلال شده بودیم با سواد در حد 5ابتدایی حال ماهانه ده برابر این حقوقها پول داشتیم
تازه تقصیر معلمها کمتر از دولت نیست، وقتی شیفت دوم و اضافه کار میگیریم یعنی راضی هستیم، وقتی منتظریم کس دیگهای جای ما از درد ما داد بزنه چی میخوایم به بچه مردم یاد بدیم؟ آیا همهی راههای قانونی رو رفتیم؟ آیا سیاسیکاری تو طلب حقوق نداشتیم؟ چرا قبلا که همین مقدار اضافه نشده بود شاکی نبودیم؟!
این رقمی که اعلام شده اصلا درست نیست، میشه گفت حدود دو تا چهار میلیون تومان که تقریبا با فوقالعاده ویژهای که کامل نکردن برابری میکنه،
در نهایت دوست عزیز اگر دلالی یا کاری بلدی بسما... کار ما حداقل سه ماه وقت فراغت داره برو چشم بازار رو دربیار!
دست از سر معلم بردارید. کدوم رتبه بندی و افزایش ؟؟
..
معلم عزیز واسه خونه خوابیدن هم کلی حقوق میگری ناراضی هم هستی
این را بگویم معلمی به درد نمی خورد.
ولی بقیه کارمندان با سابقه و سختی کار کمتر از من ۲۰ میلیون و رتبه بندی هم نداشتن
عدالت در پرداخت برای همه .
؟؟؟؟
دست از سر معلم بردارید. کدوم رتبه بندی و افزایش ؟؟
یه بار حقوق معلمارو افزایش دادید هزار بار تیتر زدید مردم فکر میکنند هر روز حقوق ما افزایش پیدا میکنه
فوق العاده ویژه رو بی سرو صدا برای سایر ادارات اجرا کردید بیشتر از رتبه بندی افزایش داشتن
معوقتات پرداخت نشد
من با فوق لیسانس دانشگاه دولتی و رتبه ۱۲ کنکور دکترا دارم ماهی ۷۵۰۰ دریافت می کنم
حقوق معلمان خیلی پایینه
مبلغ حکم بنده 11میلیون که کم شدن کسورات 9میلیون 700دریافتیم هس یعنی ته خط فقر هستم
اگه راست میگه حقوق سرایدارا و خدمتگذارا رو زیاد کنه که دارن با ۸ تومن زندگی میکنن.
معوقات رتبه بندی ۱۴۰۰ معلما رو هم هنوز ندادین
هر کس رسید مصاحبه کرد گفت...
هر کس دوربین و میکروفون اومد سمتش همه جا گفت...
آبرو و شرف ما رو بردید همه جا....
خسته شدیم خدا می دونه.
دیگه دانش آموزان هم تو مدرسه دست گرفتن مسخره می کنن....
با سی سال سابقه پونزده میلیون ماهانه.....
نگید دیگه شما رو به جون عزیزانتون....
ایشان با ۸ سال سابقه و با مدرک دکتری از دانشگاه برتر کشور و با کلی مقاله و کارهای پژوهشی، در رتبه بندی، در کل "فاقد رتبه" اعلام شده !!!
درصورتی که در چهار مرحله ارزیابی، در سه مورد، رتبه "استاد معلم" شد و یکی را فاقد رتبه(که این هم جای تعجب دارد!).
یعنی در قسمتهایِ: ۱-«شایستگی های عمومی» ۲-«شایستگی های تخصصی» ۳-«شایستگی های حرفه ای» ؛ امتیاز "استاد معلم" را بدست آورده و در قسمتِ ۴-«تجربه» فاقد رتبه شد.!
حال که ایشان در ۳ قسمت اصلی ارزیابی، رتبه "استاد معلم" را بدست آورده، چرا باید در نهایت رتبه ایشان، "فاقد رتبه" باشد؟؟؟؟!!!!!
آیا کارشناسان وزارتخانه، اصلاً به این ۴ موردِ ارزیابی، "وزن دهی" کردند؟؟؟؟؟؟
همه شاخص ها را باید "وزن دهی" کنند، یا ضریب بدهند و در نهایت امتیازی بدست می آید که بر مبنای آن امتیاز، رتبه فرد مشخص میشود؛ نه اینکه هر کسی در کمترین مورد، رتبه آورد، همان رتبه را به عنوان رتبه نهایی اعلام کند!!!!!!!!!!!
این به درو از انصاف و عدالت هست و باید تاسف خورد به حال کارشناسانی که اینجوری در وزارت آموزش و پرورش مشغول رتبه دادن هستند. !!!!!!