امیر مقدم گفت: منطقه آزاد چابهار یکی از مناطق چهاردهگانه کشور محسوب میشود که در راستای اهداف اقتصادی کشور به ویژه جذب سرمایهگذاریهای داخلی و خارجی در کنار خلیج چابهار، سواحل مکران، دریای عمان و اقیانوس هند تأسیس شده و از دو بندر شهید بهشتی و شهید کلانتری با 10 پست اسکله به طول دو هزار و 230 متر با عمق 5 تا 16.5 متر و ظرفیت 8.5 میلیون تن تخلیه و بارگیری برخوردار است.
مدیرعامل سازمان منطقه آزاد چابهار گفت: منطقه آزاد چابهار بر اساس برنامههای توسعهای کشور به عنوان قطب سوم پتروشیمی ایران، یکی از چهار لجستیک، قطب صنایع سنگین فولاد، صنایع شیلاتی و همچنین صنایع کوچک و متوسط گوناگونی در آن تعریف شده و در حال تاسیس است.
وی افزود: از طرحهای زیرساختی اساسی در حال اجرا در منطقه آزاد چابهار، اتصال به شبکه راهآهن سراسری از طریق خط آهن چابهار-زاهدان، اتصال به شبکه سراسری گاز، توسعه و تجهیز بندر شهید بهشتی که فاز دوم آن در حال اجراست و دو بانده کردن محور ترانزیتی است که به زودی شاهد تحقق آنها در این منطقه خواهیم بود.
مقدم خاطرنشان کرد: در حال حاضر 100 فرصت سرمایهگذاری در چهار رسته اصلی "خدمات، تجارت، صنعت و گردشگری" و در قالب 11 بسته شامل بستههای سرمایهگذاری شیمیایی، بستههای سرمایهگذاری صنایع غذایی و آرایشی و بهداشتی، بستههای سرمایهگذاری گردشگری، بستههای سرمایهگذاری صنایع معدنی و فلزی، بستههای سرمایهگذاری کشاورزی و شیلات، بستههای سرمایهگذاری برق و الکترونیک، بستههای سرمایهگذاری دارو و تجهیزات پزشکی، بستههای سرمایهگذاری لوازم خانگی، بستههای سرمایهگذاری خدماتی، بستههای سرمایهگذاری در شهرکهای تخصصی و بستههای سرمایهگذاری بندری برای سرمایهگذاران تهیه شده است.
مدیرعامل منطقه آزاد چابهار گفت: چابهار محل تلاقی دو کریدور ترانزیتی مهم جهان یعنی کریدور شمال- جنوب و کریدور شرق- غرب محسوب میشود و ظرفیتهای طبیعی و زیستی این منطقه باعث شده گردشگران بسیاری را به خود جذب کند و امروز میتوان از این منطقه به عنوان "بهشت سرمایهگذاران" نام برد.
مدیرعامل منطقه آزاد چابهار به منطقه ریمدان مرز بین ایران و پاکستان اشاره کرد و گفت: خوشبختانه منطقه منفصل ریمدان به عنوان یک درگاه خوب اقتصادی برای کشور پاکستان معرفی شده و جایگاه خود را پیدا کرده است. در همین راستا بر اساس برنامهریزیهای انجام شده؛ امیدواریم با معرفی این درگاه پرپتانسیل و مستعد به حوزه تجارت در پاکستان و کشورهای شرقی خود بتوانیم فرصتهای اقتصادی بیشتری را از طریق منطقه آزاد چابهار و همچنین منطقه منفصله ریمدان در اختیار داشته باشیم.
مقدم خاطرنشان کرد: در همین راستا با اتکا به ظرفیتهای این منطقه و با پشتوانه به حضور فعالان اقتصادی نیاز بازار و سرمایهگذارانی که همیشه همراه ما در منطقه آزاد چابهار بودهاند؛ لازم است گامهای بعدی را با سرعت و سهولت بیشتری همراه با تسهیلات قابلتوجه برداریم و محور شمال به جنوب را فعالتر کنیم.
وی با تاکید بر اینکه این موضوع مزایای اقتصادی زیادی را به همراه خواهد داشت، گفت: بنابراین ناگزیریم در احداث پسکرانهها و در راستای توسعه راهها، ریلها و لجستیکهایی که برای منطقه ضروری است و همچنین ایجاد انضباط بیشتر در حوزه مدیریت حملونقل؛ اقدامات فرامنطقهای انجام دهیم.
مدیرعامل منطقه آزاد چابهار در خصوص وضعیت این منطقه گفت: خوشبختانه در منطقه آزاد چابهار با برخورداری از بندر بسیار مهم و استراتژیک چابهار گامهای مؤثر و بلندی در راستای توسعه اقتصادی و تجاری این منطقه برداشته شده است. از سوی دیگر این روزها حضور فعالان اقتصادی از کشورهای حوزه خلیجفارس، کشورهای حوزه اقیانوس هند و پیگیریهای مستمر و مداوم آنها عزم ما را دو چندان کرده که برای ایجاد زیرساختهای لازم و فعال کردن محور شمال به جنوب؛ اقدامات لازم را با سرعت بیشتری انجام دهیم.