علی کریمی مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات استان ایلام در نشست خبری کارگروه مجازی کار، کرامت و پاسخگویی، اظهار کرد: در دولت قبل برای روستاهای استان ایلام در فاز اول ۱۸۵ کیلومتر فیبر نوری آغاز شده بود که از این میزان ۱۰۰ کیلومتر در دولت سیزدهم به بهره برداری رسیده و در فاز دوم نیز ایجاد ۴۱۷ کیلومتر فیبر نوری پیش بینی شده است.
وی با تاکید بر اینکه توسعه شبکه فیبر نوری نقش مهمی در راستای افزایش سطح کیفی خدمات ارتباطی و اینترنتی در سطح روستاهای استان دارد، افزود: در حال حاضر ۸۸ درصد روستاهای استان دارای اینترنت پرسرعت متصل است، همچنین ۹۷ درصد روستاهای استان دارای اینترنت هستند که با اتصال ۳۰ روستای دیگر تا پایان سال جاری این میزان به ۱۰۰ درصد افزایش خواهد یافت.
مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات استان ایلام با اشاره به اینکه در حال حاضر ۳۳۴ روستای استان به اینترنت پرسرعت متصل هستند، ابراز کرد: از ۲۲۰ روستای زیر ۲۰ خانوار جمعیت استان در حال حاضر ۱۸۹ روستا دارای اینترنت بوده و امید است در سال آینده بخش عمدهای از روستاهای استان به اینترنت متصل شوند.
کریمی با اشاره به اینکه ضریب نفوذ شبکه اینترنت تلفن همراه در استان ۹۹ درصد جمعیت کل استان است، یادآور شد: تا قبل از دولت سیزدهم ۷۱ روستا در استان به شبکه ارتباطی اینترنت پرسرعت متصل شده بود که در همین ۲ سال، ۹۲ روستای دیگر با اجرای ۵۵ پروژه در استان به شبکه ارتباطی اینترنت متصل شده و امید است همین روند کار شده و آخرین روستاهای استان نیز به اینترنت متصل شوند.
وی با اشاره به اینکه در استان ایلام برای ایجاد شهر هوشمند وجود دارد، گفت: در یک شهر هوشمند از طریق انواع سنسورها و روشهای الکترونیکی برای مدیریت کارآمد منابع استفاده میشود که این ظرفیت در استان وجود دارد.
مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات استان ایلام یادآور شد: در حال حاضر شرکت ارتباطات زیرساخت ۱۹۰۰ کیلومتر فیبر نوری، شرکت مخابرات ۱۰۴۰ کیلومتر و شرکتهای وب ۵۰۰ کیلومتر فیبر نوری در استان ایجاد کرده است.
کریمی با اشاره به اینکه پروژههای ارتباطی روستایی در بحث زیرساختهای اینترنت با همکاری شرکت مخابرات انجام میشود، افزود: بر اساس قانون ششم توسعه باید ۸۰ درصد روستاهای استان به شبکه ملی اطلاعات متصل شوند که امید میرود تا پایان سال این میزان در استان به ۹۹ درصد برسد.
وی با بیان اینکه در سال گذشته ۱۹ طرح در حوزه کسب و کارهای مرتبط با ارتباطات و فناوری اطلاعات ۱۴۷ میلیارد ریال و در سال جاری تا کنون ۱۷ طرح با اعتباری بالغ بر ۱۳۵ میلیارد ریال از محل اعتبارات تبصره ۱۸ مورد حمایت قرار گرفته که منجر به ایجاد ۱۰۰ اشتغال واقعی در این حوزه برای فارغ التحصیلان حوزه آی. تی شده است.