شقاقی معاون خرید راهبردی و اسناد پزشکی تامین اجتماعی استان قزوین گفت: از زمان ابلاغ قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت تاکنون هزار و ۵۱۶ زوج نابارور در سامانههای تامین اجتماعی استان نشان دار شده اند.
شقاقی افزود: میزان پوشش هزینههای درمان ناباروری توسط بیمه تامین اجتماعی شامل ۹۰ درصد تعرفه دولتی در بخش دولتی و ۹۰ درصد تعرفه عمومی غیردولتی در بخشهای عمومی غیردولتی و ۷۰ درصد تعرفه مصوب در بخش خصوصی است.
وی اضافه کرد: زوجهای نابارور تحت بوشش سازمان تامین اجتماعی برای گرفتن خدمات تشخیصی درمانی میتوانند به مراکز طرف قرارداد تامین اجتماعی مراجعه کنند.
شقاقی با اشاره به اینکه خدمات ارائه شده به بیمه گرها سال گذشته ۴ بسته خدمتی بود، گفت: در آخرین ویرایش قانون ابلاغ شده درسال ۱۴۰۲ شامل بستههای خدمتی ناباروری، آزمایشات بالینی و خدمات ژنتیک مربوط به زوجهای نابارور در پوشش سازمانهای بیمه گر درمانی پایه قرار گرفته است.
وی گفت: اگر زوجین نابارور به مراکز خصوصی غیر طرف قرارداد در استان یا خارج از استان مراجعه کردند میتوانند هزینههای انجام شده را با ارائه اسناد دریافت شده به معاونت خرید راهبردی اسناد پزشکی استان واقع در بلوار مدرس ارائه دهند تا مطابق ضوابط هزینهها به آنها باز پرداخت شود.
پاک نیت مدیر مرکز دولتی درمان ناباروری شهیده بوکانیان بیمارستان ولایت هم گفت: از خرداد سال ۱۴۰۱ تا کنون حدود دو هزار پرونده ناباروری در این مرکز تشکیل و ۶۷ مورد هم منجر به تولد زنده شده که ۷ مورد آن حاملگی دوقلویی بوده است.
وی با بیان اینکه این مرکز دولتی است، گفت: با توجه به اینکه دانشگاه با بیمه قرارداد دارد ۹۰ درصد هزینه درمان ناباروری را بیمههای پایه میپردازند و تنها ۱۰ درصد سهم بیمار است.
مدیر مرکز دولتی درمان ناباروری شهیده بوکانیان بیمارستان ولایت افزود: در طرح ملی رویش امید خانمهای ناباروری که سن آنها زیر ۴۲ سال است و تحت پوشش بیمه پایه هستند، ولی بیمه تکمیلی ندارند بیمه دانا به صورت رایگان تمام خدمات ناباروری آنها را از شروع درمان پرداخت میکند.