فرهاد سبحانی مدیرکل بنیاد مسکن استان قزوین گفت: در راستای خدمت رسانی به مردم بیشترین تعامل را با روستاییان داریم تا ساخت و سازهای روستایی شتاب گرفته و شاهد عمران و آبادانی همه مناطق کشور باشیم.
وی بیان کرد: در راستای مقاوم سازی منازل روستایی خوشبختانه از استاندارد کشوری جلوتر هستیم و تاکنون ۷۵ درصد واحدهای روستایی استان مقاوم سازی شده است که از ۵۴ درصد میانگین کشوری بالاتریم.
سبحانی اضافه کرد: با افزایش تسهیلات مقاوم سازی تا سقف ۳۵۰ میلیون تومان، سهمیه سال گذشته این استان در بهسازی مسکن روستایی که ۴ هزار واحد مسکونی بود در سال جدید این تعداد به هشت هزار واحد افزایش یافته است.
مدیر کل بنیاد مسکن استان قزوین یادآورشد: همچنین ۷۵ هزار و ۶۹۰ جلد سند واحدهای مسکونی روستاهای زیر بیست خانوار صادر شده که امسال هم ۳۳۰۰ جلد سند را صادر کرده ایم و در این زمینه وضعیت خوبی داریم و تنها برخی مناطق به دلیل اوقافی بودن اراضی باقیمانده که در صورت رفع موانع برای این واحدهای نیز سند صادر میشود.
سبحانی در خصوص طرح الحاق اراضی به بافت روستایی نیز گفت: مهمترین مشکل در این عرصه قوانین سخت گیرانه امور اراضی است و امکان بزرگ شدن روستا مهیا نمیشود که امیدواریم نمایندگان مجلس در این زمینه اصلاح و بازنگری لازم را انجام دهند.
مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی استان قزوین گفت: محدود بودن اعتبارات این نهاد از مهمترین چالش هاست و جوابگوی نیازها نیست و در شرایطی که امسال ۷۵۰ هزار مترمربع روکش آسفالت در روستاها با ۴۰۰ میلیارد تومان هزنه اجرا شده، اما مجموع اعتبارات بنیاد استان حدود ۲۵۰ میلیارد تومان بوده است.
سبحانی گفت: در حال حاضر بیش از ۱۰۰ میلیارد تومان برای روکش آسفالت به پیمانکاران بدهی داریم و از نمایندگان انتظار داریم در این زمینه حمایت لازم را انجام دهند تا فعالیتهای عمرانی در روستاها متوقف نشده و شتاب گیرد.
وی افزود: همچنین با تلاش همکاران این نهاد، طرح هادی ۸۰۰ روستای استان تهیه و ۶۵۷ طرح هادی نیز بازنگری شده که در مجموع در ۱۴۵۷ روستای استان طرح هادی اجرا و یا بازنگری شده است.
مدیرکل بنیاد مسکن استان قزوین اظهارداشت: اجرای طرح هادی در ۲۲۵ روستای استان از پیشرفت فیزیکی ۷۰ درصدی برخوردار است و در این زمینه در شهرستان آبیک ۸۹ درصد روستاها، البرز ۹۳ درصد، بویین زهرا ۸۹ درصد، تاکستان ۸۷ درصد، آوج ۸۷ درصد و قزوین ۵۳ درصد روستاها دارای طرح هادی است.
سبحانی بیان کرد: یکی از چالشهای ما پایان یافتن دوره ۱۰ ساله طرحهای هادی است که با پیشنهاد نماینده قزوین در خصوص افزایش این مدت به ۲۰ سال موافقیم تا فرصت مناسبی برای بازنگری و اجرا داشته باشیم و هزینههای زیادی هم به دولت تحمیل نشود.
وی افزود: در حدود ۴۷ درصد روستاهای بالای بیست خانوار استان به تعداد ۱۶۰ روستا هنوز یک بار هم طرح هادی اجرا نشده که با تامین اعتبارات میتوان این خلاء را برطرف کرد.
این مسئول گفت: در سال گذشته مجموع اعتبارات بنیاد مسکن استان از محل همه منابع فروش اراضی، قیر، بافت با ارزش حدود ۲۱۴ میلیارد تومان بود که ۶۰ میلیارد تومان آن مربوط به قیر رایگان بود که از این مبلغ فقط ۱۲۷ میلیارد تومان تخصیص یافت.
وی اظهارداشت: اعتبارات امسال نیز ۱۲۹ میلیارد تومان بوده که ۴۹ میلیارد تومان از محل قیر رایگان و شش میلیارد تومان هم از محل اعتبارات نمایندگان است که متاسفانه تخصیص ما حدود ۱۳ درصد با رقم ۱۷ میلیارد تومان بوده که دست ما را بسته است.
سبحانی اظهارداشت: در خصوص اجرای طرحهای ساخت و ساز و مقاوم سازی منازل روستایی بیشترین تعامل و همکاری را با مردم داریم و به روستاییان بومی و ساکن از ۵۰ تا ۷۰ درصد تخفیف در هزینهها اعمال میکنیم و برای خانواده شهدا و مددجویان بهزیستی و کمیته امداد هم به صورت رایگان خدمات میدهیم تا چهره روستاها متحول شود و شاهد کاهش مهاجرت باشیم.
مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی استان قزوین در خصوص روشهای اجرای طرحهای هادی هم گفت: در انتخاب سنگفرش و یا روکش آسفالت بر اساس بافت مناطق و نظرخواهی از روستاییان اقدام میکنیم و جدول گذاری هم برای جلوگیری از نفوذ آب در بافت روستاست، اما تغییر در شرح خدمات یک ضرورت است که با نظر کارشناسی در این زمینه ورود خواهیم کرد.