تغییرات آب و هوایی با بسیاری از خطرات نگران کننده سلامتی مرتبط است. اکنون، یک مطالعه هشدار داده است که تغییرات آب و هوایی همچنین میتواند منجر به شیوع بیشتر اسهال شود.
محققان دانشگاه Surrey میگویند که باکتری کمپیلوباکتر که باعث مسمومیت غذایی میشود، با افزایش دما سریعتر پخش میشود.
دکتر Giovanni Lo Iacono، نویسنده اصلی این مطالعه، میگوید: ما به طور کامل نمیدانیم چرا چنین اتفاقی رخ میدهد.
به گفته سازمان جهانی بهداشت، باکتری کمپیلوباکتر یکی از چهار عامل اصلی جهانی بیماریهای اسهالی در سراسر جهان است، به گونهای که منجر به عفونتی به نام بیماری کمپیلوباکتر میشود که میتواند باعث اسهال و درد معده شود.
مطالعات قبلی نشان داده اند که راه اصلی انتقال این باکتری از طریق غذا است.
با این حال، در مطالعه جدید خود، محققان تصمیم گرفتند تا بررسی کنند که آیا تغییرات آب و هوایی بر گسترش آن تأثیر میگذارد یا خیر.
این تیم تحقیقاتی دادههای مربوط به حدود یک میلیون مورد کمپیلوباکتر را در انگلستان و ولز در یک دوره ۲۰ ساله تجزیه و تحلیل کرد. آنها سپس این دادهها را با آب و هوا در همان دوره مقایسه کردند.
تجزیه و تحلیل آنها نشان داد که میزان بروز بیماری در دمای ۴۶ درجه فارنهایت (۸ درجه سانتیگراد) چقدر ثابت است.
با این حال، به ازای هر ۹ درجه فارنهایت (۵ درجه سانتیگراد) افزایش دما، افزایش شدید عفونت مشاهده شده است.
این تیم همچنین پی بردند زمانی که بخار آب موجود در هوا به ۷۵ و ۸۰ درصد برسد بین رطوبت و طول روز با افزایش سطح عفونت نیز ارتباط وجود دارد.
دکتر لو یاکونو گفت: این امکان وجود دارد که آب و هوای گرم بقا و گسترش باکتریهای عامل بیماری را افزایش دهد و در نتیجه تغییرات آب و هوایی باعث بیماری شود.
محققان امیدوارند که این یافتهها به شناسایی مناطق آسیب پذیر در برابر شیوع احتمالی کمک کند و اطمینان حاصل شود که منابع در دسترس برای درمان مردم را دارند.
منبع: دیلی میل