نویدرضا فرهانی افزود: ۴۰۰ واحد گلخانهای شامل ۱۸۰ واحد کوچک مقیاس روستایی و ۲۲۰ واحد تجاری خارج از بافت با مساحت ۹۵ هکتار و اشتغالزایی مستقیم و غیرمستقیم برای حدود سه هزار نفر در استان فعال است.
فرهانی ادامه داد: ۶۶ هکتار گلخانه هم با پیشرفت فیزیکی ۲۰ تا ۸۰ درصد در حال ساخت است.
وی گفت: گلستان به سبب داشتن شرایط متعادل آب و هوایی که نقش مهمی در مدیریت انرژی و کاهش هزینهها دارد یکی از استانهای مناسب برای توسعه کشت گلخانه محسوب میشود.
لیلا جهانگیر، مجری طرح توسعه گلخانههای استان گلستان نیز گفت: برخی شهرستانهای شمالی استان مانند مراوهتپه، گمیشان و آققلا به علت طول روز بلندی که دارند، برای تولید سبزی و صیفیجات گلخانهای بسیار مناسب هستند و میتوان سازههای گلخانهای صنعتی و نیمه صنعتی متناسب با اقلیم و محصول را در این شهرستانها و سایر شهرستانهای استان پیاده کرد.
جهانگیر افزود: کشت گلخانهای در زمینهای کشاورزی کم بازده، یکی از ظرفیتهای توسعه گلستان است که میتواند در بهرهبرداری بهینه از منابع آبی، پایداری تولید، تامین نیاز داخلی و تسخیر بازارهای خارجی، ایجاد فرصتهای شغلی جدید و افزایش درآمد بهرهبرداران نقش اساسی و محوری ایفا کند.
او گفت: بیشتر واحدهای گلخانهای استان در گرگان و گنبدکاووس مستقر است و شهرستانهای کردکوی و گمیشان هم در ردههای بعدی قرار دارند.
مجری طرح توسعه گلخانههای گلستان، ایجاد یک شهرک گلخانه در هر شهرستان را از جمله مصوبات دور نخست سفر استانی رئیس جمهور دانست و بیان کرد: در مرحله نخست موافقت نامه استانی ایجاد زیرساخت شهرکهای گلخانهای در سه شهرستان رامیان، آزادشهر و آققلا ابلاغ شده و در حال حاضر عرصههای مورد نیاز از اراضی ملی و دولتی در حال احصا و شناسایی هستند.
جهانگیر ادامه داد: زمین مورد نیاز برای هر شهرک گلخانه بر اساس پیش بینی اولیه ۱۰ هکتار و در مجموع ۳۰ هکتار است تا بتوان در ۲۲ هکتار آن گلخانه ایجاد کرد.
او ادامه داد: در صورت معرفی زمین مناسب در کمتر از یک سال، زیرساختهای آن از محل اعتبارات تملک و دارایی برای واگذاری به متقاضیان واجد شرایط آماده خواهد شد.
وی افزود: امیدواریم هر سال در سه شهرستان استان شهرکهای گلخانهای ایجاد شود چرا که فعالیت یکپارچه در این حوزه نقش مهمی در مدیریت هزینهها و مصرف انرژی و نهایتا قیمت تمام شده محصول دارد.
جهانگیر گفت: علاوه بر آن با توجه به اهمیت توسعه گلخانههای کوچک مقیاس با هدف خوداشتغالی در روستاییان، توافقنامهای با کمیته امداد به منظور معرفی افراد واجد شرایط برای دریافت تسهیلات منعقد کردیم.
او افزود: سال گذشته سهمیه ابلاغی برای توسعه گلخانه در استان ۳۵ هکتار بود که با رشد ۱۶۰ درصدی توانستیم این سطح را به ۵۳ هکتار برسانیم و رتبه سوم شاخص توسعه گلخانهها در کشور را کسب و تلاش داریم امسال هم با تخصیص تسهیلات مناسب بیش از تعهد ۳۵ هکتاری خود عمل کنیم.
او افزود: اولویت راهبردی استان در بحث توسعه گلخانه ها، انتقال کشت محصولات سبزی و صیفی از فضای باز به داخل گلخانه و نیز محصولات با ارزش افزوده بالا و ارز آور است.