هادی بابایی، مدیرکل دامپزشکی گیلان با بیان اینکه احتمال شیوع آنفلوانزای فوق حاد پرندگان در فصل سرما بیشتر است، گفت: گروههای دامپزشکی پایش و مراقبت بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان در شهرستانهای مختلف استان را با جدیت پیگیری میکنند.
او افزود: با توجه به ورود تعداد زیاد پرندگان مهاجر به استان گیلان، روستاییان به ویژه ساکنان حاشیه تالابها با محصور کردن جایگاههای طیور خود، از تماس مستقیم با این پرندگان جلوگیری کنند.
مدیرکل دامپزشکی گیلان همچنین با بیان اینکه مرغ و تخممرغ باید کامل پخته مصرف شود، تصریح کرد: مصرف فرآوردههای طیور (گوشت مرغ) که تحت نظارت بهداشتی دامپزشکی تولید، کشتار و بستهبندی میشود، هیچگونه خطری به لحاظ انتقال بیماری ندارد.
بابایی با تأکید بر رعایت جدی نکات بهداشتی برای پیشگیری از بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان گفت: شهروندان از خرید پرندگان در بازارهای محلی خودداری و در هنگام پاک کردن مرغ از دستکش استفاده کنند.
او به خانوادهها نیز توصیه کرد: از بازی و تماس کودکان خود با طیور جلوگیری کرده و هرگونه علائم و تلفات غیرعادی پرندگان را به دامپزشکی استان گیلان با شماره ۱۵۱۲ اطلاع دهند.
آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان یک بیماری ویروسی است که دستگاه تنفس، گوارش یا عصبی بسیاری از انواع طیور و پرندگان را مبتلا میسازد و در صورت تماس انسان با پرنده بیمار امکان انتقال بیماری وجود دارد.
مدیرکل دامپزشکی گیلان همچنین به مرغداران توصیه کرد: از ارتباط پرندگان داخل سالن، دان و آب مصرفی آنها با پرندگان وحشی، آزاد پرواز و فضولات آنها جلوگیری و مراقبت کنند.
بابایی با بیان اینکه از رفت و آمد غیرضروری به مرغداریها باید جلوگیری شود و در صورت لزوم تردد با رعایت کامل موارد بهداشتی انجام شود، افزود: تعویض کفش و لباس کارگران و بازدیدکنندگان در هنگام ورود به مرغداری ضروری است.
او تصریح کرد: فعال نگه داشتن حوضچههای ضدعفونی مقابل درب ورودی مرغداری و ورودی سالنها، شستوشو و ضدعفونی دستها با آب و صابون و تعویض کفش یا حداقل برس کشی کف چکمه با مواد ضدعفونی از نکارت ضروری برای پیشگیری از بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان است.