مرکز ملی اقلیم و مدیریت بحران خشکسالی سازمان هواشناسی با صدور اطلاعیه‌ای به حواشی اخیر در فضای مجازی درباره بارندگی‌های پاییز در کشور واکنش نشان داد.

مرکز ملی اقلیم و مدیریت بحران خشکسالی سازمان هواشناسی با صدور اطلاعیه‌ای به حواشی و شایعات اخیر در فضای مجازی درباره بارندگی‌های پاییز در کشور واکنش نشان داد.

این مرکز با ارائه یک گزارش علمی و تحلیل آخرین وضعیت اقلیم ایران و جهان اعلام کرد: مهمترین دلایل اختلاف بارش ترکیه نسبت به ایران به‌ویژه حوضه دریاچه ارومیه شامل سه عامل می‌شود که نخستین عامل جغرافیایی است.

این اطلاعیه می‌افزاید: ارتفاع هر نقطه از تراز دریا یکی از مهمترین عوامل وقوع بارش است. در مناطق شرقی کشور ترکیه (هم‌مرز با شمال غرب ایران) رشته کوه‌های آناتولی واقع شده است که به علت ارتفاع بیشتر نسبت به مناطق همجوار در آذربایجان غربی (ارتفاع دریاچه وان ۱۷۲۶متر و ارتفاع دریاچه ارومیه ۱۲۸۰متر از تراز دریا است)، شرایط وقوع بارش برای آن‌ها فراهم‌تر است و معمولاً بارش بیشتری را دریافت می‌کنند. به دلیل برخورد بخار آب با شیب کوهستان در منطقه بادسوی کوهستان و بر اثر سرمایش به سبب ارتفاع منطقه کوهستان، وقوع بارش بسیار محتمل‌تر است.

در ادامه اطلاعیه آمده است: الگوی باد‌ها عامل دوم این اختلاف است. باد‌ها و الگوی جریان هوا در مناطق مختلف می‌تواند بر توزیع بارش تأثیر بگذارد. منطقه شرق ترکیه در مسیر باد‌ها و جریانات هوایی مرطوب از مدیترانه یا دریای سیاه قرار دارد که باعث بارش بیشتر می‌شود. برخی مناطق به سبب اثر مانع کوهستانی در انتقال رطوبت تحت تأثیر کوهستان‌ها و فاصله زیاد از دریا هستند که تأثیر منفی بر روی بارش دارد مانند مناطق مرکزی حوضه دریاچه ارومیه که کمترین بارش را در حوضه دارد و برعکس مناطق پربارش حوضه دریاچه در غرب استان و مرز ترکیه واقع شده است و از نظر اقلیمی بسیار متفاوت هستند.

در بخش دیگر اطلاعیه عنوان شده است: عامل سوم به الگوی اقلیمی دو کشور ارتباط دارد. در واقع الگو‌های اقلیمی می‌توانند بر توزیع بارش تأثیرگذار باشند. بسته به نوع اقلیم سرد یا گرم و مسائل دیگر مثل الگوی بارندگی‌ها، میزان بخار آبی و غیره، بارش در هر کشور و منطقه متفاوت است و اساسا مقایسه دو منطقه با دو الگوی اقلیمی متفاوت منطقی نیست.

این اطلاعیه می‌افزاید: با وجود این عوامل، برای دستیابی به جزییات دقیق‌تر می‌توان تحقیقات و پژوهش‌های مرتبط برای شناخت بیشتر اختلاف بارش بین شرق ترکیه و مناطق مرکزی حوضه دریاچه ارومیه در دانشگاه‌ها و مراکز علمی و تحقیقاتی کشور تعریف و اجرا شوند، ولی بی‌شک این تفاوت به عوامل مرتبط با طبیعت بارش، اقلیم و نوع و فراوانی سامانه‌های بارشی برمی‌گردد و دلایلی مانند دخالت‌های مصنوعی، ابر دزدی و موارد مشابه مردود است.

در بخش دیگر اطلاعیه ذکر شده است: بررسی پوشش برف منطقه شمال غرب ایران و شرق ترکیه در سال‌های ۲۰۲۳و ۲۰۰۵ نشان می‌دهد که عملکرد ابر‌های همراه با سامانه‌های بارشی مشابه هستند. این بدان معنا است که این الگو‌های جوی برای سامانه‌هایی که از روی کشور ترکیه عبور می‌کنند و به ایران وارد نمی‌شوند، مسبوق به سابقه است و دلیلی برای ابردزدی امسال نیست.

در ادامه اطلاعیه عنوان شده است: بررسی داده‌های بلند مدت نشان می‌دهد روند کاهش بارش و افزایش دما در هر دو کشور با میزان متفاوت و شیب تقریبا یکسان وجود دارد. یادآوری می‌شود که بارش میانگین کشور ترکیه حدود ۶۰۰میلیمتر و بارش میانگین کشور ایران حدود ۲۳۰میلیمتر است.

این اطلاعیه تصریح می‌کند: در این مطالعه همچنین به بررسی بارش و دمای سایر کشور‌های منطقه به‌صورت دهه‌ای پرداخته شده است که همگی موید کاهش بارش و افزایش دمای میانگین است. این الگو‌ها برای کشور‌های عراق، امارات متحده عربی، عربستان سعودی، آذربایجان و... به ویژه برای دهه اخیر شیب روند‌ها مشهودتر است.

بخش دیگر اطلاعیه مرکز ملی اقلیم و مدیریت بحران خشکسالی سازمان هواشناسی کشور به موضوع بارورسازی ابر‌ها اشاره کرده و آورده است: کارایی افزایش مصنوعی بارش با بارورسازی ابر‌ها هنوز موضوعی است که همچنان در حال بررسی و بحث است. هدف از بارورسازی ابرها، افزایش بارش با وارد کردن موادی در ابر است که می‌توانند به عنوان هسته میعان برای تشکیل باران یا برف عمل کنند. اگرچه ممکن است مستنداتی وجود داشته باشد که بارورسازی ابر‌ها توانسته باشد در شرایط خاص، افزایش باران در مقیاس محلی را ایجاد کند، اما کارایی آن میتواند بسیار متفاوت باشد و به عوامل مختلفی بستگی دارد.

در ادامه اطلاعیه آمده است: بارورسازی ابر‌ها با وارد کردن ذراتی مانند یدید نقره و یا یدید پتاسیم به ابر‌ها انجام می‌شود. این ذرات ممکن است فرایند‌های طبیعی که منجر به تشکیل ابر و باران می‌شوند را تقویت کنند. با این حال، ابر‌ها سامانه‌های پیچید‌های هستند که تحت تأثیر عوامل متعددی مانند دما، رطوبت و دینامیک جو قرار می‌گیرند. موفقیت بارورسازی ابر‌ها به شرایط مساعد آب و هوایی، زمانبندی مناسب، دینامیک و نوع ابر و سایر عواملی وابسته است که هنوز شناخت کاملی نسبت به آن‌ها وجود ندارد.

این اطلاعیه تصریح کرده است: تحقیقات فراوانی درباره بارورسازی ابر‌ها انجام شده است و برخی از آن‌ها نتایج مثبت، در حالی که برخی دیگر بیانگر تأثیرمحدود یا ناچیز بوده است. کارایی بارورسازی ابر‌ها به اهداف و انتظارات خاص در هر برنامه وابسته و نکته مهم این است که بارورسازی ابرجایگزینی برای برطرف کردن چالش‌های بلندمدت تامین آب یا خشکسالی نیست و معمولاً به عنوان ابزار تکمیلی در استراتژی‌های مدیریت منابع آب استفاده می‌شود. تصمیم‌گیری درباره بارورسازی ابر‌ها باید بر اساس ارزیابی دقیق از شرایط محلی، کارآیی اقتصادی و ملاحظه اثرات زیست محیطی انجام شود.

اطلاعیه مرکز ملی اقلیم سازمان هواشناس کشور تاکید کرده است: در کل ممکن است بارورسازی ابر‌ها در شرایط خاص قادر به افزایش باران در حوضه محدود باشد، اما کارایی آن هنوز موضوعی است که در حال تحقیق و بحث است و ممکن است برای همه مناطق یا شرایط آب و هوایی به عنوان یک راه حل قابل استفاده عملیاتی نباشد.

برچسب ها: محیط زیست ، هوای پاک
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۵۴
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۰۴ ۰۴ بهمن ۱۴۰۲
همش مال این نیروگاه هاس قدیماچقدربرف وبارون می اومده
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۱۲ ۰۳ بهمن ۱۴۰۲
بارش در سراسر ایران کم شده باید به فکر باشیم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۱۱ ۰۳ بهمن ۱۴۰۲
تمام دریاچه های ایران خشک شده این اوضاع زیاد خوب نیست
Iran (Islamic Republic of)
محسن
۰۸:۰۲ ۰۳ بهمن ۱۴۰۲
سلام
به امید بارش های خوب در ایران
Iran (Islamic Republic of)
علی
۰۷:۴۰ ۰۳ بهمن ۱۴۰۲
تبریز شهر صنعتی بزرگی هست ودارای گازهای گلخانه ای سرشار وفشرده وآلاینده های بسیار بالاتراز حد مجاز،که باعث محو ابرهاوعدم
بارندگی هم می شود.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۲۹ ۰۳ بهمن ۱۴۰۲
درسته که اینا مانع هست ولی مگه کشورهای دیگه ندارند. ولی بارندگی هم دارند
Iran (Islamic Republic of)
محسن
۰۱:۰۸ ۰۳ بهمن ۱۴۰۲
چند سال دنیا ابر بار ور می‌کنه شما حالا می‌گوید نیاز به بررسی بیشتر دارد!!!!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۵۹ ۰۲ بهمن ۱۴۰۲
دلیل نباریدن باران در ایران بدحجابی است!!!!!!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۰۷ ۰۳ بهمن ۱۴۰۲
عه چرادرآمریکاواروپااین همه برف و بارون می باره واینجاهیچی......
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۳۰ ۰۲ بهمن ۱۴۰۲
یک مطلب ساده بگم : دستکاری ابرها فقط برای آزمایش هست و عملا تاثیری در بارش نداره . یک ابر رو اگر بخواید فقط یک درجه سرد کنید گرما و انرژی فراوانی نیاز داره که تقریبا غیر ممکنه . بعضی کلمات که مد میشه زیاد جدی نگیرید . مثلا هوش مصنوعی که یک ماهه مد شده و همه فکر میکنن که هوش مصنوعی قراره بترکونه !
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۱۰ ۰۲ بهمن ۱۴۰۲
روی ملت ایران و مسیولین زوم کردن اوضاع سیاسی و اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی ما را مرتب دچار تزلزل و انزوا و به چالش میکشند مرتب توپ در زمین ایران است و همه بدنیال توپ دروازه‌بان هرچه تکنیکی هم باشه فایده‌ای ندارد ما بازنشسته هستیم و قدرت وتوان آنچنانی هم نداریم خیلی هم توپ گیر خوبی باشیم سه بار رویمان خطا می‌کنند و بالاخره بیرون زمین جهت مداوا منتقل میشویم آیا میتوانیم انتظار از وعده های داده شده داشته باشیم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۰۸ ۰۲ بهمن ۱۴۰۲
اصلی ترین مشکل اینه که متاسفانه ما ایرانیا خودمونو تو هر حوزه ای کارشناس میدونیم و حرف کارشناسا رو قبول نداریم.
جاییکه متر هست میگیم من وجب کردم بلندتر یا کوتاهتر بود!!
شک نکنید سازمان هواشناسی شاید از علمی ترین و غیرسیاسی ترین دستگاه های ایرانه.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۴۱ ۰۲ بهمن ۱۴۰۲
بد بختی اینجاست که کارشناس کار بلد نداریم نه تو اقتصاد نه تو هوا شناسی نه تو آموزش وپرورش ونه جاهای دیگه که اگه داشتیم این همه مجرد نداشتیم گرانی در این حد اسفناک نبود بیکاری دراین حد نبود مدارس دولتی اینقدر کم نبود وبجاش همه چی یا تقلبی یا بنجل های چینی و بارندگی هم که نداریم بجاش کم آبی وآلودگی
United States of America
حسین
۲۲:۵۴ ۰۲ بهمن ۱۴۰۲
مگه موقعیت جغرافیایی کشورمون نسبت به بیست سال پیش چه فرقی کرده ؟ شاید به خاطر گِرد بودن زمین قِل خوردیم جابجا شدیم !
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۰:۳۹ ۰۳ بهمن ۱۴۰۲
نه پرفسور، قل نخورده. پدیده گرم شدن زمین و خشکسالی یه معضل جهانیه که دنیا رو تحت تاثیر قرار داد، تفاوت بارش ایران و ترکیه در قیاس با همدیگه مقایسه میشن وگرنه ترکیه هم نسبت به گذشته خشک تر شده و میزان بارندگی بلند مدتش رو بررسی کنی میبینی که خیلی کمتر شده.
Iran (Islamic Republic of)
Varcas
۲۲:۱۱ ۰۲ بهمن ۱۴۰۲
چه کارشناسی ?،آخه مگه کوها تازه درست شده اند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۲:۱۱ ۰۲ بهمن ۱۴۰۲
آقا یا خانم کارشناس کاش قبول کنی که سازمان هواشناسی ترکیه بهتر از هواشناسی ایران کار کردن از بارور سازی ابر ها گرفته تا تحقیقات وسیع در زمینه بارش ها .
حرف ها ی شما در مورد ارتفاع سطح ترکیه و ایران شاید به چند سال پیش توجه کنید در ایران هم بارش های خوبی داشتیم. نه الان که مردم فرق بهار و زمستان را نمی فهمند.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۲:۲۰ ۰۲ بهمن ۱۴۰۲
حرف‌های شما کاملاً متین است
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۰:۴۰ ۰۳ بهمن ۱۴۰۲
میشه چند تا از اون بارورسازی ابرها و یا تحقیقات هواشناسی ترکیه رو نام ببری که منبع حرفات کجاست.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۲:۰۰ ۰۲ بهمن ۱۴۰۲
ما بجای اینکه به همه چی خوش بینانه نگاه کنیم چند سال کشور ترکیه را زیر نظر داشته ودر باره آب وهوا وکارهای علمی اون وچیزای مربوط به ان تحقیق کنیم وسرسری رد نشویم وهمیشه منتظر کارهای خارجی ها نباشیم وآماده خور دانشگاه تحقیق کنه واز شکست نترسه تا به موفقیت برسه انشاالله
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۲۶ ۰۲ بهمن ۱۴۰۲
دست به دعا برداريم که خدا رحمت باران را برما ارزاني دارد و باز هم رحمت دانايي و رفتار درست را عطاکند تا همه چيز را درست مصرف کنيم و منابع ابي را درست مصرف کنيم يک راه ساده اين است که اب اخر لباس ها را که مي شوريم و اب نسبتا تميزي است در اين دبه هاي 3 ليتري صابون مايع يا دبه هاي سه ليتري سرکه بريزيم و در دستشويي به عنوان اب پشت دست شويي استفاده کنيم يا در سيفون توالت بريزيم و از ان استفاده کنيم و ابهايي را که مايع ظرفشويي و نمک و چربي ندارد مثل ابي که براي شستن حبوبات استفاده مي کنيم در يک ظرف پلاستيکي ماست يا چيزي شبيه ان بريزيم و گياهان خانه مان را با ان اب ابياري کنيم و هيچوقت نگيم که اين يک ذره چه مي کند وفکر کنيم که ماحدود 20 ميليون خانوار داريم و هرکي يک ليتر اب در روز را درست مصرف کند در عدد بزرگي ضرب شده بدون انکه از رفاه و يا بهداشت ما چيزي کم شده باشد همواره دعا کنيم خدا فقر فرهنگي و فقر مادي را از ايران و کل دنيا بردارد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۲۶ ۰۲ بهمن ۱۴۰۲
توجیه توجیه توجیه. 44ساله پس چکار می کردید. این همه رهبر هشدار دادند نفهمیدید. فقط دنبال حذب بازی جناح
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۵۰ ۰۲ بهمن ۱۴۰۲
هیچی فقط به فکر کشورهای دیگه هرچه اخبار در صدا وسیما شنیدیم از فلسطین وعراق ولبنان وسوریه وافغانستان . وکشور خودمون فراموش شد که الان قبرستانها پر شده از مرگ جوانان بخاطر ایست قلبی سرطان و سکته وخود کشی و غیره چرا چون گرانی وکرایه های بالا وبیکاری وحقوق کم وهزینه ها ی بالا مردم را داره له می‌کنه و ازدواج هم نمی توانند بکنند نه دختر نه پسر وتازه مردم راتشویق به بچه دار شدن می کنند با کدام پول کدام حقوق کدام آب
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۵۴ ۰۲ بهمن ۱۴۰۲
شما خودتونم میدونید بخاطر بارور کردن ابرها توسط ترکیه است ولی نمیخواید قبول کنید. چرا؟ چون در اون صورت مطالبه مردم به برخورد و اعتراض به ترکیه است و شما هم مسدونسد نمیتونید کاری کنید و نمیخواید خودتونو درگیر کنید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۴۷ ۰۲ بهمن ۱۴۰۲
دریاچه ارومیه که به وجود آمده چگونه تشکیل شده آیا قبلا به خاطر ارتفاع و بارش زیاد به وجود آمده که حالا ارتفاع آن پایین هست و کم بارش هست؟؟؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۵۱ ۰۲ بهمن ۱۴۰۲
معلومه دستی خشک شد مثل رود خانه های دیگه در شهر های دیگه دست تو طبیعت بردن ومخصوصا این چینی های حرام خور
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۰:۴۲ ۰۳ بهمن ۱۴۰۲
ظاهرا شما اصلا هیچ ی بنان پدیده خشکسالی در جهان به گوشت نخورده.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۴۲ ۰۲ بهمن ۱۴۰۲
دوستان خواهشا اگر میخاین کسی رو بیارین صحبت کنه کسی باشه سواد کافی داشته باشه آخه چرا اینقد یهو این اتفاق افتاده مگه موقعیت جغرافیایی ما تو چند دهه ی اخیر فرقی کرده سر جامونیم بعد عربستان چرا باید بارشش بیشتر از ایران باشه اونجا برف میزنه تو ایران برف که هیچ بارانم نمیزنه
United States of America
ناشناس
۲۰:۴۱ ۰۲ بهمن ۱۴۰۲
خب اصلا همه حرفهای شما درست اقلیم شناس جان پس چرا قبلا اینجوری نبود بالاخره یه جای کار می لنگه .مگه قبلا که برف وبارون می اوند ارتفاعات ما ازالان بلندتربود.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۰:۴۴ ۰۳ بهمن ۱۴۰۲
مگه آمریکا یا اروپا یا استرالیا ارتفاعشون رو از دست دادن که میزان بارندگی در آنجا به یک‌سوم کاهش یافته. اصلا تا چند سال پیش در اروپا چیزی بنام خشکسالی و کم آبی وجود داشت. مگه نشنیدی که میگن جنگهای آینده بر سر آبه.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۲۰ ۰۲ بهمن ۱۴۰۲
برا چی الکی میگید سالهای قبلم اقلیم همین بود دیگه مگه محیط تغییر کرده همونه دیگه سالهای قبل تو همون مناطق کلی بارش بود ولی امسال هیچی مکان و جا که همون جا س که
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۴۴ ۰۲ بهمن ۱۴۰۲
آقای اقلیم شناس بهتر ترکیه شناس بشی ازاین بوقلمون صفت وابراز دزد وخنجر از پشت زن هرکاری بر میاد
Iran (Islamic Republic of)
مریم
۱۹:۴۳ ۰۲ بهمن ۱۴۰۲
اگر ترکیه رفته باشید کل ترکیه ثپه وکوه ورود هست بخاطر همین خیلی سرما وباران زیاد وبسیار سوزناک از ایرانه ما اذر چند سال پیش بودیم ترکیه این چند روز فقط باران بود نه مثل باران کشور ما رگباری یک دفعه همه جا رو آب بگیره سیل بیاد نه نم نم میزد اما داشتیم از سرما مثل بهمن ماه ما همدانذوزنجان کوردستان ما آدم یخ میزد بخاطر شرایط آب وهوایی وجغرافیایی ترکیه هست.
Iran (Islamic Republic of)
ادیب
۱۹:۳۵ ۰۲ بهمن ۱۴۰۲
سلام؛ این چرت و پرت ها چه؟یکی میگه ترکیه ابرها را دزدیدن !یکی میگه سپاه ابرهارا دست کاری کرده سیل آمدها؟ بابا چقدر مردم ما ساده اند که اینها را باور میکنند؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۰:۴۹ ۰۳ بهمن ۱۴۰۲
ساده نیستند، برخی های اینجور موقعها خودش رو بسادگی میزنن، از کسانی که یک ساختمان میریزه کل نقشه ایران رو سیاه می‌کنند چه انتظاری میشه داشت، انگار خشکسالی فقط مربوط به ایرانه و نمی‌خوان اقرار کن که همه کشورها دیگه وضعیت بارندگی سال‌های قبل خودشون رو ندارن. یه سری آدم هالو هم باور میکنن. در نتیجه گرم شدن زمین یخچالهای قطبی در حال آب شدن هستند ایران که جای خود داره.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۴۲ ۰۲ بهمن ۱۴۰۲
شمال ایران هم بارش ها نسبت به گذشته کم شده , ساده از کنارش رد نشویم •••
Iran (Islamic Republic of)
Shahmorad
۱۸:۴۱ ۰۲ بهمن ۱۴۰۲
سلام من از آقای کارشناس هوا شناسی ، سوال دارم آیا ارتفاع بین ایران و ترکیه قبلاً وجود نداشت
باید دانشمندان ایرانی تلاش کند به این علم دست یابند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۵۳ ۰۲ بهمن ۱۴۰۲
کدام دانشمند همه را فراری دادن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۳۳ ۰۲ بهمن ۱۴۰۲
فقط سپاه می تونه کمک کنه،
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۱۹ ۰۲ بهمن ۱۴۰۲
فقط خدامی تونه کمک کنه نادان
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۳۰ ۰۲ بهمن ۱۴۰۲
چه کمکی ؟ سپاه باید مرز افغانستان را ببنده که نمی بنده که با این کم آبی اینقدر افغانی تو ایران نباشه باید افغانی ها را بیرون کنند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۴۰ ۰۳ بهمن ۱۴۰۲
نه تو را خدا، سپاه بیاد سیل ایران را میبره.
Iran (Islamic Republic of)
وطن پرست
۱۸:۳۲ ۰۲ بهمن ۱۴۰۲
همشون بیخودی حرف میزنن... چطور ممکنه 20 25 سال پیش اینقدر به منطقه ما سمت جلفا سیه رود برف می‌بارید پشت بام ها را خالی میکردیم توی کوچه ها عرضه کوچه ها 6 متر به ارتفاع خانه ها 5 متر پر میشد کوچه ها هم سطح بامها میشد طرف ما قدیم تونل برفی زده بودن الان حصرت برف بارون میکشیم... مگه کوهها و خدای اون زمان الان نیست؟؟؟ قضاوت با شما
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۵۱ ۰۲ بهمن ۱۴۰۲
دست کاری ابرها یه نظر پوچه، ببینید هر جا ارتفاعات کوهستانی باشه، اونجا ابرها فعال تر اند، مثلا بنده با آشناهامون در اطراف ارومیه صحبت کردم اونجا یه هفته قبل بارشی نداشته، تعجب کردم واقعا!! چون تو شهر ما اردبیل نزدیک ۸۰سانتدر عرض دو روز شنبه و یکشنبه هفته قبل برف باریده.
ارومیه و شهرهای اطرافش درسته ازنظر حغرافیایی غربی تر از اردبیل هست، اما سه طرفش مثل اردبیل رشته کوه نداره!
پس ابر در آذربایجان غربی کمتر فعاله تا اردبیل، درحالی که سامانه دقیقا از همون سمت وارد کشور شده!
حالا ترکیه چهار طرفش آب هست و یه تعداد شرایط دیگر، باعث میشه ، بخار آب، سامانه ها و.‌.اونجا فعال تر باشن...
دستکاری ابرهای عظیم نمیتونه کار راحتی باشه. و ملت هم مثل همیشه جوگیر ان و جملات تکراری رو چهل کلاغ کردن!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۵۵ ۰۲ بهمن ۱۴۰۲
اشتباه نکنید بنده دهه هشتاد دانشجوی دانشگاه اردبیل بودم بارش برف به مقداری بود که داخل کوچه یخ می زد قندیل های یخی آویزان بود با بولدوزر شهر را پاک سازی می کردند ,حتما از کسانی که سن شان از شما بالاتر است تایید می کنند اما دوره بارش ها را بینید کمتر شده است •یک دلیل تغیرات اقلیم و دلیل دیگر ممکن است پدیدهای علمی کشور های دیگر سب کاهش بارش ها باشد.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۴۶ ۰۲ بهمن ۱۴۰۲
بله نسبت به بچگی ما بارشها در اردبیل ده برابر کمتر شده.اما اینا به گرم شدن دمای هوا ربط داره بنظرم نه دستکاری!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۴۲ ۰۲ بهمن ۱۴۰۲
وقتی ملت بهم دیگر رحم نمی‌کنند چطور خداوند به ما رحم کنه ؟ وقتی همه سر یکدیگر شیره مالی کرده و به حق خود قانع نبوده و دائم به نفع خود قدم بر داریم انتظار اینکه خداوند برای ما لطف کنه و رحمت و برکت برای ما ببارد؟؟؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۳۱ ۰۲ بهمن ۱۴۰۲
شکی نکنید ابرها دست کاری می شود ، حدود 30 سال پیش در استان همدان بخصوص غرب همدان اونقدر برف می آمد که درب حیاط ها با سختی باز میشد ، از کوچه های تقریبا" 6متری که میرفتیم چنان برف روی هم انباشته شده بود که حیاط خونه ها از تو کوچه پیدا بود،اما چند سالی هست بخصوص امسال دریغ از برف و باران ، طبیعت همدان تقریبا" مثل کویر شده است.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۲۹ ۰۲ بهمن ۱۴۰۲
ما در منطقه اذربایجانغربی در اخرین نقطه مرزی ایران وترکیه هستیم ۲۰ سال قبل اینموقع یه متر بیشتر برف داشت اما الان مثل بهار هستش البته الان دنیا همینطور رو به خشکی میره واینها هم تقصر خود بشر است اونموقع در دشت وصحرا یه اشغال پیدا نمیشد الان یه جای ۵ متری سالم بدون پلاستیک یا زباله نیس دود دم ماشین الات کارخانه حتی تو روستها هر خونه ای سه تا ماشین با سوخت فسیلی هست یارو از دم خونه ۳۰ متر انطرف تر برای خرید پنیر با ماشین میره اونوقت انتظار از طبیعت یا اینکه بارش باشه چیست
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۰۶ ۰۲ بهمن ۱۴۰۲
به طبیعت جفا کردیم،حق داره که باران و برف توی این مملکت نباره
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۱۹ ۰۲ بهمن ۱۴۰۲
تنهاطبیعت نیست به خودمون ودیگران وحتی خدا
Iran (Islamic Republic of)
وطن پرست
۱۸:۳۸ ۰۲ بهمن ۱۴۰۲
مگر خدا بین ترکیه ایران دیوار کشیده اونم بالکن دار که در ایران کم بارشی داریم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۵۶ ۰۲ بهمن ۱۴۰۲
کی جفا کرد کی جنگل ها را نابود کرد کی حتی به کف دریا واقیانوس هم رحم نکرد و جار و کرد کی رودخانه ودریاچه را خشکاند یا به جاهای دیگه برد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۷:۳۷ ۰۳ بهمن ۱۴۰۲
وطن پرست عزیز ما خودمون دور خودمون دیوار کشیدیم آیا در ترکیه مثل ایران در کوه ها و اراضی ملی و طبیعت ..مسکن مهر میسازن؟
دولت هنوز دنبال زمین میگرده برای ساخت مسکن مهر که خداروشکر زمین هم دیگه گیر نمیاد
یا در تالابها طرح ساخت پالایشگاه میدن ؟
یا میان روی دریاچه پل میسازن؟

کجای دنیا همچین چیزی دیدی جز ایران