خسرو شهبازی رئیس جهادکشاورزی آذربایجانغربی با بیان اینکه موضوع برند از عمده دغدغههای تولیدکنندگان استان در راستای صادرات عسل است، گفت: توان رقابت در بازارهای بین المللی به وجود برند بستگی دارد و برندهای استانی به همت اتحادیه تولیدکنندگان عسل و پیگیریهای مستمر سازمان، مراحل نهایی ثبت خود را طی میکند، ولی باید بدنبال یک برند ملی بود.
وی با اشاره به اینکه حدود ۲۴ درصد عسل کشور در آذربایجانغربی تولید میشود، اضافه کرد: متوسط تولید از هر کندوی مدرن ۱۷ کیلوگرم و از کندوهای بومی ۵.۵ کیلوگرم بوده و در مجموع در سطح استان، بیش از یک میلیون و ۳۴۵ هزار کندو وجود دارد که از این میزان ۱۱۰ هزار و ۴۷۱ کندو بومی و بقیه مدرن هستند.
شهبازی با بیان اینکه خوی با داشتن بیش از ۳۹۰ هزار کندو و تولید بیش از ۱۲ هزار تن عسل، مقام اول استان را در تولید عسل به خود اختصاص داده، افزود: در بخش صنعت زنبورداری شهرستان بیش از هزار ۴۰۰ نفر فعال هستند.
آذربایجانغربی یکی از استانهای خوش آب و هوا با دشت و کوهپایههای سرسبز و تنوع گیاهی بسیار بالا با بیش از یک هزار و ۵۰۰ گونه گیاهی است که ییلاقات آن، منطقهای غنی و مساعد برای زنبورداری به شمار میرود.
این استان امسال مقام اول کشوری را از لحاظ تعداد کندو و تولید عسل به خود اختصاص داده و با ۱۶ تعاونی زنبور داری تحت پوشش در تهیه و توزیع نهادههای زنبورداری فعالیت چشم گیری را دارد.