خیلی از افراد هنوز هم با شنیدن واژه هوش مصنوعی به ربات ها فکر می کنند و تصور می کنند که منظور از هوش مصنوعی همان ربات های بی احساسی هستند که برای انجام راحت تر کارها طراحی شدهاند و قرار است در آینده جای انسان ها را بگیرند.
هوش مصنوعی به انگلیسی Artificial intelligence که به طور مخفف آن را AI نیز مینامند، در واقع تکنولوژی است که به نحوی قابلیت تفکر دارد. البته این قابلیت تفکر با چیزی که ما به عنوان تفکر انسانی میشناسیم تا حد زیادی تفاوت دارد؛ اما در حقیقت سعی دارد تا از آن تقلید کند.
هوش مصنوعی شاخه ای از علوم رایانه است که هدف اصلی آن تولید ماشینهای هوشمندی است که توانایی انجام وظایفی که نیازمند به هوش انسانی است را داشته باشند.
هوش مصنوعی در حقیقت نوعی شبیه سازی هوش انسانی برای کامپیوتر است و منظور از هوش مصنوعی در واقع ماشینی است که به گونه ای برنامه نویسی شده که همانند انسان فکر کند و توانایی تقلید از رفتار انسان را داشته باشد. این تعریف می تواند به تمامی ماشین هایی اطلاق شود که به گونهای مانند ذهن انسان عمل میکنند و میتوانند کارهایی مانند حل مسئله و یادگیری داشته باشند.
گسترش هوش مصنوعی و کاربردهای متفاوت آن هم موجب شگفتی و هم موجب نگرانی ست.
در همین راستا محمد ربیعی، مدرس دانشگاه ، کارشناس کسب و کار و هوش مصنوعی با حضور در یک برنامه تلویزیونی گفت: خلاقیت انسان در برابر هوش مصنوعی او را متفاوت میکند.
ربیعی افزود: هوش مصنوعی ماورائی میتواند برای بشر خطرناک باشد.
در بخش دیگری از صحبت هایش درباره هدف عمده شرکتها در فناوری اطلاعات و حوزه کسب و کار توضیحاتی داد و دسته بندی تکنولوژی و هوش مصنوعی را نیز تشریح کرد.
صحبت های این کارشناس هوش مصنوعی را در ویدیوی زیر تماشا کنید: