داریوش فرمانی مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کرمانشاه در جلسه ستاد تسهیل و رفع موانع تولید استان کرمانشاه با اشاره به ظرفیتهای قابل توجهی که از سنوات قبل در شهرستان قصرشیرین برای پذیرش زوار عتبارت عالیات ایجاد شده، گفت: در حال حاضر ۲۵ واحد پذیرایی و اقامتی در قصرشیرین داریم که متاسفانه بجز دو هتل مابقی آنها تعطیل هستند.
وی از اهمیت تردد زوار عتبات عالیات از مسیر قصرشیرین یاد کرد که از دیرباز نیز دروازه کربلا بوده و افزود: انتظار داریم سفرهای زیارتی حداقل ۱۰ استان کشور به عتبات عالیات از مسیر قصرشیرین صورت بگیرد تا شاهد رونق اقتصادی در این منطقه و از سرگیری فعالیت واحدهای پذیرایی و اقامتی باشیم.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کرمانشاه سپس از وجود حدود ۴۲۰۰ اثر تاریخی در کرمانشاه یاد کرد و افزود: لازم است نقشه GIS این آثار تهیه شود.
فرمانی با اشاره به وجود حدود ۵۰ منطقه نمونه گردشگری در استان، اظهار کرد: نیازمند اعتبارات مناسبی هستیم تا بتوانیم از ظرفیت این مناطق بیشتر استفاده کنیم.
وی با تاکید بر لزوم راهاندازی سایت موزهها و پارک موزهها در کرمانشاه، یادآور شد: در کرمانشاه آثار باستانی داریم که نیازمند اعتبار برای کاوش آنها هستیم. از جمله معبد آناهیتا که بزرگترین تک بنای سنگی در کشور است و نیاز داریم آن را تبدیل به سایت موزه کنیم.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کرمانشاه از بیستون و طاقبستان به عنوان دو اثر مهم باستانی کرمانشاه یاد کرد و با اشاره به اهمیت تملک عرصه و حریم این آثار، اعتبار مورد نیاز برای این کار را حدود ۶ هزار میلیارد تومان برآورد کرد.
به گفته فرمانی، تا زمانی که کار تملک عرصه و حریم بیستون و طاقبستان صورت نگیرد، امکان توسعه چندانی در خدمات گردشگری و زیرساختی در این مناطق نداریم.
موضوع دیگری که فرمانی به آن اشاره کرد ثبت بیش از ۱۷۳ درخواست سرمایهگذاری در حوزه گردشگری در کرمانشاه طی امسال بود که ۲۹ مورد آن منجر به صدور مجوز شده و عنوان کرد: عمده این درخواستها در منطقه اورامانات بوده و در حریم راهها واقع شده و از همین رو منجر به صدور مجوز نمیشود.
فرمانی درخواست کرد مشابه تسهیلگری که در صدور مجوز برای مراکز گردشگری در منطقه چالوس داریم، برای حوزه اورامانات نیز تسهیلاتی در نظر گرفته شود.