مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات لرستان گفت: زیرساخت‌های لازم برای بهره مندی ۲ هزار و ۲۷۵ خانوار ساکن در ۳۲ روستای استان از شبکه ملی اطلاعات و اینترنت پرسرعت فراهم و این طرح همزمان با دهه فجر به بهره برداری می‌رسد.

مجتبی صارمی گفت: برای بهره مندی این روستا‌ها از شبکه ملی اطلاعات، ۲۰ سایت در دلفان، خرم آباد، بروجرد، چگنی و الیگودرز احداث و به طور متوسط برای ایجاد و راه اندازی هر سایت ۶۰ میلیارد ریال هزینه شده است.

وی تصریح کرد: توجه و توسعه ارتباطات در مناطق روستایی و کم برخوردار از اولویت‌های دولت سیزدهم است که در همین راستا، اداره کل ارتباطات و فناوری اطلاعات لرستان تلاش می‌کند تمامی روستا‌های بالای ۲۰ خانوار را تا پایان امسال از این خدمت بهره‌مند سازد.

مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات لرستان یادآور شد: بهبود زیرساخت‌های ارتباطی روستا‌ها در راستای توسعه پایدار مناطق کمتر توسعه یافته، بهره مندی از آموزش‌های برخط، ایجاد فرصت‌های کارآفرینی و اشتغال از مهمترین مزایای اتصال روستا‌ها به شبکه ملی اطلاعات است و ساکنان این مناطق می‌توانند امور مربوط به خدمات اینترنتی مانند تهیه و پرداخت قبوض، امور اداری و پیگیری‌های مختلف را از این طریق انجام دهند.

صارمی ادامه داد: از ابتدای دولت سیزدهم با پایش وضعیت ارتباطی روستا‌های استان ۳۱۷ روستای بالای ۲۰ خانوار فاقد پوشش مخابراتی شناسایی شد که پیش از این تعداد ۹۲ روستا تا خرداد امسال به شبکه ارتباطی متصل شدند و انجام اقدامات لازم برای ۲۲۵ روستای باقی مانده جزو برنامه‌های امسال است که در این راستا اپراتور‌ها ملزم به ایجاد ارتباط اینترنتی و تلفن همراه این مناطق تا پایان سال شده اند.

 

وی یادآور شد: همزمان با ایام دهه فجر طرح ۱۷ کیلومتری فیبر نوری شهر چم پلک چگنی با اعتبار ۶۰ میلیارد ریال به بهره برداری می‌رسد.

مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات لرستان افزود: همچنین ۵۶ کیلومتر در راستای اجرای طرح فیبر نوری منازل و کسب و کار‌ها موسوم به (FTTX) در دورود حفاری انجام و جعبه‌های تقسیم نیز نصب که همزمان با دهه فجر آماده بهره برداری و واگذاری اشتراک به متقاضیان است.

صارمی با اشاره به سرمایه گذاری ۵۰۰ میلیارد ریالی برای اجرای این طرح در دورود توضیح داد: یکی از مهمترین برنامه‌های اولویت دار وزارت ارتباطات در دولت سیزدهم توسعه ارتباطات ثابت مبتنی بر فیبرنوری است که در این راستا پروژه فیبرنوری منازل و کسب‌وکار‌ها از سال گذشته برای ایجاد ۲۰ میلیون پوشش آغاز شد.

وی با تاکید بر دسترسی ۲۸۰ تا ۳۰۰ هزار خانوار شهری استان تا پایان سال ۱۴۰۳ به این بستر پرسرعت اضافه کرد: پروژه فیبر نوری منازل و کسب و کار‌ها به منظور توسعه زیر ساخت‌ها و توازن در شبکه ثابت و همراه، با هدف پوشش ۸۰ درصدی مشترکان خانگی شهری در حال انجام است.

مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات لرستان گفت: اینترنت پرسرعت کنونی موسوم به ADSL، در پوشش کابل مسی با سرعت کمتر از ۱۶ مگابیت بر ثانیه است، اما سرعت اینترنت با بستر فیبر نوری از ۱۰۰ تا یک هزار مگابیت خواهد بود.

صارمی با بیان اینکه با اجرای این طرح مشکل قطعی و کندی سرعت اینترنت برطرف می‌شود، ادامه داد: تاکنون تنها یک بستر مخابرات برای اینترنت استفاده می‌شد، اما با طرح (FTTX) می‌توان اینترنت بر بستر فیبر نوری را از تمامی شرکت‌ها خریداری کرد.

برچسب ها: شبکه ملی ، روستاها
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.