با توجه به گلایه هایی که در رابطه با نرخ اعلامی خرید تضمینی گندم وجود دارد باید منتظر ماند و دید که اصلاح نرخ خرید تضمینی گندم به کجا می رسد؟

در جلسه ۲۲ شهریور شورای قیمت گذاری محصولات اساسی کشاورزی با حضور وزیر جهاد کشاورزی قیمت ۳۲ قلم کالای اساسی برای سال زراعی ۱۴۰۳_۱۴۰۲ تعیین شد. گندم به عنوان کالای استراتژیک مبنای قیمت گذاری سایر اقلام ۱۹.۵۰۰ تومان تعیین شد، این در حالی است که بعد از گذشت ۱۱۶ روز از آغاز سال زراعی جدید، وزیر جهاد در ۲۷ دی ماه نرخ خرید تضمینی هرکیلو گندم را ۱۷ هزار و ۵۰۰ تومان ابلاغ کرد که به سبب اختلاف ۲ هزارتومانی با نرخ شورای قیمت گذاری با واکنش شدید کشاورزان روبرو شد.

محمدعلی نیکبخت، وزیر جهاد کشاورزی در نشست شورای قیمت‌گذاری و اتخاذ سیاست‌های حمایتی محصولات اساسی کشاورزی با تشریح روند قانونی بررسی و تعیین قیمت محصولات راهبردی کشاورزی گفت: شورای قیمت‌گذاری با حضور همه اعضا و تبادل نظر در جلسات متعدد کارشناسی، قیمت خرید تضمینی گندم را برای سال زراعی ۳-۱۴۰۲ تعیین و مصوب کرد. اما برخی اعضای شورای قیمت گذاری اذعان می کنند که به نرخ ۱۷ هزار و ۵۰۰ تومان خرید تضمینی گندم دارند.

اخیرا نمایندگان کمیسیون کشاورزی اعلام کردند که نرخ ۱۷ هزار و ۵۰۰ تومان به ازای خرید هرکیلو گندم به هیچ عنوان منطقی نیست و مصوبه شورا لازم الجراست و باید هرچه سریع تر نرخ ۱۹ هزار و ۵۰۰ تومان مصوب شود. در مقابل برخی اعضای اتاق بازرگانی نرخ ۱۹ هزار و ۵۰۰ تومان را بالا می دانند و اذعان می کنند که در کشورهای همسایه، قیمت کمتر است. اما اعضای تشکل و نمایندگان معتقدند که بنابر فرمایش مقام معظم رهبری،کالاهای مشابه تولید داخل حتی در صورت ارزان بودن نباید وارد شود و بارها بر خودکفایی گندم تاکید کردند‌. لذا نباید تامین گندم نان مردم را به آن سوی مرزها گره زد.

نرخ ۱۷ هزار و ۵۰۰ تومان خرید تضمینی گندم توجیه اقتصادی ندارد

علیقلی ایمانی مدیرعامل بنیاد ملی گندمکاران گفت: قبل از اعلام نرخ خرید تضمینی گندم، مکاتبات متعددی با مجلس در خصوص بحث قیمت خرید تضمینی، تسریع در اعلام نرخ و تامین منابع برای پرداخت بهای گندم در سال زراعی جدید داشتیم و همواره اثرات منفی و مثبت اعلام نرخ منطقی خرید تضمینی گندم را بیان کردیم.

به گفته او، سال ۱۴۰۱_۱۴۰۰ قیمت خرید تضمینی هرکیلو گندم از ۵ هزارتومان به ۱۷هزار و ۵۰۰ تومان افزایش یافت که کشاورزان از رشد ۵۰ درصدی قیمت رضایت بسیار داشتند، اما مسئولان با وقوع جنگ اوکراین و روسیه به دلیل عدم خروج گندم از چرخه خرید پای کار آمدند تا با خرید گندم و نگهداری محصول در سیلوها مشکلی در تامین رخ ندهد. براین اساس قیمت با جایزه تحویل ۱۱ هزار و ۵۰۰ تومان اعلام شد.

ایمانی ادامه داد: در سال ۱۴۰۲_۱۴۰۱ نرخ پایه خرید تضمینی گندم را ۱۱ هزار و ۵۰۰ تومان و با احتساب ۱۵۰۰ تومان یارانه کود و ۲ هزارتومان جایزه تحویل ۱۵ هزارتومان  اعلام کردند و در سال زراعی جدید بر مبنای نرخ پایه ۱۱ هزار و ۵۰۰ تومان و احتساب ۵۰ درصد تورم، نرخ خرید گندم را با افزایش ۶ هزارتومانی ۱۷ هزار و ۵۰۰ تومان اعلام کردند، درحالی که در جلسه ۲۲ شهریور شورای قیمت گذاری ۶ نفر از اعضا به نرخ ۱۹ هزار و ۵۰۰ تومان رای داده بودند.

مدیرعامل بنیاد ملی گندمکاران با بیان اینکه نرخ ۱۷ هزار و ۵۰۰ تومان به ازای خرید تضمینی هرکیلو گندم برای کشاورز توجیه اقتصادی ندارد، افزود: ۲ نفر از اعضای شورای قیمت گذاری همچون مسئولان وزارت اقتصاد و رئیس سازمان برنامه و بودجه مصوبه شهریور شورا را امضا نکردند و به رغم پیگیری های مکرر، وزیر جهاد نتوانست مسئولان وزارت اقتصاد و سازمان برنامه و بودجه را متقاعد کند.

او در ادامه افزود: با توجه به افزایش هزینه های تولید اعم از سم، کود، حقوق و دستمزد تحت تاثیر نوسان نرخ ارز، قیمت خرید ۱۷ هزار و ۵۰۰ تومان برای کشاورزان صرفه اقتصادی ندارد، لذا تحت عنوان افزایش تورم یا جایزه تحویل، نرخ خرید هرکیلو گندم باید به ۱۹ هزار و ۵۰۰ تومان برسد، در غیراین صورت نمایندگان مجلس باید از بعد نظارتی وارد میدان شوند و همواره نارضایتی کشاورزان را به گوش مسئولان برسانند.

نرخ خرید تضمینی گندم باید اصلاح شود

قاسم پیشه ور رئیس اتاق اصناف کشاورزی گفت: با توجه به افزایش هزینه های تولید و مشکلات متعدد بخش کشاورزی، نرخ ۱۷ هزار و ۵۰۰ تومان به ازای خرید هرکیلو گندم نمی تواند نیاز کشاورزان را تامین کند. با وجود هزینه های بالای تولید، کشاورزان در بحث قیمت گذاری گندم گلایه مند هستند، اما به طور کلی قیمت تضمینی نرخی است که اگر کشاورز نتوانست در بازار با نرخ بالاتر عرضه کند، دولت به منظور حمایت از کشاورزان اقدام به خرید تضمینی کند. با توجه به این که کشاورزان داخلی برمبنای ارز آزاد تولید می کنند، با واردات گندم با ارز ۲۸ هزارو ۵۰۰ تومان قابل قیاس نیست.

رئیس اتاق اصناف کشاورزی با تاکید بر پرداخت جایزه تحویل به گندمکاران گفت: اگر کشاورزان داخلی گندم تولیدی را به دولت تحویل ندهند، مسئولان برای تامین نان مردم ناچار به واردات هستند، لذا با پرداخت ۲ هزارتومانی جایزه تحویل می توانند کشاورزان را به امر تحویل گندم ترغیب کنند.

بی رغبتی کشاورزان به امر تولید گندم با اعلام نرخ ۱۷ هزار و ۵۰۰ تومان

جلال محمودزاده نایب رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس گفت: براساس قانون، گروه کارشناسی برمبنای هزینه های تولید و احتساب سود قیمت خرید تضمینی هرکیلو گندم را ۲۲ هزار و ۵۰۰ تومان تعیین کردند که بعد از مطرح شدن در جلسه شورا، سازمان برنامه و بودجه به بهانه کمبود منابع مالی نپذیرفت و سپس بعد از رایزنی و چکش کاری نرخ ۱۹ هزار و ۵۰۰ تومان تعیین شد‌. با توجه به شرایط خشکسالی،  قیمت ۱۷ هزارو ۵۰۰ تومان به ازای خرید هرکیلو گندم منجر به بی رغبتی کشاورزان شده است، درحالیکه اعلام قیمت منطقی متناسب با هزینه های تولید و ایجاد انگیزه در بین کشاورزان در ارتقای عملکرد تولید اثر گذار است.

محمودزاده نرخ منطقی خرید تضمینی هر کیلو گندم را ۱۹ هزار و ۵۰۰ تومان اعلام کرد و گفت: گرچه دولت تصور می کند که با کاهش ۲ هزارتومانی قیمت خرید گندم در میزان خرید این محصول صرفه جویی می کند، اما در مقابل باید مبالغ بیشتری را صرف واردات کند که این امر کاملا به ضرر تولید است.  با توجه به کاهش قیمت خرید تضمینی گندم از نمایندگان مجلس انتظار می رود که از بعد نظارتی به دولت فشار آورند تا نرخ ۱۹ هزار و ۵۰۰ تومان را قبول کنند‌.

با توجه به تصویب نرخ ۱۹ هزار و ۵۰۰ تومانی خرید تضمینی گندم در جلسه شورای قیمت گذاری و عدم اجرای قانون و خلف وعده دولت در داستان گندم انتظار می رود که نمایندگان مجلس به عنوان ناظر بر اجرای قانون وارد شوند تا تولید گندم به عنوان مهم ترین محصول استراتژیک دچار چالش نشود‌.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲۴
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۰۸ ۰۸ بهمن ۱۴۰۲
اگر مبنا قیمت جهانی گندم است پس چرا مبنا برای ماشین سبک وسنگین که از اروپا وارد می کنید قیمت جهانی نیست وبه سه برابر قیمت به مردم می فروشید پس چرا برای حقوق کارگر وکارمند مبنا قیمت جهانی نیست
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۲۴ ۰۷ بهمن ۱۴۰۲
همان طور که دوسال گذشته با سماجت بعضی حضرات نهاده دولتی را قطع کردن دام کشور نابود کردن امروز با کمبود دام زنده مواج هستیم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۷:۲۴ ۰۷ بهمن ۱۴۰۲
اگر در کشورهای همسایه قیمت گندم پایین تر است پس چرا گندم و آرد قاچاق میشود. آخر قسم حضرت عباس را باور کنیم یا دم خروس. نویسنده محترم متن، سال قبل با قیمت دلار پایین تر، همین کشور عراق گندم را 30 هزار تومان در مرز می خرید. حال چی شده که سال جدید 19 هزار و 500 تومان هم در کشورهای همسایه مشتری ندارد.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۶:۳۱ ۰۷ بهمن ۱۴۰۲
وزیر کشاورزی ھیئت دولت ورئیس جمھور چرا از خدا نمی ترسید چرا از خدا حیا نمی کنید چرا مقابل نظام و حقوق مردم و نور حق می ایستید وفکر می کنید برای خدا کار می کنید ھزینہ ھای کاشت داشت برداشت رامحاسبہ کنید وقیمت گندم رامعین کنید
Iran (Islamic Republic of)
اسماعیل افشون
۰۲:۰۲ ۰۷ بهمن ۱۴۰۲
قیمت گندم را افرادی می‌زنند که اصلان از کشاورزی چیزی نمدانند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۰:۲۳ ۰۷ بهمن ۱۴۰۲
نخیر
Iran (Islamic Republic of)
گندم کار
۲۲:۲۳ ۰۶ بهمن ۱۴۰۲
دولتی که زیر حرفش بزنه وبخواهد سرجماعت زحمتکش کشاورز کلاه بزاره قابل اعتماد نیست.لابد این ریس جمهورهم میگه من خواب بودم ونفهمیدم کی قیمت تصویب شده رو بعد کشت پایین آورده!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Iran (Islamic Republic of)
مظاهر
۲۰:۵۹ ۰۶ بهمن ۱۴۰۲
صرفه اقتصادی نداره دولت مسلمان زد کاشتیم ۱۹۵۰۰ گفتن ۱۷۵۰۰ اعلام کردن من به ان دولت رای نمیدم وبه این ذهنیت که هدفش همواره فریب مردم بوده دیگه گندم نمی کارم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۲۰ ۰۶ بهمن ۱۴۰۲
با توجه به قحطی ده ساله جهانی که در راهه به جای جو و گندم باید قند و روغن رو تو اولویت گذاشت چون کالریشون ده برابر اوناست مخصوصا قند که صد سالم بمونه هیچی اش نمیشه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۴۵ ۰۶ بهمن ۱۴۰۲
آره نان بی کیفیت لواش هم شده ۶۵۰ تومان.
Iran (Islamic Republic of)
برنامه بودجه
۱۶:۴۴ ۰۶ بهمن ۱۴۰۲
بنظرم زیاد هم هست . هرکیلو گندم بی کیفیت ایران 6 هزار تومن بیشتر ارزش نداره .
باید از روسیه و چین گندم های باکیفیت به دلار خرید کنیم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۲۴ ۰۶ بهمن ۱۴۰۲
مصرف بیش از ظرفیت طبیعی آب مرگ تدریجی برای کشور است وباید مصرف آب با اهرم قیمت بسیار کم شود و اگر واردات ارزانتر میشود باید وارد کرد و کافیست به اندازه یکسال بیشتر گندم را ذخیره کنیم تا در صورت بحران جهانی فرصت کشت داشته باشیم،و اگر ثروت و منابع کشور عادلانه برابر تقسیم شود کشاورز حتی در صورت بیکاری هم اوضاعش بهتر از الان میشود.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۰۴ ۰۶ بهمن ۱۴۰۲
دولت از دخالت در قیمت گذاری گندم و پرداخت یارانه روی آرد و نان باید دست بردارد کل امورات کشور را ول کرده گیر داده به گندم و نان
Iran (Islamic Republic of)
علی
۱۵:۵۴ ۰۶ بهمن ۱۴۰۲
خمی الانشم دامدارا وروستاییا باقیمت گندم وجو بیچاره شدن بعدانتظاردارین گندم وجوازاینم که هست گرونتربشه؟؟بعدتکلیف دامدارهاودامداریا وروستاهاچی میشه؟یه جفت مرغ وخروس نگهداری درسال ۱میلیون خرجشونه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۴۵ ۰۶ بهمن ۱۴۰۲
قیمت گندم نباید بیشتر از هفده هزارتومان باشه مگه چه خبره اگرگندم گران بشه نان وبقیه مایحتاج مردم هم گرون میشه .کشت گندم دیم که براکشاو رز هزینه نداره که همش میگن قیمت منطقی نیست.مگه دولت هرچی داره فقط باید بره توجیب کارمند وکشاورزبقیه مردم نمی‌خوان زندگی کنن.بایدسالی هزارتومان اضافه بشه نه بیشتر.ناشکرنباشین
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۳۵ ۰۶ بهمن ۱۴۰۲
اینکه داره برنج برداشت میکنه چه ربطی به گندم داره
Iran (Islamic Republic of)
شاهرخ
۱۵:۲۹ ۰۶ بهمن ۱۴۰۲
قیمت منطقی و درست آن همان قیمت جهانی هست که چند روز قبل خودتان گقتید یعنی حدود 8000 تومان. حالا اگر به صرفه نیست و یا این که می خواهید به کشاورزان کمک کنید می توانید از حقوقهای چند ده میلیونی وزرای بی عرضه و دیگر نهادهای باعث و بانی گرانی کم کنید و به آنها کمک کنید. با گران کردن قیمت آرد در سال قبل اجحاف بزرگی به مردم کردید و هر چیز خوراکی که مصرف می کردیم قیمتش چند برابر شد. همه جا داد و فریاد می کنید که از قیمت جهانی ارزان است و قاچاق می شود اینجا اصلا دم نمی آورید که سه برابر قیمت جهانی به خورد مردم بی نوا می دهید و بعد همان مسئولین بی عرضه ستاد نان کشوری به این هم قانع نیستند و هر روز دم از ارزانی قیمت نان می زنند تا مگر تنها قوت مردم را از سفره مردم دور کنند تا شاید پاداش گرسنگی کشیدن را از مسئولین رده بالاتر دریافت کنند.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۱۲ ۰۶ بهمن ۱۴۰۲
خب اگه ارزونتر میتونین وارد کنین وارد کنین!!!
مانع صادرات کشاورزام نشین!!!
Iran (Islamic Republic of)
علیرضا
۱۵:۰۱ ۰۶ بهمن ۱۴۰۲
با سلام، نظر به اینکه، مردم، عموماً از این یارانه، استفاده می‌کنند، اگر دولت نرخ خرید تضمینی گندم را بالاتر ببرد از نظر اقتصادی مانعی ندارد.
Iran (Islamic Republic of)
فرهاد
۱۴:۴۵ ۰۶ بهمن ۱۴۰۲
من که دیگه قید کشاورزی رو زدم امسال هرچی دارم و ندارم می فروشم مهاجرت میکنم به هر نا کجا آباد جز روستا و کشاورزی ! دیگه این همه ظلم به کشاورز قابل تحمل نیست ! کشاورزی در ایران یعنی هر چی امسال دربیاری دوباره باید سال دیگه بریزی تو زمین سال بعدش دوباره با هزار رنج مشقت جمع کنی دوباره بریزیش تو زمین!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۳۹ ۰۶ بهمن ۱۴۰۲
عزیز عکسی که گذاشتی برنج هست و اونم کمباین برداشت برنج هست اصلاح کن پروفسور
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۳۲ ۰۶ بهمن ۱۴۰۲
ه کیلو ۳۰ تمان خوبه چون دولت هیچ حمایتی از کشاورزان نمی کند و در عوض در بازار باید هر‌یلو ۱۰ هزار ت مان به مردم بدهد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۳۱ ۰۶ بهمن ۱۴۰۲
یکی از آشناها میگفت من ده هکتار برای کشت گندم اختصاص داده بودم اما چون این نرخ از سوی دولت اعلام شد و دیگه ارزش کاشت نداشت و 1هکتار بیشتر نخواهم کاشت... یه عده توی این مملکت چون سودشون توی وارداته هرگز راضی به خودکفایی نخواهند بود...مغزهای کوچک زنگ زده
Iran (Islamic Republic of)
شاهرخ
۲۰:۵۹ ۰۷ بهمن ۱۴۰۲
عزیز در خبری که چند روز قبل پخش کردند قیمت گندم با کیفیت روسیه حدود 8 هزار تومان است الان همین گندم در ایران 22 هزار تومان است این یعنی تمام اقلام خوراکی مردم سه برابر قیمت به دست مردم می رسد. الان گندم هم یواش یواش میشه مصداق خودروسازی های ما که با هزار بهانه با قیمت گزاف می فروشند. اصولا باید به عوض افزایش قیمت بهره وری و هزینه های تولید کاهش پیدا کند. الان با این قیمت اگر کسی از کشورهای همسایه وارد کند و به دولت بفروشد سودکلانی میبرد.
آخرین اخبار