اسماعیل گرامیمقدم سخنگوی حزب اعتماد ملی در گفتوگو با باشگاه خبرنگاران جوان درباره رویکرد اخیر اصلاح طلبان در انتخابات گفت: منتظر این هستیم که آخرین نتایج هیاتهای نظارت برای رسیدگی به اعتراضات هم بیاید، ولی آنچه که روشن هست این است که تاکنون جبهه اصلاحات لیستی ارائه نکردند و به نوعی اعلام کردند که شرکت در انتخابات نخواهند داشت، زیرا نامزدی را ندارند.
وی ادامه داد: البته من جزء مخالفان این موضع بودهام؛ زیرا معتقدم در حوزههایی که ما نامزد داریم باید از نامزدهای خود حمایت کنیم و از همین رو نیز من حضور مشروط را بیان کردم به این معنا که در جاهایی که نامزد داریم مانند تبریز، کردستان، قوچان، بندر انزلی و... جبهه اصلاحات میتوانست در این شهرها حضور داشته باشد که این نظر در جبهه اصلاحات رای نیاورد. زیرا معتقد بودند که این انتخابات حاشیهای و فرمایشی است.
سخنگوی حزب اعتماد ملی بیان کرد: در این انتخابات قاعدتا احزابی ممکن است با نام دیگری از اصلاح طلبان از برخی از نامزدها حمایت کنند، اما تا آن زمان معتقدم که جبهه اصلاحات باید صبوری کنند تا دید که چه تعدادی از نامزدها میتوانند تایید بگیرند.
گرامیمقدم پیش بینی خود را نیز اینگونه تشریح کرد: احتمال میدهم که تعدادی از اصلاح طلبان تایید شوند، اما تا الان عملکرد هیات نظارت با فرمایشات رهبری فاصله بسیاری دارد؛ برای مثال رهبر معظم انقلاب از اول سال بر مشارکت تاکید کردند همچنین رقابتی و سالم بودن انتخابات را مورد تاکید قرار دادند، اما متاسفانه هیاتهای نظارت با برخوردی سیاسی عملا به رقابت آسیب رساندند و زمانی که رقابت تنزل یابد طبعا مشارکت بالا قابل تردید است؛ بنابراین تردیدی که به وجود آمده بر رفتارهای هیات نظارت است.
وی افزود: بسیاری از افرادی که رد صلاحیت شدهاند براساس ماده ۲ و ۴ است که این یک برچسب سیاسی است؛ زمانی که نامزدی در انتخابات شرکت میکند یعنی هم جمهوری اسلامی را قبول دارد و هم اعتقاد به اسلام دارد، اما زمانی که ما اینطور افراد را بدون خط کش میگوییم که منتقد نظام هستند، ظلم به رهبری و نظام است. وقتی که کسی دبیر کل یک حزب است یعنی پایبند به بند ۲ و ۴ است بنابراین وقتی شورای نگهبان اینگونه با تکیه بر این بندها فردی را رد صلاحیت میکند یعنی در حال حذف سیاسی یک عده است و رفتار شورای نگهیان از این نظر بسیارمورد نقد است.
این فعال سیاسی اصلاح طلب ادامه داد: جای تاسف است که به جای بالا بردن مشارکت تعداد زیادی را رد صلاحیت کنیم و بهتر به نفع نظام بود که تایید صلاحیت بیشتری انجام میشد.
وی بیان کرد: راه حل اساسی به نظرم برای مشارکت بالا و خیره کننده این است که انتخابات به بعد از سال جدید منتقل شود؛ یعنی به اواخر فروردین و مجددا ثبت نامها را انجام دهند تا هم انتخابات گرمتر شود و رد صلاحیتها نیز تصحیح شود.
گرامیمقدم گفت: راه حل دیگر هم در دست دولت است از منظر گرانی و مالیاتهای زیاد که تمام اینها بر نارضایتی مردم موثر است. انتخابات باید به گونهای باشد که مردم احساس کنند نامزدها متفاوت هستند تا به مردم انگیزه مشارکت دهند، اما در حال حاضر تغییر و تفاوت بین نامزدها وجود ندارد.
بعد اینا میرن رو صندلیای سبز لم میدن و قانونای ازقبل نوشته شده را تصویب میکنن
تو پخش زنده ها هم که بعضی وقتا نشون میده موقع تصویب یه قانون انگاری دارن کوه میکنن
اگه جنابعالی نیت خدمت دارید ، ۴۵ روز بروید غزه خدمت کنید . اگه رفتی غزه و خدمت کردی ،اون موقع مردم روی خودت و حرفهایت حساب باز می کنند .
اگه به همه ی این نماینده ها پیشنهاد شود که اگر خواستید به مجلس بیایید اول باید ۴۵ روز به غزه بروید و بجنگید بعد وارد مجلس شوید ، به نظرتان چند درصد آنها حاضر می شوند به غزه بروند و چند درصدشان از کاندیدا شدن منصرف می شوند ؟!!!!!!
چون اصلاح طلبان تجمیع نشدن با هم کنار بیان و در فکر فتنه ای دیگرند