بهرام عظیمی کارگردان مجموعه پویانمایی «قصههای سلام» گفت: انتخاب سوژه این پویانمایی به علیرضا متوسل تهیه کننده کار «قصههای سلام» باز میگردد. البته ایده ساخت این مجموعه سالها پیش از سوی او مطرح گردید به گونهای که برای تولید آن حدود ۱۰ سال پیش با بنده و مرحوم ابوالحسنی گفتگو کرده بودند که متاسفانه طی اتفاقی تولید کار صورت نگرفت. به هرحال از آنجا که علیرضا متوسل تهیه کننده این مجموعه تجربه تدریس و آموزشهای مباحث قرآنی را دارند بهترین گزینه برای تهیه کنندگی این پویانمایی و مصور نمودن برنامه «درسهایی از قرآن» به صورت انیمیشن خواهند بود. در واقع این مجموعه ادامه درسهایی از قرآن است که سالها حجت السلام والمسلمین محسن قرائتی در رسانه ملی آنها را تدریس میکردند.
انیمیشن «قصههای سلام» سعی دارد با توجه به آیهها و سورههای قرآنی، مضمون و محتوای خود را پایه گذاری نموده و برنامهای را تولید کند که در عین به روز بودن مطالب و مباحثی که در قرآن وجود دارند هم اکنون در زندگی ما جاری و ساری هستند را عنوان کند. همچنین عنوان این پویانمایی نیز برگرفته از این موضوع است که با شروع کار در هر قسمت همه کاراکترها با آمدن در مقابل دوربین سلام خواهند کرد و سلام آنها در هر قسمت نوید روایت ماجراهایی جذاب است.
وی افزود: «قصههای سلام» در حال حاضر ۱۰کاراکتر اصلی خود را شناخته و به تناسب پیشرفت داستان ها، شخصیتهای جدیدی نیز به کار افزوده خواهند شد که در این مجموعه سعی کردیم تصویرگر خانوادهای باشیم که با پشت سر گذاشتن روزمره گیها گذران عمر میکنند. همچنین «قصههای سلام» در بطن ماجراهای خود به اقشار مختلف و سنین متفاوت نیز میپردازد و در کل با توجه به مضمون کار و سوژههایی که بخشی از قصهها را شکل میدهند کاراکترها را طراحی و چینش کرده ایم.
عظیمی عنوان کرد: «قصههای سلام» در انتقال پیامهای قرآنی خود به مخاطب حرکت مستقیم و واضحی ندارد بلکه این انتقال را به واسطه لایههای زیرین خود که محتوی داستانهای مختلف و ترسیم شده از بطن زندگیهای ساده و روزمره هستند، انجام میدهد و در نهایت در پایان هر قسمت مخاطب به ویژه نسل امروز با مواجه شدن با آیه و سورهای که قصه برمبنای آن نوشته و تولید شده در خواهد یافت مباحثی که ۱۴۰۰سال پیش جریان داشتند هم اکنون نیز در زندگی همه مردم جریان دارند که همین موضوع میتواند آغاز ایجاد سوالاتی در ذهن مخاطب شود که یافتن آنها چالشی محسوب میشود که خود امر جذابی است که قصههای سلام با پایان هر قسمت خود بر جای خواهد گذاشت.
البته در این پویانمایی که فیلمنامه آن براساس قرآن نوشته شده باید خیلی دقت کنیم که در ارائه مباحث، کوچکترین اشتباهی صورت نگیرد به گونهای که مخاطب با تماشای «قصههای سلام» به وضوح بتواند قصه را با آیهای که داستان از آن نشأت گرفته تطبیق دهد. ناگفته نماند برای جذابیتهای بیشتر قصههای این انیمیشن سعی خواهیم داشت از مباحث طنازانه نیز بهره بگیریم و اینگونه مباحثها را چاشنی داستانهای خود قرار دهیم که در این مورد نیز باید با احتیاط و توجه بسیار پیش برویم.
تهیه کننده «قصههای سلام» در پاسخ به این سوال که پویانماییهای داخلی تا چه توان رقابت با تولیدات انیمیشن خارجی را دارند بیان کرد: در این مورد باید گفت وضعیت تولیدات انیمیشنی کشور به گونهای است که گاها میتوانند با تولیدات خارجی وارد گود رقابت شوند. مثلا همین مجموعه «قصههای سلام» از محتوایی برخوردار است که نمیتوان گفت صرفا برای کشور ایران است چرا که ماجراهای آن بین المللی بوده، چون قصههای آن متشکل از عشق، محبت، دوستی و روابط بین آدم هاست و اینها موضوعاتی هستند که در همه جای دنیا برای مخاطبان قریب است.
وی در پایان مطرح کرد: این انیمیشن را میتوان جزو تولیدات قرآنی طبقه بندی کرد و اتفاقات جاری در آن همه به روز هستند همچنین در روایت قصهها سعی کردیم از هر پیچیده گویی و پیچ و تاب دادن داستانها فاصله بگیریم و فضاهای آن نیز همگی برای مخاطب ملموس خواهند بود. در واقع «قصههای سلام» یک اثر علمی تخیلی نیست که بخواهیم در راستای همزاد پنداری مخاطب با داستانهای آن تمهیدی بیاندیشیم، بلکه قصه آن همان ماجراهایی است که هر کدام از ما در طول روز با آنها مواجه میشویم بنابراین مخاطبان با تماشای کار قطعا با مجموعه، داستان و حتی شخصیتهای آن همزاد پنداری خواهند کرد.