صنعت نفت گچساران در دولت سیزدهم توانست گام‌های محکمی در زمینه افزایش تولید نفت، انتقال ایمن و پایدار مواد نفتی در شبکه خطوط لوله بردارد.

صنعت نفت گچساران در دولت سیزدهم توانست گام‌های محکمی در زمینه افزایش تولید نفت، انتقال ایمن و پایدار مواد نفتی در شبکه خطوط لوله، خودکفایی در ۷۵ درصد کالا‌های های مورد نیاز خود، صرفه‌جویی در مصرف سوخت و افزایش همکاری با شرکت‌های دانش‌بنیان بردارد.

این صنعت با تبعیت از راهبرد‌های درست و اصولی تدوین‌شده از سوی دولت سیزدهم بصورت پویا و بی وفقه در حال اجرای طرح‌های عملیاتی زیادی است بطوری که انتقال پایدار و ایمن موادنفتی، افزایش تولید نفت، ارتقای ایمنی و صیانت از محیط زیست و صیانت از خطوط لوله و تجهیزات و عملیات ایمن‌سازی خطوط لوله از جمله رویکرد‌های مهم این شرکت محسوب می‌شود.

صنعت نفت و گاز گچساران با بیش از یک قرن فعالیت تولید نفت با پشت سر گذاشتن فراز نشییب‌های فراوان توانست با وجود تحریم‌های ظالمانه دشمنان میزان تولید نفت را که در چند سال پیش که به کمترین میزان خود یعنی ۵۰ هزار بشکه در روز بود را به سقف تولید یعنی ۵۸۰ هزار بشکه در روز برساند.

این صنعت علاوه بر تحقق همه تعهدات در زمینه تامین نفت و گاز مورد نیاز کشور توانست شرکت‌های دانش بنیاد را حمایت و برای رفاه ساکنان حوزه گستره خود استان‌های کهگیلویه و بویراحمد، خوزستان، بوشهر و فارس اقدامات چشمگیری انجام دهد.

شرکت بهره برداری نفت و گاز گچساران با ۱۰ واحد بهره‌برداری، هفت واحد نمک‌زدایی، ۹ ایستگاه تقویت فشار گاز، چهار ایستگاه تزریق، سه کارخانه گاز و گاز مایع، ۶ واحد آبرسانی و ۸۵ مجموعه سرچاهی با بیش از هفت هزار و ۵۰۰ کیلومتر خطوط لوله به عنوان قلب صادرات نفت خام کشور تبدیل شده و علاوه بر رونق تولید در این شهرستان نقش مهمی در درآمد‌های نفتی و توسعه اقتصادی کشور دارد.

افزایش تولید نفت

مدیرعامل شرکت بهره برداری نفت و گاز گچساران گفت: تولید نفت در این منطقه نفت خیز و ظرف ۲ سال گذشته از ۵۰ هزار بشکه به بالای ۵۸۰ هزار بشکه در روز افزایش یافته است.

غلامرضا کمالی ابراز کرد: شرکت بهره برداری نفت و گاز گچساران دومین شرکت تولید کننده نفت در کشور و یکصد درصد از برنامه تولیدی این محقق شده است.

وی ابرازکرد: نخستین چاه شرکت بهره‌برداری گچساران سال ۱۳۰۴ شمسی حفاری و نخستین کارخانه بهره‌برداری در مجموعه گچساران یک، سال ۱۳۲۲ با ظرفیت اسمی ۲۴۵ هزار بشکه در روز احداث و عملیاتی شد.

کمالی با اشاره به محصولات تولیدی این شرکت افزود: نفت خام، گاز، گاز مایع و نفتا چهار محصولی است که شرکت نفت و گاز گچساران تولید می‌کند و این شرکت در گستره‌ای به عرض ۱۵۰ کیلومتر و طول ۳۵۰ تا ۴۰۰ کیلومتر در محدوده چهار استان فارس، خوزستان، بوشهر و کهگیلویه و بویراحمد فعالیت دارد.

مدیرعامل شرکت بهره‌برداری گچساران ادامه داد: این شرکت یکی از پنج شرکت زیرمجموعه شرکت ملی مناطق نفت‌خیز جنوب با ۲۳ میدان نفتی است که هم‌اکنون ۱۶ میدان آن فعال و همچنین ۸۵۷ حلقه چاه و ۱۰۵ مجموعه تفکیک‌گر در کنار چاه‌ها قرار دارد که به هرکدام از این تفکیک‌گر‌ها تعداد قابل‌توجهی چاه متصل است.

راه اندازی واحد نمکزدایی ۱۰ هزار بشکه‌ای بی بی حکیمه پس از چهار سال توقف

مدیرعامل شرکت بهره برداری نفت و گاز گچساران گفت: عملیات تعمیرات اساسی و راه‌اندازی واحد نمکزدایی بی بی حکیمه یک با۱۰ هزار بشکه در روز پس از چهار سال توقف، با تلاش برای بررسی این صنعت با موفقیت انجام شد.

کمالی ابراز کرد: تعمیر و بازسازی، تجهیزات و ماشین آلات مرتبط با افزایش تولید نفت در دولت سیزدهم در دستور کار این شرکت قرار گرفت.

وی ابراز کرد: این نمکزدایی در سال ۱۳۹۸ بدلیل کاهش تکلیفی از تحریم‌های ظالمانه از مدار خارج شد و پس از مدت زمان حدود چهار سال توقف، در مردادماه امسال تعمیرات اساسی آن شروع و هم اکنون تعمیرات اساسی ۱۶ تجهیز اصلی. این واحد انجام شده است.

کمالی بیان کرد: واحد نمک زدایی بی بی حکیمه (س)، یکی از هفت واحد نمک زدایی این شرکت است که در فاصله بیش از هشت کیلومتری شهرستان گچساران با ظرفیت فرآورش روزانه ۵۵ هزار بشکه نفت در دهه فجر سال ۱۳۹۶ احداث و راه اندازی شد.

وی بیان کرد: واحد نمک زدایی بی بی حکیمه، یک نفت شور سبک استحصال از مخازن «نرگسی»، «چلینگر»، «گرنگان» و «سولابدر» فرآورش وشیرین سازی می‌کند.

کمالی ادامه داد: نفت شور سبک واحد بهره برداری بی بی حکیمه یک پس از انجام مراحل تفکیک و گرم شدن بوسیله ۲ردیف پیش گرمکن و حذف میزان گاز H ۲ S بوسیله برج هیدروژن سولفوره زدا (کاهش H ۲ S از ۳۰۰۰ ppm به ۷۵ ppm) به واحد نمکزدایی بی بی حکیمه یک ارسال می‌شود.

ایمن سازی هزار کیلومتر از خطوط لوله نفت در دولت سیزدهم

کمالی با اشاره به ایمن‌سازی خطوط لوله نفت گچساران گفت: بیش از یکهزار کیلومتر عملیات ایمن‌سازی خطوط در دولت سیزدهم انجام شد که ۵۴۵ کیلومتر از این عملیات تا پایان سال ۱۴۰۱ و مابقی آن از ابتدای سال ۱۴۰۲ تکمیل شده است.

مدیرعامل شرکت بهره‌برداری نفت و گاز گچساران تصریح کرد: این میزان عملیات با هدف جلوگیری از وقفه در کار تولید نفت، بالابردن ضریب ایمنی و پیشگیری از آثار زیانبار زیست محیطی اجرا شد.

تولید ۷۵ درصد کالا‌های مورد نیاز شرکت نفت گچساران در کشور

مدیر عامل شرکت بهره برداری نفت و گاز گچساران گفت: ۷۵ درصد از کالا‌های مورد نیاز این شرکت از سوی شرکت‌های دانش بنیان داخلی تولید که نشان می‌دهد این صنعت به جوانان نخبه کشور اعتماد دارد.

کمالی افزود: بیش از سه هزارو ۵۰۰ قلم انواع کالای مورد نیاز این شرکت با اعتباری بیش از ۶۶۸ میلیارد ریال در دولت سیزدهم باهدف حمایت از تولید داخلی، از سوی تولیدکنندگان و سازندگان داخلی ساخته شده و در اختیار بخش‌های مختلف قرار گرفته است.

وی ادامه داد: شرکت بهره‌برداری نفت و گاز گچساران در مقایسه با سال گذشته با رشد بیش از ۵۰ درصدی در تأمین کالا مواجه بوده که این روند به این معناست که این شرکت برای افزایش تولید و رسیدن به برنامه تولیدی مورد نظر در حال برداشتن گام‌هایی بلند است.

جمع آوری گاز‌های مشعل‌ها

کمالی با بیان اینکه جمع آوری گاز‌های مشعل در دولت سیزدهم، انقلابی بزرگ را در کشور رقم زده است، گفت: گاز‌های مشعل به عنوان یک ثروت ملی جمع آوری و به پالایشگاه گاز بیدبلند خلیج فارس منتقل خواهند شد.

وی بیان کرد: هم اکنون تعامل سازنده‌ای میان مجتمع‌های پالایشگاهی گاز ۹۰۰ و ۱۲۰۰ به منظور تامین خوراک پالایشگاه بیدبلند خلیج فارس با هدف توسعه پایدار برقرار است.

کمالی اظهار کرد: جمع‌آوری گاز‌های مشعل به منظور جلوگیری از سوزندان این ثروت ملی، جلوگیری از آلایندگی محیط زیست، هوا و استفاد از ظرفیت خالی پالایشگاه گاز بید بلند در راستای تکمیل زنجیره ارزش انجام شده است.

کمالی عنوان کرد: طرح جمع آوری گاز‌های مشعل یکی از طرح‌های بزرگ وزارت نفت است که اقدامات خوبی در این زمینه تاکنون انجام گرفته و انتظار می‌رود با تمام توان در جهت به حداقل رساندن این گاز‌ها اقدامات لازم انجام شود.

وی با اشاره به اینکه بخشی از گاز مورد نیاز کشور از میادین گازی شرکت نفت و گاز گچساران استخراج می‌شود، گفت: این گاز پس از فراوری در مجتمع گاز و گاز مایع ۹۰۰ به پالایشگاه بید بلند خلیج فارس ارسال و سپس به شبکه گاز کشور تزریق می‌شود.

اجرای مسئولیت‌های اجتماعی زمینه ساز امنیت پایدار تولید

کمالی با اشاره به اینکه شرکت نفت و گاز گچساران یکی از شرکت‌های پیشرو در زمینه مسئولیت اجتماعی است گفت: این شرکت از سال گذشته تاکنون به بیش از ۲ هزار و ۱۰۰ درخواست پاسخ داده که در این زمینه حدود یکهزارو ۸۰۰ میلیارد ریال هزینه از سوی این شرکت محاسبه شده است.

مدیرعامل شرکت بهره برداری نفت و گاز گچساران گفت: با هدف افزایش تولید نفت، در دولت سیزدهم بیش ازچهار هزار ۵۰۰ کیلومتر از خط لوله نفت و گاز مناطق سخت گذر زیر پوشش شرکت بهره برداری نفت و گاز گچساران شست و شو (توپک رانی) شد.

وی تصریح کرد: این میزان شست و شوی خط لوله انتقال نفت به منظور ایمن سازی خط لوله انجام شده است.

مهمترین چالش‌های صنعت نفت گچساران

وی ابراز کرد: مهم‌ترین چالش در شرکت بهره‌برداری نفت و گاز گچساران نیروی انسانی است که دلیل اصلی این مشکل برگزار نکردن به‌موقع آزمون‌ها در جذب نیرو‌های فنی است، به‌گونه‌ای که هم‌اکنون حدود یک‌پنجم سمت‌های پایه رسمی سازمان با کمبود نیرو مواجه است.

کمالی گفت: در بخش فنی به‌دلایل مختلف از جمله بازنشسته شدن نیرو‌ها، فوت یا ترک شغل موجب شده مه این امر موجب فشار کار روی نیرو‌های موجود این شرکت شده و آن‌ها را به فرسودگی و یا عدم تمرکز مواجه کند.

وی تأکید کرد: باید به نیرو‌های در حال رزم جبهه اقتصادی توجه بیشتری شود تا این نیرو‌ها با انگیزه مضاعف بتوانند روز به روز بر افتخارات این سرزمین بیفزایند.

مدیرعامل شرکت بهره‌برداری نفت و گاز گچساران افزود: هم‌اکنون این شرکت ۶ هزار و ۲۰۰ نیرو فعال دارد که از این تعداد ۲ هزار و ۵۵۰ نیروی رسمی، یکهزار و ۵۰ نفر نیروی قراردادی و بقیه ارکان ثالث هستند.

برچسب ها: صنعت نفت ، نفت و گاز
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.