علی چاله چاله رییس سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه در آستانه سالروز پیروزی انقلاب، با اشاره به تحولات بخش کشاورزی استان در دوران پس از پیروزی انقلاب اسلامی، گفت : مجموع تولیدات کشاورزی کرمانشاه پیش از انقلاب ۸۰۰ هزار تن بود که اکنون به بیش از پنج میلیون و ۸۰ هزار تن رسیده که نشان از افزایش بیش از شش برابری تولیدات کشاورزی کرمانشاه نسبت به قبل از انقلاب دارد.
چاله چاله یادآور شد: افزایش تولیدات کشاورزی در کرمانشاه بدون افزایش سطح زیر کشت و در شرایط تحریمها صورت گرفته است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه در ادامه با بیان اینکه سال ۱۳۵۷ میزان تولیدات زراعی کرمانشاه ۶۷۰ هزار تن بود که این رقم در حال حاضر به بیش از چهار میلیون و ۱۵۴ هزار تن رسیده، افزود: میزان تولید گندم استان در سال ۱۳۵۷ حدود ۲۷۰ هزار تن بود که در سال زراعی گذشته به آمار بی سابقه تولید یک میلیون و ۶۱ هزار تن گندم در استان رسیدیم، آن هم در شرایطی که شاهد خشکسالی نسبی در بعضی مناطق استان بودیم. همچنین در اوایل انقلاب میزان تولید جو در استان ۷۸ هزار تن بود که به ۴۴۱ هزار تن رسیده است.
چاله چاله سطح باغات استان کرمانشاه را در سال ۱۳۵۷ حدود ۱۵ هزار هکتار و در حال حاضر بیش از ۴۵ هزار هکتار عنوان کرد و گفت: از این میزان باغ بیش از ۵۰۰ هکتار آن باغ مدرن بوده و بزرگترین باغ سایبان کشور نیز در سطح ۴۰ هکتار در شرف افتتاح است.
چاله چاله افزود: تولیدات باغی استان کرمانشاه در سال ۱۳۵۷ حدود پنج هزار تن بود و در حال حاضر در استان سالانه ۳۴۶ هزار تن تولید باغی داریم.
وی سپس به تولیدات گلخانهای قبل و بعد از انقلاب اشاره داشت و گفت: گلخانههای کرمانشاه در سال ۱۳۵۷ محدود به گُل تزئینی بوده، ولی امروز ۱۲۶ هکتار اراضی تحت پوشش محصولات گلخانهای در کرمانشاه وجود دارد.
وی اظهار داشت: ضریب مکانیزاسیون بخش کشاورزی کرمانشاه نیز سال ۱۳۵۷ حدود ۲۷ صدم اسب بخار بود که در حال حاضر به ۲.۳۴ اسب بخار رسیده است.
چاله چاله به تولیدات دامی قبل و بعد انقلاب اشاره کرد و گفت: میزان کل تولیدات دامی استان کرمانشاه در سال ۱۳۵۷، ۱۲۹ هزار تن بود که در حال حاضر بیش از ۵۸۲ هزار تن انواع محصولات دامی در استان تولید میشود.
وی افزود: تولید گوشت قرمز در سال ۱۳۵۷ تنها ۱۲ هزار و ۵۰۰ تن بود و امروز سالانه بیش از ۴۲ هزار و ۵۰۰ تن گوشت قرمز در استان تولید میشود. همچنین قبل از پیروزی انقلاب سالانه ۱۵ هزار تن گوشت مرغ به صورت سنتی در استان کرمانشاه تولید میشد و این رقم در حال حاضر به ۷۱ هزار و ۴۰۰ تن تولید صنعتی رسیده که رشد نزدیک به پنج برابری داشته است.
چاله چاله با اشاره به تولید ۵۰۰ تنی عسل در سالهای ابتدایی پیروزی انقلاب اسلامی در استان کرمانشاه، یادآور شد: تولید عسل استان در حال حاضر بیش از هشت هزار تن است.
وی افزود: سال ۱۳۵۷ صنایع تبدیلی تکمیلی خیلی کمی در بخش کشاورزی داشتیم، ولی پس از گذشت ۴۵ سال از انقلاب ۳۱۳ واحد صنایع تبدیلی بخش کشاورزی با ظرفیت فرآوری بیش از دو میلیون و ۸۶۶ هزار تن در استان مشغول فعالیت میباشند.
وی سپس با اشاره به پیشرفتهای خوب صورت گرفته در استان در حوزه تولیدات شیلاتی اظهار داشت: سال ۱۳۵۷ میزان کل تولیدات شیلاتی استان کرمانشاه حدود ۵۰۰ تن بود که این میزان در حال حاضر بیش از ۲۱ هزار و ۵۰۰ تن است.
وی با بیان اینکه استان کرمانشاه در حال حاضر رتبه اول تولید ماهیان گرمابی بین استانهای غیرساحلی کشور را دارد، افزود: در زمینه تولید ماهیان سردابی رتبه پنجم بین استانهای غیرساحلی را داریم.
چاله چاله با اشاره به تجهیز اراضی استان به سیستمهای نوین آبیاری تحت فشار گفت: پیش از انقلاب توجه کافی به تجهیز اراضی به سیستمهای نوین آبیاری نشده بود، اما پس از انقلاب ۱۳۲ هزار هکتار از اراضی استان به سیستمهای نوین آبیاری مجهز شدهاند و بزرگترین ابر پروژه رودخانههای مرزی و شبکههای آبیاری فرعی غرب کشور پس از انقلاب در استان کرمانشاه اجرا شده است .