علی اکبر صفایی مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی در نشست خبری امروز خود با بیان اینکه سند توسعه دریا محور به عنوان یکی از مهم ترین نقطه عطف در حوزه دریا به شمار می رود و تمامی مجموعه حوزه دریایی کشور همگرا کرده است گفت: سند توسعه دریا محور یک سند بالادستی است و طبق این سند دریا یکی از مهم ترین پیشران های اقتصادی کشور به شمار می رود و آینده خوبی را در تمامی بخش های اقتصادی کشور به شمار می رود.
او ادامه داد: کارگروه حوزه دریایی نظرات ارگان های دولتی از همه بخش های خصوصی و انجمن های فعال که در سطح ملی صاحب نظر در بخش دریا هستند دریافت کرده اند.
وی افزود: علاوه بر برداشت و اقتباس نظرات از تمامی فعالان نخبگان و انجمن ها در حوزه دریایی و مطالعات تطبیقی کشورهای پیش رو در حوزه دریا تبدیل به یک سند شده است که این سند به هئیت دولت ارسال شده است و به زودی بررسی آن انجام می شود.
صفایی اظهار کرد: در حال حاضر نرم افزار جامع بندری ایجاد شده است که تمامی فعالیت های بندری کشور در آن قید شده و کیفیت به مردم بخش خصوصی و نرم افزار یکپارچه و جامع بندری و این اقدام در کنار پنجره صدور مجوز ها قرار دارد و هیچ کس برای دریافت خدمات بندری نیاز به مراجعه حضوری ندارد.
مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی درباره پروژه های عمرانی در دولت سیزدهم به بهره برداری رسیده است گفت: ۱۰۵ پروژه به ارزش۱۲۰ هزار میلیارد ریال از محل اعتبارات سازمان بنادر به بهره برداری رسید ه است.
معاون وزیر راه و شهرسازی گفت: بهره برداری از ۵۵ تجهیز و شناورهای بندری و دریایی که شامل جستجو شناورهای نجات، یدک کش شناورهای راهنما بر و شناورهای لایروبی آلودگی دریایی که ارزش آن ۱۳۲ ميليون یورو بوده انجام شده است.
وی افزود: در حوزه تجهیزات که تماما تولید داخل بوده و در دست اجرا است به پیشرفت فیزیکی ۵۵تا ۸۰ درصد رسیده ایم.
صفایی اظهار کرد: ۵۳ فروند تجهیز دریایی و بندری به اعتبار ۱۱۵ ميليون یورو و ۲هزارو ۵۴۹ میلیارد ریال که شامل یدک کش، ماشین آتش نشان و... به پیشرفت فیزیکی ۵۴ درصدی رسیده ایم و این پروژه در دست اجرا است و همچنین تجهیزات دریایی و بندری بیش از ۱۰۰ فروند در دست برنامه ریزی است.
مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی با تاکید بر اینکه پیش از این قول داده بوده ایم که کل ناوگان و دریایی کشور نوسازی خواهد شد و امروز به اجرایی شدن آن نزدیک شده ایم گفت: عمر برخی از تجهیزات بسیار زیاد بود اما هم اکنون با نوسازی این ناوگان ۲۰ تا ۳۰ سال بیمه شده اند و تا به امروز نوسازی به این عظمت نداشته ایم.
وی در خصوص پروژه های عمرانی طی امسال در دست اجرا بوده است هم گفت: ۲۹۱ پروژه فعال در دست اجرا داریم که ارزش ریالی آن ۵۲۰ هزار میلیارد ریال بوده که اجرای آن کم سابقه بوده است و طی امسال ۸۳ هزار میلیارد ریال از این اعتبار تامین شده و ۷۳ درصد جذب نقدینگی داشته ایم و مابقی این اعتبارات هم سال آینده تامین و تحویل خواهیم داد.
صفایی به سرمایه گذاری بخش خصوصی در دولت سیزدهم اشاره کرد و گفت: با سرمایه گذاری بخش خصوصی ۱۸ پروژه به ارزش ۴هزارو ۶۰ میلیارد ریال که شامل سیلو نگهداری غلات مواد معدنی ،کارخانه خوراک و طیور و ترمینال ریلی به بهره برداری رسیده است همچنین یکی از سیاست های که ابلاغ شده مربوط به نگهداری کالاهای اساسی از جمله گندم،ذرت بود که پیش از این در انبارهای روباز نگهداری می شدند اما در حال حاضر این کالاها در انبارهای سر بسته نگهداری میشد و به دستور وزیر راه وشهرسازی سیلوی غلات ساخته و مخازنی برای نگهداری روغن تهیه شده که از این طریق سلامت و امنیت غذایی مردم حفظ می شود.
او در خصوص قراردادهای سرمایه گذاری هم در حوزه بنادر گفت: بیش از ۵۰۰ هزار میلیارد ریال قرارداد در پایان آذر ماه امسال امضا شده بود که عملیات اجرایی آنها شروع شده و هم اکنون با بخش خصوصی هم بیش از ۵۰ هزار میلیارد تومان قرارداد منعقد کرده ایم و از امسال مجموع فعالیت های که به بهره برداری رسیده آثار خوبی برجای گذاشته است.
وی در خصوص پروژه های که در ایام دهه فجر به بهره برداری می رسد گفت: آمادگی داریم ۴۳ پروژه بندری و دریایی به ارزش ۶۵ همت به بهرهبرداری خواهد رسید و در دور دوم سفرهای رئیس جمهور به هرمزگان آمادگی افتتاح برای پروژه های ازجمله بندر ابوموسی که جزو بندر مسافری به شمار می رود و بندر سیریک، به بهره برداری خواهد رسید.
وی افزود: ۷نقطه از ۱۱ نقطه در بنادر هرمزگان از جمله اسکله و رمپ برای سوار و پیاده کردن مسافر قرار داده ایم. همچنین ۲۱هزار میلیارد تومان سرمایه گذاری بخش خصوصی در بندر هرمزگان انجام شده و ۲هزار و۴۰۰ هکتار اراضی به بندر شهید رجایی اضافه شده است .