سید احسان خاندوزی سخنگوی اقتصادی دولت در نشست خبری امروز خود با بیان اینکه اولویت سیاستگذاری دولت سیزدهم از ابتدا آغاز به فعالیت، رونق بخشی به متغیرهای حقیقی اقتصاد، مهار متغیرهای اسمی مانند تورم، بازگرداندن روند مثبت سرمایه گذاری، بهبود محیط کسب و کار و رفع موانع تولید بوده است گفت: رهبر معظم انقلاب در جلسه امروز صبح خود با کارآفرینان نیز با تاکید بر اینکه سیاست مهار رشد نقدینگی یکی از اولویتهای کشور است، در عین حال بر تامین مالی تولید و اهمیت رونق بخشی به این بخش نیز تاکید موکد داشتند.
* افزایش ۵۵ درصدی تحقق منابع پایدار بودجه
خاندوزی با اشاره به آخرین گزارش خزانه داری کل کشور در خصوص عملکرد بودجهای دولت در پایان دیماه امسال گفت: دولت سیزدهم تلاش کرد ناترازی بودجهای را بدون استقراض از بانک مرکزی مرتفع کند و این موضوع در ۲ سال گذشته بصورت کامل محقق شد.
او گفت: به خاطر دارید که در ادوار گذشته، دولتها کسری خود را با دست اندازی به منابع بانک مرکزی، به جامعه تحمیل می کردند؛ اکنون در دولت سیزدهم خدارا شاکریم که توانستیم این روند را متوقف کنیم.
خاندوزی اظهار کرد: در ۱۰ ماهه امسال ۹۴ درصد درآمدهای پایدار بودجه به ارزش ۸۲۶ هزار میلیارد تومان محقق شده است که این میزان نسبت به سال گذشته ۵۵ درصد رشد را نشان می دهد.
وی بیان کرد: علاوه بر درآمدهای بودجه، سایر دریافتیهای دولت را اگر به این رقم اضافه کنیم، مجموع منابع و دریافتیهای بودجه به ۱۳۹۴ هزار میلیارد تومان افزایش پیدا می کند.
وزیر اقتصاد و دارایی بیان کرد: در بخش مصارف نیز ۱۳۳۹هزار میلیارد تومان تحقق مصارف داشتیم که ۸۰ درصد مصارف پیش بینی شده برای بودجه بوده است.
وی تاکید کرد: دولت تا پایان دی ماه امسال، هیچ استقراضی از بانک مرکزی به منظور مدیریت بودجه خود انجام نداده است.
* رشد ۸۶ درصدی پرداخت بودجه عمرانی در ۱۰ ماهه امسال
سخنگوی اقتصادی دولت با اشاره به نقش آفرینی دولت در رونق بخش واقعی اقتصاد گفت: یکی از مصادیق فعالیت مولد دولت، تامین بودجه عمرانی و پرداختیهای مرتبط با این حوزه است.
او گفت:در پایان بهمنماه امسال، میزان تحقق بودجه عمرانی به عدد ۱۶۱ هزار میلیارد تومان رسیده است که این مقدار نسبت به سال گذشته ۸۶ درصد افزایش پیدا کرده است.
خاندوزی توضیح داد:همچنین امسال تلاش شد تا پرداختیهای عمرانی بصورت پایدار در طول ماههای سال واریز شود تا مانند سالهای گذشته شاهد تجمیع در ماههای پایانی سال نباشیم.
* امیدواریم مجلس در ایجاد ناترازی بودجه ای تجدیدنظر کند
خاندوزی با بیان اینکه تلاش دولت در بودجهریزی این بوده که کمترین مقدار ناترازی را به کشور تحمیل کند گفت: در لایحه پیشنهادی دولت برای بودجه سال آینده نیز تلاش کردیم تا درآمدها بصورت واقعی پیشبینی شود.
وی افزود:اما شاهد بودیم که برخی تغییرات در مجلس شورای اسلامی رقم خورد که این اقدام هدفگذاریهای مهم مانند مهار تورم را با ابهام مواجه میکند.
وزیر اقتصاد و دارایی با بیان اینکه همچنین مصارفی به بودجه اضافه شد که درآمدهای پایدار برای تحقق آنها در دسترس نیست گفت: به طور قطع در صورتی که درآمدهای پایدار برای تامین مصارف وجود داشت، دولت از مصوبات مجلس استقبال میکرد،اما مسئله این است که منابع پایدار غیر تورم زا برای این مصارف وجود ندارد.
وی افزود:امیدواریم در مراحل پایانی بررسی بودجه سال آینده، تجدید نظر نسبت به تحمیل ناترازیها رقم بخورد.
* تورم تولیدکننده به پایین ترین نرخ 3.5 سال گذشته کاهش یافت
سخنگوی اقتصادی دولت با اشاره به اینکه یکی از گزارشهای مهم در خصوص متغیرهای اسمی اقتصاد، تورم تولید کننده است که در روزهای گذشته آخرین اطلاع آن برای دیماه منتشر شد افزود:بر اساس گزارش بانک مرکزی، تورم ماهانه تولید کننده در دی ماه امسال با ۱ درصد کاهش نسبت به ماه قبل به ۰.۰۶ درصد رسید که این نرخ کمترین نرخ از مرداد ۱۴۰۱ به بعد است.
او گفت: تورم نقطه به نقطه نیز با ۲.۸ درصد کاهش به ۳۱.۲ درصد رسید که فاصله مهمی با تورم مصرف کننده دارد و این نرخ از خرداد ۱۳۹۹کمترین مقدار را ثبت کرده است. در واقع کمترین نرخ در ۳.۵ سال گذشته بوده است.
* کاهش تورم را باید با افزایش قدرت خرید، در سفره مردم محسوس کنیم
خاندوزی با بیان اینکه قبول داریم که آثار کاهش تورم و رونق اقتصادی در زندگی مردم کمتر احساس شده است که این موضوع پایداری در بهبود شاخصها را میطلبد گفت: تلاش دولت این است که با ایجاد ثبات در متغیرها، آثار بهبود شاخص ها و کاهش تورم را در سفره مردم ملموس ومحسوس کند.
* سهم بهره وری از رشد اقتصادی به بالاترین میزان ۱۰ سال اخیر رسید
خاندوزی با بیان اینکه علاوه بر تلاشهای دولت به منظور ارتقا عوامل تولید برای تحقق رشدهای اقتصادی بالا، یکی از مهمترین شاخصهای اثرگذار بر فرایند رشد، مسئله بهره وری است گفت: براساس آخرین گزارش سازمان اداری و استخدامی، در سال ۱۴۰۱ از ۴ درصد رشد اقتصادی، ۳.۱درصد از محل بهرهوری محقق شده است.
وی افزود: این موضوع نشان دهنده سهم بیش از ۷۵ درصدی بهره وری در رشد اقتصادی کشور است.
او با بیان اینکه برآوردها نشان میدهد که بهرهوری نیروی کار در سال ۱۴۰۱ معادل ۲.۸ درصد و بهرهوری سرمایه ۳.۵ درصد بوده است گفت: شاخص بهره وری در سال ۱۴۰۱(یعنی ثبت عدد ۳۰۱ درصد) بالاترین میزان در ۱۰ سال گذشته بوده است.
یا کاهش نقدینگی و کاهش هزینه های دولت
راهکار دومی سریعتره
دولت باید نهادهای زیانده رو منحل کنه
کارمندانمازاد رو اخراج کنه
سازمانهای موازی رو ادغام کنه
بودجه سازمانهای با بهره وری پایین رو کم کنه
ارتش و سپاه و بسیج و نیروی قدس باید تجمیع و ادغام شن دولت دیگه نمیتونه به ۳ میلیون نفر نون بده که کارایی ندارن یه ارتش حرفه ای ۲۰۰ هزارنفره بسازید
معلمان دینی قران عربی مشاور پرورشی رو بطور رایگان به مساجد بسپرید و بار سنگین اموزش پرورش رو کم کنید
کدام مشکل مردم حل شد
گرونی
تورم
بورس
معیشت
مسکن
کدام ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
حدیثی از معصوم روایت شده که میفرماید کسی که تصدی اموری از امور مسلمین را در دست میگیرد در حالیکه صلاحیت و توانایی آنرا ندارد به مسلمین خیانت کرده است.
ما که ایران زندگی می کنیم ، این موارد را نمی بینیم .
ایشان وزیر مالیات است نه وزیر اقتصاد ! و تنها هنری که داشته اخذ مالیات آنهم با اجحاف ، از خلق الله است.
اگر الفبای اقتصاد میدانستید، باید میفهمیدید که مشکل کشور با مالیات حل نخواهد شد بلکه موجب گرانی بیشتر و افت بیشتر ارزش پول ملی خواهد شد که شده .
اگر اقتصاد میدانستید بجای اینکه تمام هممتت را برای مالیات بستن بر جیب مردم صرف کردید ، صرف رونق تجارت خارجی و وارد شدن دلار و ارز خارجی به داخل کشور کرده بودید. توسعه تجارت خارجی . توسعه صنعت توریسم و روشهایی که ارز به کشور وارد شود نه اینکه دولت دست در جیب مردم کند و مردم نیز،به ناچار دست در جیب هم !
بجز چند قلم کالا ، دولت دست تولید کننده را برای افزایش قیمت تا هرکجا که خریدار داشته باشد باز گذاشته.و این سیاستی است بسیار خطرناک که البته درک آن بر اهل فن آسان است.
مثل روغن کنجد که ۲ سال قبل ۱۳۰ هزار تومان بود الان بالای ۶۰۰ هزار تومان قیمت خورده ! البته به نفع دولت است چون ۱۰ درصد آن مالیات میشود و به خزانه دولت وارد میشود. و البته ۱۰ درصد از ۶۰۰ هزار تومان برای دولت خیلی بهتر است از ۱۰ درصد از ۱۳۵ هزار تومان !
اما جناب وزیر مالیات !
باید تا حالا متوجه شده باشی که مشکل کشور با مالیات # حل نخواهد شد ! بلکه بدتر میشود.
مثل تشنه ایی که از آب شور دریا بخواهد رفع عطش کند !
شمایی که می دانی در پشت پرده مراودات ادارات و شرکتهای دولتی و خصوصی چه می گذرد و بخاطر حفظ صندلی چرکین وزارت نم پس نمی دهی
من شخصا فردای قیامت یقه ات را می گیرم چه جوانها که تباه نشد بخاطر سکوت شما درمقابل فصاد.
ولک وقتی کار را گرفتی 250 هزار تومان قیمت گوشت بود حالا 700و داره هم میاد بالاتر!!! کجا کاهش شده ؟!!! یا اینکه عادت به دروغ گفتن دارید و از بس که دروغ می گویید دیگر دروغ خودتون رو هم باور کردید و می خواهید هم مردم دروغ محضتان را باور کنند!!!!
قال الله تعالی فی محکم کتابه العزیز :"وَيْلٌ يَوْمَئِذٍ لِّلْمُكَذِّبِينَ ﴿المطففين: ١٠﴾" 24 مورد به ازای هر ساعت یک ویل خدا گفته است!!!
حال مسئولین مان از دروغ گفتن علنی هیچ ابایی ندارن!!!
لاحول ولاقوة الا بالله العلی العظیم و انا لله و انا الیه راجعون و نستغفرک ربنا و نتوب الیک من کل ذنب عظیم و العاقبة للمتقین.
اللهم ارحمنا و تقبل دعاء اللهم انت حسبنا و علیک توکلنا و الیک انابتنا یا رحمن یا رحیم فغفر لنا بحق محمداٍ و آله الطیبین الطاهرین.
این تو و همقطاران توست که فکر می کنید فقط آمار روی کاغذ تورم را کاهش می دهد
والا اینطور سر بچه ۲ ساله هم نمیشه کلاه گذاشت
۲ درصد تورم کم شده ، خودتو کشتی
که این دو درصد هم این ماه با بالا رفتن دلار تو این چند روزه دوباره برگشت بالای ۴۰ درصد
فقط حرف میزنند و دیگر هیچ
و تورم هم میشه صفر و حتی زیر صفر درصد.......
هیچ فکر کردین بانکها سود سپرده ای که میزارید از کجا میاره ؟؟؟؟؟؟؟؟؟
با خلق پول بدون پشتوانه...
همین ایجاد نقدینگی بالا و بی ارزش شدن پول ملی میشه...
الان نظری درباره زیان 40 درصدی مردم نداری؟
سهمی مثل کالا که اول امسال خریدم الان 50 درصد تو زیان هست
دلار شصت هزار تومان...... جذاب نیست عایا ؟؟؟؟
سهمیه بنزین ذخیره در کارتها رو که دزدیدن...
فقط مونده جهت ادامه حیات خودشون مردم رو به چای سوخت نیروگاه ها بسوزونن
ارزش پول بالا بره همه چی درست میشه
اون دوره تورم بود ولی دست مردم هم پول بود
الان تورم هست ولی پول نیست
مردم فقط برای انتخابات مفیدند! چون عده ای سفره اشان رنگین می شود!!!!