مدیرکل بهزیستی اصفهان گفت: پذیرش کودکان نیازمند درمان که دچار محدودیت و معلولیت هستند به عنوان فرزند خوانده نیازمند فرهنگ سازی است.
ناصر چاووشیافزود: فرهنگ پذیرش این کودکان در برخی استانها فرهنگ سازی شده که یکی از این استانها خراسان رضوی است به نحوی که به تازگی حتی درخواست واگذاری ۱۰ کودک نیازمند درمان در این استان ثبت شده است.
او اظهار داشت: در صورت واگذاری کودکانی که بطور عمده با مشکل معلولیت و محدودیت مواجه هستند به خانوادههای متقاضی فرزندخواندگی، تمامی هزینههای درمانی آنها را بهزیستی پرداخت خواهد کرد.
مدیرکل بهزیستی اصفهان با بیان اینکه مراقبتهای درمانی در خانه و از سوی خانواده تاثیر مطلوبی در وضعیت جسمی و روحی کودکان نیازمند درمان خواهد داشت افزود: عمده تلاش و هدف بهزیستی، واگذاری دائم کودکان بدون سرپرست به خانوادههای متقاضی فرزند است.
به گفته وی اکنون سه هزار خانواده متقاضی فرزند خوانده در سامانه فرزندخواندگی بهزیستی ثبت نام کردهاند و در زمان حاضر پشت نوبتیهای سالهای ۹۷ و ۹۸ در اولویت واگذاری قرار دارند.
چاووشی با بیان اینکه در ۱۰ سال گذشته در مجموع هزار و ۸۰۰ کودک به خانوادههای متقاضی فرزندخواندگی واجد شرایط در استان واگذار شده است افزود: اکنون در تنها شیرخوارگاه بهزیستی که در اصفهان دایر است، ۲۷ کودک زیر سه سال نگهداری میشوند که تعدادی از آنها دارای معلولیتهای خاص هستند.
او همچنین به وجود حدود ۴۰ مرکز نگهداری کودکان بهزیستی در اصفهان اشاره کرد و گفت در این مراکز ۵۰۰ کودک دختر و پسر در سنین مختلف نگهداری میشوند و یکهزار و ۳۰۰ کودک بدسرپرست یا فاقد والدین هم به اقوام درجه ۲ خودشان با حمایتهای بهزیستی واگذار شدهاند.
مدیرکل بهزیستی اصفهان یادآور شد: امکان واگذاری کودکان بد سرپرست به استثنای اقوام آنها به خانوادههای متقاضی فرزندخواندگی ممکن نیست، زیرا اکثر والدین آنها با هر نوع مشکلی، راضی به واگذاری فرزندانشان نیستند.
بیش از ۱۳۲ هزار معلول، ۱۰ هزار زن سرپرست خانوار و یکهزار و ۲۰۰ کودک بدسرپرست یا بدون سرپرست مؤثر در ۴۰ خانه کودک و نوجوان، زیرپوشش خدمات مستمر و غیر مستمر بهزیستی استان هستند که بر این اساس اصفهان از نظر آمار و تنوع معلولان در کشور از رتبه پنجم برخوردار است.
منبع: ایرنا