کرباسی گفت: یکی از مهم‌ترین کاربرد‌های فناوری اتصال‌پذیری و ارتباطات، هوشمندسازی صنایع بوده و بخش اصلی آن در بخش سخت‌افزاری در حوزه اینترنت اشیا است.

محمد کرباسی دبیر ستاد توسعه فناوری‌های اتصال‌پذیری و ارتباطات با ارائه گزارشی از اهم اقدامات و دستاورد‌ها و اعلام برنامه‌های آتی ستاد برای توسعه زیرساخت‌های فناورانه در حوزه ارتباطات گفت: ستاد توسعه فناوری‌های اتصال‌پذیری و ارتباطات در خرداد تشکیل شد. این ستاد ۵ حوزه رصد فناوری، ترویج و فرهنگ سواد فناوری، حمایت‌های پژوهشی و توسعه فناوری و همچنین توسعه بازار و تبادل فناوری‌های بین الملل را شامل می‌شود.

او افزود: این اتصال پذیری و ارتباطات دارای ۳ حوزه زیر ساخت‌های ارتباطی، هوشمند سازی صنایع و همچنین اینترنت اشیا و امنیت سایبری است. محور‌های فرعی ستاد توسعه فناوری‌های اتصال‌پذیری و ارتباطات دارای خودرو متصل و مخابرات کوانتومی است که دیگر ستاد‌ها نیز در این محور‌ها مشارکت دارند.خودرو متصل موقیعت،  اطلاعات کامپیوتری و سرعت خود را در اختیار راننده قرار می‌دهد.

او گفت: در ۲ دی فراخوان نوآفرین در جهت هدایت ایده‌ها توسط این ستاد داده شد و تا بهمن تمدید شده است که بالای ۱۲۰ طرح در این فراخوان ثبت نام کردند. 

کرباسی اظهار کرد: ۵۰۰ میلیون تومان از سمت صندق و ۵۰۰ میلیون تومان از سمت ستاد برای پیشبرد ارائه‌ها و ایده‌ها به شرکت کننده‌ها تسهیلات داده خواهد شد. در فراخوان دیگر که برای مقطع پسا دکترا است ۲۰ طرح پسا دکترا تایید و برای هر طرح ۲۰۰ میلیون تومان تسهیلات در نظر گرفته شده که در مجموع ۴ میلیارد تومان تسهیلات برای مقطع پسا دکترا در نظر گرفته شده و دارای ۱۵ محور است.

او بیان کرد: برای بومی سازی شبکه فناوری اطلاعات در وزارت ارتباطات توسعه‌هایی در نظر گرفته شده که فهرست آن منتشر شده است. ارتباطات رادیویی، فناوری‌های هسته‌ای شبکه و امنیت بخشی از فهرست بوده که تجهیزات رادیویی یکی از بخش‌های اصلی این فهرست است. ۶۰۰ میلیارد تومان از سمت اپراتور ایرانسل برای این فراخوان زیر ساخت در نظر گرفته شده است. 

دبیر ستاد توسعه فناوری‌های اتصال‌پذیری و ارتباطات گفت: طرح مسابقه دانشجویی ماهواره‌ای که برای ساخت ماهواره مکعبی ایجاد شده، بیش از ۴۰ تیم ۵ الی ۱۰ نفره در این مسابقه شرکت کردند که از این تعداد تنها ۳ تیم ظرفیت انتخاب و برنده شدن در این مسابقه را دارند. تفاهم در جهت راه اندازی آزمایشگاه نسل ۵ ارتباطات بین ستاد و وزارت ارتباطات امضا خواهد شد. 

کرباسی اظهار کرد: یکی از مهم‌ترین کاربرد‌های اتصال پذیری و فناوری ارتباطات، هوشمند سازی صنایع است. بخش سخت افزاری این هوشمند سازی در حوزه اینترنت اشیا بوده که بخش مهمی نیز بوده، اما علاقه مندی خود صنعت‌ها یکی از بحث‌های اصلی هوشمند سازی صنایع است.

او گفت: در همکاری با وزارت ارتباطات و اطلاعات به یک محور منسجم رسیده‌ایم و در این راستا، فهرستی از محورهایی که برای توسعه فناوری های ارتباطی و بومی شدن اطلاعات، لازم است، تعریف شده و دائما در حال به روز رسانی است.توافق‌نامه سرمایه‌گذاری مشترک برای حمایت از توسعه فناوری تجهیزات رادیویی نسل جدید (ترنج) از دیگر برنامه هایی بود که کرباسی به آن اشاره کرد و در توضیح ساز و کار آن گفت: هدف از این توافقنامه سه جانبه رسیدن به محصول قابل تجاری‌سازی است و مخاطبان آن شرکت های دانش بنیان هستند.

کرباسی در پایان به توافق نامه با اپراتورهایی ایرانسل و همراه اول برای بومی سازی این حوزه اشاره کرد و از تخصیص اعتبار مالیاتی تا سقف ۶۰۰ میلیارد تومان خبر داد.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار