نشست تدوین دانشنامه استانی دفاع مقدس امروز با حضور جمعی از اعضای کمیته آموزش و پژوهش اسناد دفاع مقدس در دفتر معاونت سیاسی استانداری گیلان برگزار شد.
محمد جلایی، معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری گیلان در این نشست با اشاره به ضرورت ترویج فرهنگ دفاع مقدس در بین نسل جدید گفت: دشمنان درصدد ترویج بی بند و باری در جامعه هستند لذا باید بیش از پیش به فرهنگ دفاع مقدس توجه کنیم.
او با بیان اینکه اخلاص در عمل و ایمان بالا از شخصیتهای بارز شهدا در ۸ سال دفاع مقدس بود، افزود: باید شخصیتهای واقعی شهدا را هرچه بیشتر به جوانان بشناسانیم.
سرهنگ حسن حبیبی، مدیرکل حفظ آثار و ارزشهای دفاع مقدس گیلان هم در این نشست با تأکید بر اینکه نباید از دستاوردهای دفاع مقدس غافل شویم، گفت: سیره شهدا، صبر و بردباری دوران دفاع مقدس الگوی مناسب و ارزشمند شمرده میشود.
او با اشاره به وحدت و انسجام دوران دفاع مقدس افزود: در انتخابات پیش رو به انسجام و وحدت دوران دفاع مقدس نیازمندیم و باید این وحدت در انتخابات الگو قرار گیرد.
به گفته مدیرکل حفظ آثار دفاع مقدس گیلان، تدوین دانشنامه دفاع مقدس به زبان هنر یکی از راهکارهای انتقال فرهنگ دفاع مقدس به نسل جدید است.
سرهنگ حبیبی تصریح کرد: نشریات و دانشنامههای دفاع مقدس با بهره گیری از علم و تکنولوژی روز میتواند به نسل جدید منتقل شود.
او همچنین به اضافه شدن ۲ واحد درسی به واحدهای درسی دانشگاه اشاره کرد و گفت: درس علوم معارف دفاع مقدس و مقاومت، به عنوان واحد درس عمومی برای تدریس در دانشگاه ها، مدارس و مراکز آموزشی به تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی رسیده است.
همچنین در این نشست مطرح شد: دانشنامه استانی دفاع مقدس که به ۱۷۷ شهید شاخص گیلان پرداخته و در ۵ جلد تعریف شده است، تاکنون ۷۰ درصد پیشرفت دارد و جلد نخست آن به زودی رونمایی خواهد شد.
این دانشنامه ۶۱۰ موضوع دارد، دارای ۳ گروه علمی است، در حوزه نظامی و جغرافیایی ۸۳ مدخل، گروه فرهنگی و اجتماعی و سیاسی ۳۵۰ مدخل دارد و همچنین در گروه شخصیت به ۱۷۷ شهید پرداخته میشود.